Çözüldü XenForo ile forum sitesi nasıl kurulur?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mdcomy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    forum xenforo
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mdcomy

Uzman
Merhaba, techolay.net gibi bir forum sitesi kurmak istiyorum. Nasıl kurabilirim ve neye ihtiyacım var?
  • Form içinde ücretli bir sekme oluşturabilir miyim?
  • XenForo içerisinden hangi paketleri satın almalıyım?
  • Reklamları nasıl alabilirim?
  • Koruma nasıl sağlanır?
  • XenForo satın aldığım paketler bana mı ait olacak, yoksa aylık ödeme mi yapacağım? Ne kadar ödeme yapmam gerekiyor?

Şimdiden teşekkür ederim, desteğiniz için.

Dipnot: Techolay gibi iki site kurmak için gerekenler ve önerileriniz ile ilgili bilgi alabilir miyim? Ücretler ve önerilerinizle ilgili sevinirim. Teşekkürler.

Bütçe: 1000 Dolar.

Çözüm
Forum içerisinde Premium üyelik sistemi oluşturabilirsin. Kategori oluşturursun ve bu kategoriye sadece Premium üyeler erişebilir. Onaylanmış Hesap yani kullanıcı adı yanına tikleri de ücret karşılığı üyelere sunabilirsin.
Hareketli avatar kullanma, özel renk ve kullanıcı adı değiştirme hakkı gibi özellikler verebilirsin.
  • XenForo satın aldığım paketler bana mı ait olacak, yoksa aylık ödeme mi yapacağım? Ne kadar ödeme yapmam gerekiyor?
Xenforo lisans ücreti 195 dolar. Bir kereliğe mahsus. Bir daha ücret ödemek zorunda değilsin. Ömür boyu kullanabilirsin.
Yıllık 60 dolar sürüm güncel paketi var. Bu parayı ödediğin taktirde XenForo sürüm güncellemelerine erişebilirsin. Eğer ödemez isen sürüm güncellemelerine erişemezsin. Benim fikrimi soracak olursan zaten 195 dolar lisans ücreti ödediğin için 1 yıllık güncel sürümden faydalanacaksın. Eğer siten büyürse o zaman 60 dolar verip güncelleyebilirsin.

Ek olarak

Techolay'da yer alan İndir bölümü kaynak olarak adlandırılıyor. Öyle bir bölüm kurmak istersen kaynak yöneticisi paketini almalısın.

Gelişmiş Arama ise şöyle oluyor ;

Markalamanın kaldırılması, kurulum hizmeti ve medya galerisi paketlerini almana hiç gerek yok. Diğer belirttiklerimi düşünebilirsin.
Siteyi kurduktan sonra gerekli ayarlamaları ve yeterlilikleri sağladıktan sonra Adsense başvurusu yap. Onaylandığında sana verilen kodları ekle. Böylece reklamları ekleyebilirsin. Bireysel reklamda ekleyebilirsin. Sana gerekli linkleri paylaşırdım fakat reklam yapmaktan uyarı yemek istemiyorum.
  • Koruma nasıl sağlanır?
Satın aldığın hosting paketinde zaten koruma sağlarlar. Ek olarak Cloudflare kurarsın. Free sürümü de var Premium sürümü de. Hostinger'den hosting alırsan eğer Cloudflare Premium'dan faydalanabiliyorsun.

Ek olarak almak istersen aylık fiyatı;

• Dipnot: Techolay gibi iki site kurmak için gerekenler ve önerileriniz ile ilgili bilgi alabilir miyim? Ücretler ve önerilerinizle ilgili sevinirim. Teşekkürler.
Techolay blog sitesinin yazılımı Wordpress ve kullandığı tema Authentic tema. Temanın fiyatı 69 dolar. Daha ucuz fiyata güzel temalarda mevcut onlara göz atabilirsin. Wordpress için ise aylık para ödeme sistemi var fakat buna ödemene gerek yok çünkü hosting paketi alacaksın.

Hangi hosting paketi alacağını kendin belirlemelisin. Linux Hosting alabilirsin, VDS sunucusu kiralayabilirsin.

Başka soruların olursa profilime yazabilir ya da yoruma etiketleyebilirsin. İyi günler dilerim
Forum içerisinde Premium üyelik sistemi oluşturabilirsin. Kategori oluşturursun ve bu kategoriye sadece Premium üyeler erişebilir. Onaylanmış Hesap yani kullanıcı adı yanına tikleri de ücret karşılığı üyelere sunabilirsin.
Hareketli avatar kullanma, özel renk ve kullanıcı adı değiştirme hakkı gibi özellikler verebilirsin.
Xenforo lisans ücreti 195 dolar. Bir kereliğe mahsus. Bir daha ücret ödemek zorunda değilsin. Ömür boyu kullanabilirsin.
Yıllık 60 dolar sürüm güncel paketi var. Bu parayı ödediğin taktirde XenForo sürüm güncellemelerine erişebilirsin. Eğer ödemez isen sürüm güncellemelerine erişemezsin. Benim fikrimi soracak olursan zaten 195 dolar lisans ücreti ödediğin için 1 yıllık güncel sürümden faydalanacaksın. Eğer siten büyürse o zaman 60 dolar verip güncelleyebilirsin.

