Şu anda hazır sistemler pek iyi değil. Bu sebeple bence Series S alınabilir. Sonucunda Xbox sayesinde uzun süre gidecek bir konsol kendisi. Ancak önerdiğim zaman "60FPS neden oynasın?" diye soru alıyorum. Acaba 17-18K fiyata aldığı RX6600'lü sistem ona kaç sene 60FPS verebilecek? Söyleyeyim mi? Taş çatlasın 1-2 sene. O 2 senede bile eski oyunlar oynamıyorsa orta grafikleri bile açamayacak.
Sistemini tek tek para bulduğun zamanlarda upgrade edebilirsin. Bence Series S alınabilinir eğer monitör, klavye, fare yoksa veya almak istemiyorsan.
Doğru, çok kaslı bir cihaz değil kendisi ama RDR2 dahil birçok oyunu oynatıyor.
Series S'ten birçok yayıncı nefret ediyor, ona bir oyunu optimize etmek bayağı zormuş, baştan aşağı yeniden yazmak zorunda kalıyorlarmış, Microsoft da ondan kurtulma niyetinde, duyduklarım bunlar.
Series S yüzüden Baldur's Gate 3 geç çıkmıştı Xbox konsollarına hatırlatırım, eski neslin Pro konsollarından güçsüz bir yapı kendisi, 12 bin TL bütçeniz varsa ve hiç artıramıyorsanız bütçenizi ancak tercih edilir yoksa 20K ya canavar gibi 4060 alırsınız istediğiniz gibi FrameGeneration açıp 2K-4K arası oyundan oyuna değişmekle beraber akar gidersiniz rahatça.
Series S her yerde öneriliyor. Hem ucuz diye hem de aboneliği için. Geriye dönük uyumluluk için önerenleri de gördüm.
Ama Series S, önceki neslin (Xbox One serisi) bazı konsollarından güçsüz. One X'ten örnek veriyorum. Ondan sonra hafızası 512 GB (360 GB kullanılabilir). Hafıza büyütme kartları da pahalı. Normal harddisk ile Series S/X oyunları oynanmıyor. Böyle böyle gider.
Ayrıca Series S yüzünden Series X'e adam akıllı grafikli oyun da çıkmıyor.
TR için konsollarda vergi olduğundan fiyat yine yakın oluyor ancak dışarıda 250 dolar karşılığında PC tarafında yakınından bile geçemezsiniz. Alacaksanız ikinci el temiz alırsanız daha bile avantajlı olur.