XFX RX 6000 serisi kronik arızalı mı?

Talha Yiğit

Yetkin
Yer
Konya
Selam,

Geçenlerde araştırma yapıyordum tamir için, YouTube üzerinden aktif tamir videoları paylaşan birine denk geldim. Aynı benim kartımdan XFX merch RX 6900 XT VRAM tamiri, benim yaşadığım sorunun bire bir hali ve 2 3 tane daha videosuna denk geldim maalesef benim karttan. Her neyse iletişim bilgilerini buldum ulaştım ve bu seride çok yaygın olduğunu söyledi. Direkt kartta GPU desteği var mı diye sordu, tuhafıma gitti. Neyse videosunu izliyordum, o ara birisi kasayı bir yerden bir yere götürürken bu arızayı yaşamış. Buna bağladım ben bu sorunu ama çok saçma geldi bana.

Yazın da XFX Merch RX 6800 XT denk geldi arızalı tabii, bir şüphe uyandırdı bende. Bu kartı slota tam oturtmadan çalıştırdım defalarca o halde yanmadı (anakarttan ve arka braket yamukluğundan oturmadı tabii bu 1 ay önce) bilgisi olan hocalarım var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
XFX RX 6000 kartlarda daha çok VRAM arızası var diye bir bilgim yok. VRAM arızası bir şeyi bir yerden taşırken meydana gelmesi için DRAM çipi ile PCB arasındaki bağlantının zarar görmesi ile mümkün olabilir. Çünkü bu ekran kartları fabrikadan çıktıktan sonra farklı ülkelere hatta farklı mağazalara gelene kadar zaten zarar görmesi gerekiyor. VRAM arızası sende nasıl başına geldi bilmiyorum ama genel olarak RX 6000 serisinde RX 5000 serisine göre daha fazla VRAM arıza sorunu yaşadığı konusunda hemfikirim ama bu durum direkt olarak kronik diyemem.

Ben işlemci değişimi sonrası bu sorunu yaşadım. Direk görüntü alamama değil de RAM'leri vs denedim BIOS resetleme vs bir kere görüntü aldım adamakıllı çat reset attı bidiha görüntü vermedi. VRAM testi yapacağım, 2 ekran kartıyla olmuyor yani takınca Windows kendinden geçiyor sadece güvenli mod açtırtıyor. AM3 sistem var onboard görüntü alır mıyım diye düşündüm fakat gerek yok şansımı zorlamaya alsam bile en az 3 4K ekipman parası ödeyeceğim. 2 3 fiyat gezindim 2500 ila 6.000 TL arası fiyat verdiler eğer ki chipset yakmadıysa.

7 aydır XFX RX 6600 kullanıyorum bir sorun yaşamadım.

Benimki biraz enteresan 2600Xden 5950X güncellemesi sonrası böyle oldu.

Hiç mi görüntü gelmiyor sadece güvenli moda mi giriyor?

Eğer Güvenli moda girebiliyorsan Aygıt Yöneticisi altında görüntü bağdastiricilari altında ekran kartına bir bak ünlem falan gözüküyor mu?

Karttan hiç görüntü alamıyorum. İki ekran kartı (R7 240, RX 6900XT takınca ancak böyle oluyor. R7 kendi başınayken 0 sıkıtnı) onda da zaten RX 6900 XT 2. slotta olursa görüntü veriyor yoksa R7'den de görüntü alamıyorum 2'si birken. 1060 siparişim var gelirse onunla da deneyeceğim RX 6900 XT'yi de 2 farklı AM4 işlemci ile 1 de AM3 sistemle denedim tık yok. R7 takınca sistem sorunsuz. Aldığım kişiyle iletişime geçtim ben yardımcı olurum bana yolla hallederiz dedi yani adamın profili dolu dolu umarım sıkıntı yaşamam.

Senin ekran kartın direkt bozuk o zaman olayın VRAM ile alakası nereden çıkardın eğer yanlış anlamadıysam AM3 ve AM4 sistemde RX 6900XT tek başına takınca görüntü alamıyorsun. Başka bir grafik kartı ile denemene gerek yok zaten görüntü alamıyorsun aynı sisteme tek başına R7 240 takınca açılıyorsa ekran kartında bir sıkıntı olduğu aşikar. 2 ekran kartı bağlayıp 2. slota falan takmana gerek yok.

VRAM testi için bu yolu denedim
Birebir aynı sıkıntıyı yaşıyorum neredeyse sadece olayın başı biraz farklı benimkinden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…