N3F3S

Uzman
Yer
Loveparade
Arkadaşlar selamlar, geçenlerde şark görevine giderken Series X'i mi yoksa PC kasamı mı götüreyim diye konu açmıştım ve Xbox'umu götürmeye karar verdim. Ancak bu esnada gamepad ile oyun oynamaya alışamadığımı fark ettim ve iyi bir bilgisayar olmamasının eksikliğini çekiyorum.
Sizce Series X'i satıp 13-14k TL'ye üzerine de 20k katıp 34-35k civarına 3070'li ya da 4060'lı laptop almak mantıklı mı olur yoksa Series X'de daha fazla mı performans alırım 144hz 1080p monitörde?

Series X de daha fazla performans alırsın. Konsol optimizasyonu diye bir şey var.
Xbox'a klavye mouse takılıyor diye biliyorum.
Şu anda o şekilde kullanıyorum hocam ama destekli oyunlar toplasanız kütüphanenin en azından Gamepass kütüphanesinin %30'u bile değil, can sıkıntısından sadece Fortnite oynayabiliyorum öyle düşünün :(

Şu anda o şekilde kullanıyorum hocam ama destekli oyunlar toplasanız kütüphanenin en azından Game Pass kütüphanesinin %30'u bile değil, can sıkıntısından sadece Fortnite oynayabiliyorum öyle düşünün :(

Bir bakımdan öyle bilgisayar olunca CS Valorant benzeri oyunlarada kavuşabiliyorsunuz. Ama performans konusunda şu şekilde karşılaştırıyım indiana jones oynadım. Optimizasyon berbattı 4070 laptop ile bazen 40 bazen 70 FPS ile oynadım. Ama konsollarda daha optimize çalışıyor. Dediğiniz gibi gamepad ile adam vuramam mesela klavye mouse a alıştım yıllarca.

Öncelikle 4060 sizi XSX(Xbox Series X) kadar uzun süre taşımaz, buna emin olun.
Yine de yerinizde olsam PC'yi seçerdim.

Bu arada eğer laptopta 3070 ve 4060 arasında kalırsanız 4060 seçmenizi tavsiye ederim, laptoplara koyulan GPU'lar masaüstü versiyonları kadar güç çekemiyor ve 30 serisi 40'a kıyasla 2 katı daha çok güç çekiyor.

Bu yüzdendir ki laptop 4060'ı masaüstüne kas gücü olarak bir hayli yakın.

Sony oyunları bir süre sonra geliyor, Xbox oyunları zaten ilk günden geliyor. Üstelik oyun fiyatları olmuş 2000-3000₺, PC'de oyunlara erişmek için alternatif yollar da var.

Game Pass demeyin, Game Pass PC'de de var.
PC'de isterseniz kontrolcü de bağlayabilirsiniz hem, yani demem o ki hemen hemen her şeyi PC'de açabilirsiniz zaten. PC'nin kütüphanesi Xbox'dan kat kat büyük.

Xbox, Forza Horizon 5'i PS5'e çıkardıktan sonra eğer Sony de kendi exclusive'lerini Xbox'a çıkarmak gibi bir planı yoksa(ki hiç sanmıyorum) bana göre daha da anlamsız bir konsol oldu.

PC diyorum.

Öncelikle 4060 sizi xsx(Xbox series X) kadar uzun süre taşımaz, buna emin olun.

Bu arada eğer laptopta 3070 ve 4060 arasında kalırsanız 4060 seçmenizi tavsiye ederim, laptoplara koyulan GPU'lar masaüstü versiyonları kadar güç çekemiyor ve 30 serisi 40'a kıyasla 2 katı daha çok güç çekiyor.

Sony oyunları bir süre sonra geliyor, Xbox oyunları zaten ilk günden geliyor. Üstelik oyun fiyatları olmuş 2000-3000₺, PC'de oyunlara erişmek için alternatif yollar da var.

PC'de isterseniz kontrolcü de bağlayabilirsiniz hem, yani demem o ki hemen hemen her şeyi PC'de açabilirsiniz zaten. PC'nin kütüphanesi Xbox'dan kat kat büyük.

Xbox, Forza Horizon 5'i PS5'e çıkardıktan sonra eğer Sony de kendi Exclusive'lerini Xbox'a çıkarmak gibi bir planı yoksa(ki hiç sanmıyorum) bana göre daha da anlamsız bir konsol oldu.

PC diyorum.

Evet. Canım geçen Uncharted çekti. Xbox gamepadi ve PC'yi HDMI ile TV'ye bağlayıp konsol keyfi yaşadım. 4K 60 FPS besleyebildi.
4060 alın frame generation DLSS FSR falan performans alırsınız bir şekilde.

Öncelikle 4060 sizi XSX(Xbox Series X) kadar uzun süre taşımaz, buna emin olun.

Xbox, Forza Horizon 5'i PS5'e çıkardıktan sonra eğer Sony de kendi exclusive'lerini Xbox'a çıkarmak gibi bir planı yoksa(ki hiç sanmıyorum) bana göre daha da anlamsız bir konsol oldu.

PC diyorum.
Niyetim de PC hocam ama 20k vermeye değecek kadar fark var mı sizce onu bilemedim...

Niyetim de PC hocam ama 20k vermeye değecek kadar fark var mı sizce onu bilemedim...
Zor soru açıkçası hocam, orasını siz bilirsiniz.

Oynadığınız veya gelecekte oynamak isteyebileceğiniz oyunlara bakın, bunların kaçı Xbox'ta çalışır? Buradan düşünün. Sonuç olarak 20k üstüne ekleseniz de o 20k hiçliğe gitmiyor, PC'yi satmak istediğinizde değerini korumaya devam edecek.

XBOX oyunları hem uygun hem de optimize. Sırf oyun için bilgisayar almanın devri geçti bence.

Zor soru açıkçası hocam, orasını siz bilirsiniz.

Oynadığınız veya gelecekte oynamak isteyebileceğiniz oyunlara bakın, bunların kaçı Xbox'ta çalışır? Buradan düşünün. Sonuç olarak 20k üstüne ekleseniz de o 20k hiçliğe gitmiyor, PC'yi satmak istediğinizde değerini korumaya devam edecek.
Haklısınız, en kötü 4-5k değerinden düşer ama yine de para hiçliğe gitmez. Şu anda bekleyeceğim bakalım ilk maaşımı da alayım gelecek miktara göre Xbox ile takasa girecek bulabilirsem o şekilde takas yapmaya çalışırım.