Bütçe
1400

Sepulcross

Becerikli
Yer
Balıkesir
Merhaba, Xeon X3440 işlemci ile birlikte RX580 OC 8 GB modelini kullanıyorum fakat soğutucu Intel'in orijinal soğutucusu olduğu için overclock yapmıyorum dolayısıyla darboğaz oluyor. İşlemci için F/P soğutucu önerir misiniz?

Ayrıca bu ekran kartına yetmesi için işlemcime ne kadar overclock uygulamalıyım? Anakartım Gigabyte H55M-D2H

Merhaba, Xeon X3440 işlemci ile birlikte RX580 OC 8 GB modelini kullanıyorum fakat soğutucu Intel'in orijinal soğutucusu olduğu için overclock yapmıyorum dolayısıyla darboğaz oluyor. İşlemci için F/P soğutucu önerir misiniz?

Ayrıca bu ekran kartına yetmesi için işlemcime ne kadar overclock uygulamalıyım? Anakartım Gigabyte H55M-D2H

Bütçeniz ne kadar hocam.

Dosya Ekleri

• aa.webp
    aa.webp
    7,9 KB · Görüntüleme: 58
Çok özür dilerim hocam görmemişim.
6 adet bakır var üstünde 3 de fan var iyi soğutur gibi. Ve sizin soketle de uyumlu.

3 adet 90mm'lik fan yerine 2 adet 120mm fan olsa daha iyi olmaz mı? Küçük fanlar çok ses çıkartıyorlar.

3 adet 90mm'lik fan yerine 2 adet 120mm fan olsa daha iyi olmaz mı? Küçük fanlar çok ses çıkartıyorlar.
hocam fanlar 2000 devir yani biraz sesli çalışabilir haklısınız lakin 2 adet fanda da benzer veya yakın ses alacağınızı düşünüyorum ve zaten oc yapacaksanız fanlar mecbur sesli olacaktır çünkü devir yüksek
tek fan sessiz model : Pazarama
çift fan model :https://www.hepsiburada.com/gamefor...ogutucu-p-HBCV00000QFY1J?magaza=RSA-Teknoloji

Yanlış anlamayın ama bence hiçbiri kaliteli ve güzel değil.

Bunun siparişini verdim, gelince montajdan sonra test sonuçlarımı bildireceğim.

@AceTeq, soğutucu elime ulaştı ve montajını gerçekleştirdim. İşlemcimi 3.6GHz'ye overclockladım ve yaklaşık 3 saattir Prime95 testi yapıyorum, sıcaklıklarım şu şekilde;
Screenshot_1.webp

Son düzenleme:
soğutucu elime ulaştı ve montajını gerçekleştirdim. İşlemcimi 3.6GHz'ye overclockladım ve yaklaşık 3 saattir Prime95 testi yapıyorum, sıcaklıklarım şu şekilde;

Sonuçlar çok iyi, Prime95'te bile çok güzel değerler. Cinebench R23 yapıp skorları paylaşır mısınız? Merak ettim baya.