Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yanlış bilgi: WD-40 elektronik devrelerde güvenle kullanılabilecek bir yağlayıcı değildir, aksine kalıntı bırakarak kısa devre riskine yol açabilir.
Merhaba, coil whine veya fan cızırtısı tam olarak emin değilim.

Sesi aşağıdaki siteden dinleyebilirsiniz:

3. fanı durduğunda ses gidiyor. Bunu nasıl çözebilirim, bir fikriniz var mı?

NOT: Bu sorun bugün başladı ve fan 2100 RPM'de.
İçeride bir şeyler sürtüyor gibi ses geliyor. Yan taraflardan bakmayı dene. Bir şey yoksa motordan kaynaklı olabilir. WD40 genelde bu tarz seslere çözümdür, istersen deneyebilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fanı gözünle bir incele yüksek hızda dalgalanma yapıyor olabilir. Yapabiliyorsan ön bloku çıkartıp tozlanmışsa temizliğini yapmalısın. Sorun devam ediyorsa fanı yağlamalısın. Ayrıca WD40 pas ve yağ sökücü temizleyicidir (çok düşük miktarda yağ içerir). Yağlama yapmaz fana sıkmayın var olan yağını da almayın. Fanı yağlayacaksanız WD40 ile temizleyip sıvı gres sıkın.

Fanı gözünle bir incele yüksek hızda dalgalanma yapıyor olabilir. Yapabiliyorsan ön bloku çıkartıp tozlanmışsa temizliğini yapmalısın. Sorun devam ediyorsa fanı yağlamalısın. Ayrıca WD40 pas ve yağ sökücü temizleyicidir (çok düşük miktarda yağ içerir). Yağlama yapmaz fana sıkmayın var olan yağını da almayın. Fanı yağlayacaksanız WD40 ile temizleyip sıvı gres sıkın.
Sorunum kendi kendine çözüldü fakat devam etseydi dediğiniz işlemi yapacaktım. Yardım edenler için teşekkürler.

Sorunum kendi kendine çözüldü fakat devam etseydi dediğiniz işlemi yapacaktım. Yardım edenler için teşekkürler.

Sakın ha! WD40 elektronik devrelere sıkılması çok risklidir, @ZeroCMD mahlaslı arkadaşın söylediği şey çok yanlış ve uygulanmaması gereken bir yöntemdir, çünkü WD40 kısa devreye yol açar zaten yanlış bilgi diye işaretlenmiş.