themahonee

Uzman
Hepimizin başına gelmiştir: Xbox uygulamasından bir oyun siliyorsun ama klasör sanki hayalet gibi her açılışta geri geliyor. Silmeye çalışıyorsun, izinleri alıyorsun, yine aynı klasör duruyor. Günlerce forumlarda, kaynaklarda arayıp net bir çözüm bulamamıştım ben çok uğraştım ama benim gibi bu konudan muzdarip olan arkadaşların sorununa çözüm bulmak istedim…

İnternetteki Regedit ayarları, PowerShell komutları veya Microsoft Store sıfırlamaları çoğu zaman işe yaramıyor. Sorun yazılımsal değil; Xbox servisleri o diske “ben buradayım” damgasını vurmuş. Uzun uğraşlar sonunda en temiz ve etkili iki çözümü buldum:

1. Yöntem: Kamuflaj (İsmi Değiştirmek)

Xbox servisi, diskte daha önce belirlediği bir klasörü arıyor. Silersen, klasörü yeniden oluşturuyor.

Çözüm: Klasörü silmek yerine ismini değiştirin.

- Örneğin Call of Duty Black Ops 6 (sizde hangi oyunun ismi kaldıysa) klasörünü sağ tıklayıp XboxGames yapın.

- Böylece servis, bilgisayarı açarken “Tamam, kütüphane klasörü burada” diye algılıyor ve yeni klasör oluşturmasına gerek kalmıyor.

2. Yöntem: Nükleer Çözüm (Xbox Servislerini Kaldırmak)

- Eğer Xbox oyunlarını artık oynamayacaksanız, sorunun kaynağı olan Xbox Gaming Services’i tamamen kaldırabilirsiniz.

Bu servis silindiğinde, diskteki tüm “korumalı” klasörleri normal dosya gibi silebilirsiniz.

Dikkat: Bu yöntem kesin çözüm ama bir bedeli var. Eğer bilgisayarınızda Minecraft veya Game Pass oyunları varsa, bu servis olmadan çalışmaz. Yani sadece “Xbox oyunlarıyla işim bitti” diyenler için uygun.