Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

emre259

Uzman
Forumda çok sorun yaşayan gördüm. Başlamadan önce "kim uğraşacak garantiye gönderirim" mentalitesinde olmayan insanlar için yazıyorum. Bu yöntem iki gıcırdayan tuş ve üzerine 1 bardak şekerli çay dökülen gamepadimin 5 yapışan tuşunu eski haline getirdi.

Eğer sıvı teması olduysa ve şekerliyse hemen pilleri çıkarın ve ters tutun. Kurusun 1 gün kadar. Daha sonra tuşlara basın %90 yapışacak.

ÇÖZÜM: WD40 alıyorsunuz ve yine içinde pil yokken aşırı az ucundan tuşlara sıkıyorsunuz. Bunu gıcırdayan tetik tuşunun arasından da yapabilirsiniz. Sesi kesiyor. Fazla sıkmayın her yerinden çıkar temizlemekle uğraşırsınız. Daha sonra yine pilleri takma yarım gün kadar kurusun tuşlara basın silin temizleyin. Sorun çözülmüştür.

Tavsiyedir, böyle çözüm olur mu? demeyin. Ben denedim oldu. Garantiyle uğraşmak istemeyenler için alternatif.

WD40 kullanmak biraz tartismali aslinda. Cunku bazilari paslanmayi engellemek amacli kullanmadiysaniz kullanim sonrasi silin diyor. Sahsen ben olsam icini acar ve saf izopropil alkol ile silerdim. Hic risk almaya gerek yok en iyi yol bu bence. Ama biraz zahmetli tabii.
İçini açmaya yeltendim. Daha sağ sol vida kapaklarını açmanın ne kadar uğraştırıcı olduğunu görünce vazgeçtim, koluda çizmek istemedim. Wd40 bir kimyasal doğru ancak dozunda işe yarıyor bence. Kendine güvenen açıp alkol ile temizlesin 1 numara.

Kesinlikle önermiyorum. İçerisinde ne ufak devre bulunan bir sisteme wd 40 sıkmayın. Arkadaşında dediği gibi yumuşak bir bezle izopropil alkol ile silinmesi lazım. WD 40 yapısı gereği yapışkan bir madde bırakacaktır, ve zamanla bu madde sürekli tozlanıp daha da sorunlara yol açacaktır.