Xeon X3440 için soğutma tavsiyesi

Bütçe
1400

Sepulcross

Becerikli
Yer
Balıkesir
Merhaba, Xeon X3440 işlemci ile birlikte RX580 OC 8 GB modelini kullanıyorum fakat soğutucu Intel'in orijinal soğutucusu olduğu için overclock yapmıyorum dolayısıyla darboğaz oluyor. İşlemci için F/P soğutucu önerir misiniz?

Ayrıca bu ekran kartına yetmesi için işlemcime ne kadar overclock uygulamalıyım? Anakartım Gigabyte H55M-D2H

Bütçeniz ne kadar hocam.

Dosya Ekleri

• aa.webp
    7,9 KB · Görüntüleme: 59

3 adet 90mm'lik fan yerine 2 adet 120mm fan olsa daha iyi olmaz mı? Küçük fanlar çok ses çıkartıyorlar.

3 adet 90mm'lik fan yerine 2 adet 120mm fan olsa daha iyi olmaz mı? Küçük fanlar çok ses çıkartıyorlar.
hocam fanlar 2000 devir yani biraz sesli çalışabilir haklısınız lakin 2 adet fanda da benzer veya yakın ses alacağınızı düşünüyorum ve zaten oc yapacaksanız fanlar mecbur sesli olacaktır çünkü devir yüksek
tek fan sessiz model : Pazarama
çift fan model :https://www.hepsiburada.com/gamefor...ogutucu-p-HBCV00000QFY1J?magaza=RSA-Teknoloji

Bunun siparişini verdim, gelince montajdan sonra test sonuçlarımı bildireceğim.

@AceTeq, soğutucu elime ulaştı ve montajını gerçekleştirdim. İşlemcimi 3.6GHz'ye overclockladım ve yaklaşık 3 saattir Prime95 testi yapıyorum, sıcaklıklarım şu şekilde;

Son düzenleme:
soğutucu elime ulaştı ve montajını gerçekleştirdim. İşlemcimi 3.6GHz'ye overclockladım ve yaklaşık 3 saattir Prime95 testi yapıyorum, sıcaklıklarım şu şekilde;

Sonuçlar çok iyi, Prime95'te bile çok güzel değerler. Cinebench R23 yapıp skorları paylaşır mısınız? Merak ettim baya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…