jotem

Uzman
Ben klavye tuşlarının hepsinin eşit yükselikte olmasını istiyorum. Bunun için Full set XDA keycaps aldım fakat aklıma halen bir şey takılıyor bu eşit olma kısmında. Her ne kadar keycapsler eşit olsa da switchlerin klavye gövdesine yerleşimi rampasal olabiliyor. Böyle olsa da gene eşit olur mu tuşların yüksekliği, tecrübesi olan var mı?

XDA keycaps have concave, non-angled tops and uniform rows for a flat keyboard that prioritizes speed over accuracy.
Tuşlardan yana bir problem yok, XDA keycaps'ler uniform row tasarıma sahip ve tüm tuşlar aynı yükseklikte.

XDA için ekran görüntüsü

XDA keycaps'lerin uniform tasarımının sculpted ile karşılaştırılması;
Uniform ve sculpted farkının karşılaştırılması

Keycap height isn’t necessarily uniform across the keyboard. If your keycaps are sculpted, some rows are higher than others.
Merak ettiğiniz durum ise tamamen klavyenize bağlı. Eğer klavye gövdesi rampasal veya farklı bir tasarımdaysa, tuşlar aynı yükseklikte görünmeyecektir.
Kaynaklar: Keycaps.info, Keycap Profiles: Overview & Comparison

Farklı klavye gövdelerine göre nasıl duracağını ise buradan anlayabilirsiniz, 2.ye dikkat çekerim;
Farklı klavye gövdelerinin karşılaştırılması

Kaynak: Flat (non-sculpted) keycap profiles

Son düzenleme:
Tuşlardan yana bir problem yok, XDA keycaps'ler uniform row tasarıma sahip ve tüm tuşlar aynı yükseklikte.

Eki Görüntüle 111964

XDA keycaps'lerin uniform tasarımının sculpted ile karşılaştırılması;
Eki Görüntüle 111965

Merak ettiğiniz durum ise tamamen klavyenize bağlı. Eğer klavye gövdesi rampasal veya farklı bir tasarımdaysa, tuşlar aynı yükseklikte görünmeyecektir.
Kaynaklar: Keycaps.info, Keycap Profiles: Overview & Comparison

Farklı klavye gövdelerine göre nasıl duracağını ise buradan anlayabilirsiniz, 2.ye dikkat çekerim;
Eki Görüntüle 111976
Kaynak: Flat (non-sculpted) keycap profiles
Bu bilgiler çok yararlı oldu öncelikle çok teşekkür ederim.Ben şuan sadece keycapsimi aldım klavyemi araştıryorum.Ben her klavyenin kasa tasarmını nasıl bulurum youtube videolarından veya fotoğraflarından mı? Birde benim şuan alışık oldugum klavye razer ornata chroma bunun kasa eğimine ve keycapsine alışmışım yeni alacağım klavyedeki eğim olsa bile beni rahatsız eder mi? @bug

Benimki low profile cylindrical gibi

Dosya Ekleri

• 85235f40-626a-4c5f-a01b-cda6edbb5f4b.webp
    85235f40-626a-4c5f-a01b-cda6edbb5f4b.webp
    77,1 KB · Görüntüleme: 61
  • 73ceaac0-8ed8-4669-bdd6-3392218d318e.webp
    73ceaac0-8ed8-4669-bdd6-3392218d318e.webp
    120,2 KB · Görüntüleme: 57