DIPTIS_MEMMET

Çalışkan
XFX RX 5700 XT ekran kartım var. Fanlardan biri birkaç gün önce titreşir gibi ses çıkarmaya başladı. Belli bir açıdan bakınca tam yatay durmuyor; yerinden oynamış gibi sanki. Kontrol ettim ve dönmediğini gördüm. Bazen dönüyor, kafasına göre çalışıyor ve dönerken zorlanıyor. Fiziksel bir sorun mu, değil mi emin olamadım. Çünkü bu olayın yaşandığı günün ilerleyen saatlerinde “Power State Failure” mavi ekran hatası aldım.
Sorun fanla mı ilgili acaba? Değiştirmem mi gerekir?

XFX RX 5700 XT ekran kartım var. Fanlardan biri birkaç gün önce titreşir gibi ses çıkarmaya başladı. Belli bir açıdan bakınca tam yatay durmuyor; yerinden oynamış gibi sanki. Kontrol ettim ve dönmediğini gördüm. Bazen dönüyor, kafasına göre çalışıyor ve dönerken zorlanıyor. Fiziksel bir sorun mu, değil mi emin olamadım. Çünkü bu olayın yaşandığı günün ilerleyen saatlerinde “Power State Failure” mavi ekran hatası aldım.
Sorun fanla mı ilgili acaba? Değiştirmem mi gerekir?
Kartın bakımını en son ne zaman yaptınız?

Kafasına göre çalışıyor derken buna bakarken PC üzerinden hangi işlemleri yapıyorsunuz oyun oynamak film izlemek video izlemek veya bir şey yapmamak vs.
oyunlarda 60-70 derece güzel değerler bir sıkıntı yok gibi.

Ekran kartının fanları çıkarılabiliyor çıkarıp rulman geldiği yere makine yağı damlatın ve tekrar takın. İlk gün performansı kadar sessiz fanların çalışacaktır. Fan zamanla yıpranabiliyor gayet doğal bir durum, donanımsal bir sorunun olduğunu sanmıyorum. Güç kaynağı hatası alman farklı bir durum güç kaynağını belirt.