Genesyss

Uzman
Selam dostlar, Xbox Series S cihazına sahibim. Cihazda 2 adet kol var. Birisini kablo ile bağlıyorum, diğeri normal kablosuz olarak kullanıyorum. Kardeşimle eFootball oynamak istiyoruz. Yalnız ikinci kolu görmüyor ve her iki kolda da ne yapsam işliyor. Yani ikisinde tek bir kol olarak görüyor. İki kol birleştiren ayar kapalı iki tane hesap açtım ama gene çözüm bulamadım. Bilen arkadaşların yardımcı olmasını istiyorum.

20250907_224225.webp
20250908_002039.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam dostlar, Xbox Series S cihazına sahibim. Cihazda 2 adet kol var. Birisini kablo ile bağlıyorum, diğeri normal kablosuz olarak kullanıyorum. Kardeşimle eFootball oynamak istiyoruz. Yalnız ikinci kolu görmüyor ve her iki kolda da ne yapsam işliyor. Yani ikisinde tek bir kol olarak görüyor. İki kol birleştiren ayar kapalı iki tane hesap açtım ama gene çözüm bulamadım. Bilen arkadaşların yardımcı olmasını istiyorum.

Xbox Series S'te iki kolun görünmemesiyle ilgili olarak aşağıdaki adımları izleyerek sorunu çözmeyi deneyebilirsiniz:

1. Kolların Bağlantısını Kontrol Edin:
- İki kolun da düzgün bir şekilde bağlandığından emin olun. Kablo ile bağlı olan kolu çıkarıp tekrar takmayı deneyin.

2. Kolsuz Oyun Menüsü:
- Xbox ana menüsüne geri dönün ve "Ayarlar" menüsüne gidin.
- "Cihazlar ve Aksesuarlar" bölümüne tıklayın ve her iki kolun da listede görünüp görünmediğini kontrol edin.

3. İkili Oyun Ayarlarını Gözden Geçirin:
- Oyun içinde, "çok oyunculu" ayarlarını kontrol edin. İki kolun aynı profil altında olmadığından emin olun. İki farklı profil açmış olmanız iyi bir başlangıçtır.

4. Kolları Sıfırlama:
- İki kolda da sıfırlama işlemi yapmayı deneyin. Kolle birlikte gelen sıfırlama talimatlarını uygulayarak kolları fabrika ayarlarına döndürün.

5. Console'u Yeniden Başlatın:
- Xbox Series S'i kapatıp açmayı deneyin. Bilgisayarı yeniden başlatarak bazen sorunlar çözülmektedir.

6. Oyun Güncellemelerini Kontrol Edin:
- Oynadığınız oyunun güncellemeleri olup olmadığını kontrol edin. Eğer varsa, güncellemeleri yükleyin.

7. Başka Bir Oyunda Deneyin:
- Farklı bir oyunu açıp her iki kolu da deneyin. Sorunun yalnızca eFootball'da olup olmadığını kontrol edin.

8. Xbox Destek ile İletişim:
- Sorun devam ederse, Microsoft'un Xbox destek hattına başvurabilirsiniz. Onlar daha fazla yardımcı olabilirler.

Yukarıdaki adımları izleyerek sorunu çözmeye çalışın. Herhangi bir aşamada yardıma ihtiyacınız olursa belirtin.