Ek olarak

Techolay'da yer alan İndir bölümü kaynak olarak adlandırılıyor. Öyle bir bölüm kurmak istersen kaynak yöneticisi paketini almalısın.

Gelişmiş Arama ise şöyle oluyor ;

Markalamanın kaldırılması, kurulum hizmeti ve medya galerisi paketlerini almana hiç gerek yok. Diğer belirttiklerimi düşünebilirsin.
Siteyi kurduktan sonra gerekli ayarlamaları ve yeterlilikleri sağladıktan sonra Adsense başvurusu yap. Onaylandığında sana verilen kodları ekle. Böylece reklamları ekleyebilirsin. Bireysel reklamda ekleyebilirsin. Sana gerekli linkleri paylaşırdım fakat reklam yapmaktan uyarı yemek istemiyorum.
  • Koruma nasıl sağlanır?
Satın aldığın hosting paketinde zaten koruma sağlarlar. Ek olarak Cloudflare kurarsın. Free sürümü de var Premium sürümü de. Hostinger'den hosting alırsan eğer Cloudflare Premium'dan faydalanabiliyorsun.

Ek olarak almak istersen aylık fiyatı;

• Dipnot: Techolay gibi iki site kurmak için gerekenler ve önerileriniz ile ilgili bilgi alabilir miyim? Ücretler ve önerilerinizle ilgili sevinirim. Teşekkürler.
Techolay blog sitesinin yazılımı Wordpress ve kullandığı tema Authentic tema. Temanın fiyatı 69 dolar. Daha ucuz fiyata güzel temalarda mevcut onlara göz atabilirsin. Wordpress için ise aylık para ödeme sistemi var fakat buna ödemene gerek yok çünkü hosting paketi alacaksın.

Hangi hosting paketi alacağını kendin belirlemelisin. Linux Hosting alabilirsin, VDS sunucusu kiralayabilirsin.

Başka soruların olursa profilime yazabilir ya da yoruma etiketleyebilirsin. İyi günler dilerim

Son düzenleme:
Çözüm
10'dan fazla forum sitesi kurmuş olarak(vBulletin, XenForo, MyBB, phpBB) tavsiye etmiyorum, göründüğü kadar kolay değil, arkadaşlar rehber olsun diye kağıt üstünde, işleyişi anlatmış ama emin olun bir forum sitesi bilinmiyor ise, hit kazandırmak, blog sitesinden daha zordur, eğer ki istisna durumlar olmuyorsa, nedir istisna durumlar? Yabancı dilde ise, Türkiye'de ihtiyaç duyulan bir topluluk amacı taşıyor ise, bunlar tutabilir.

Her şeyden önemlisi, ekip gerekir tek başına girişmek oldukça zor olacaktır, hem makale yazıp hem teknik kısmı ile uğraşmak, kaldı ki daha önce site kurma ve veri tabanı yönetme geçmişin yok anladığım kadarıyla, kurmak zor değildir ama işleyişi sağlamak ve hit kazandırmak maalesef zor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende hocamın bu söylediklerini söyleyecektim ama şevkinin kırılmaması için söylemedim. Şu an ki süreçte forum yönetmek çok zor. Eskiden forum kurduğunda foruma üye çekebiliyordun ama şu an forum kuran birçok kişi hüsrana uğramakta. Artık foruma üye çekmek çok zor. Eskiden insanlar sosyalleşmek için forum kullanırdı artık İnstagram gibi sosyal ağlar var. Ekşi Sözlük bile eski popülerliğini yitirmiş durumda. Ekip kurarsın fakat ekip üyeleri de bir süre sonra site büyümediği için sıkılırlar ve ilgilenmeyi bırakırlar. Tüm bunların üstesinden gelebileceğine inanıyorsan eğer kurabilirsin. Önemli olan forum kurmak değil, işleyişi sürdürmek.

Ücretsiz yöntemle deniyor olsaydı, bende heves kırıcı olmak istemezdim denesin derdim hocam, ama masraf yapacak önceden uyarmak istedim bu yüzden, günümüzde israf etmemek çok değerli bir şey.

Ücretsiz yöntemle deniyor olsaydı, bende heves kırıcı olmak istemezdim denesin derdim hocam, ama masraf yapacak önceden uyarmak istedim bu yüzden, günümüzde israf etmemek çok değerli bir şey.
Önce Discord üzerinden topluluk kurmayı deneyebilir. Eğer orada başarı sağlarsa foruma geçer. Denemesi ücretsiz

Önce Discord üzerinden topluluk kurmayı deneyebilir. Eğer orada başarı sağlarsa foruma geçer. Denemesi ücretsiz
Discord üzerindeki kitleyi asla foruma taşıyamaz, bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…