"Xbox Live oturumunuz açılamadı" hatası, Edge'in silinmesinden mi kaynaklı?

MuniPekchee

Uzman
İyi Sosyaller güzel insanlar.

Game Pass'ten indirdiğim oyuna girerken Xbox hesabına girişi yapmamı istedi. Hesabımı, açılan ufak Xbox Live ekranından seçtim ancak "Xbox Live oturumunuz açılamadı" diye hata verdi.

İnternete baktığımda Microsoft Edge'yi silmekten kaynaklanabileceği yazılmış, ben de Edge'yi kaldırmıştım uzun zaman önce. Geri yüklemek için "Installer"ını indirdim fakat kurulum bir türlü olmadı. Hiçbir şekilde kurulumunu yapamayınca Microsoft'un kendi sitesinden Windows 11 ISO'sunu indirip onarım kurulumu yapayım dedim ama o da uzun bir kurulum bekleyişinden sonra "Kurulumunuz gerçekleştirilemedi, bilgisayar son kurtarma noktasına geri çevrildi" dedi. Yardım edebilirseniz müteşekkir olurum efendim.

Son düzenleyen: Moderatör:
windowsu onarmanın yolu, cmd:
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth

DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth

ancak bende de edge yok ve böyle bir sorunla karşılaşmadım açıkcası. Xbox sorunu için bir servisi kaldırıp yeniden kurmak mı ne gerekiyordu ama unuttum.

microsoft storea çıkış yapıp tekrar girmeyi falan denediniz mi ayrıca?

Xbox servisleri aktif mi kontrol ediniz, değillerse aktif ediniz. Xboxu uygulama listesinden onarınız.

Son düzenleme:
Xbox Game Bar'ı sildiğimde Riot Games oyunlarına girerken bile error veriyordu Xbox'u silip tekrardan kurmak en mantıklısı gibi.

Bende Edge'yi sildim ve benzeri bir hatayı alıyorum Minecraft hesabıma girmeye çalışırken, sonra da Edge yükleyicisi geliyor ekranıma.

Yazdıklarınızın hepsini yapmıştım zaten ama siz yazınca bir daha denedim sırayla. Ancak değişen bir şey yok. Xbox Live'in çalışmama sebebi Microsoft Edge ile birlikte kurulan WebView2 ama ben Microsoft Edge'yi de kuramadığım için iyice kısır döngüye girdim. YouTube'da Hintli elemanın birinin videosunu buldum, şimdi nizami bir şekilde adamın yaptıklarını yapacağım yine olmazsa tümden format atmak zorunda kalabilirim. Düzelirse haber ederim. Yardımınız için teşekkürler

video linki:

winget ile edge'i kurmayı dener misiniz bir de? ben öyle çözmüştüm microsoft storeu tamamen kaldırıp yeniden kurarken.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…