Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Nevermore

Yetkin
Yer
Muğla, Ankara
Arkadaşıma 5-6 gün önce ikinci el XFX RX 6800 XT satın aldık. Aşağıdaki ilk fotoğraf aldığımız kişinin bize göndermiş olduğu Furmark testinin değerleri. O fotoğrafa bakıldığında ekran kartı sıcaklığının 75 derece olduğunu gördük ve satın aldık. Ancak kart geldiğinde ikinci ve üçüncü fotoğrafta gördüğünüz üzere sıcaklık 90 dereceleri görmeye başladı. İnce fan ayarı yapıldı, 1000 mV'e kadar undervolt yapıldı ancak sıcaklık düşmedi. Sizce bunun sebebi termal macun ve padlerin eskimesi midir, yoksa kasanın yeteri kadar temiz havayı alamayıp ve içerideki sıcak havayı dışarı atamaması mıdır?

furmarkeski.webp

furmark.webp

hwinfo.webp

Çözüm
Arkadaşa öndeki ve arkadaki fanlari temizlettireceğim hava sirkülasyonunu daha iyi hale getirebilmek icin. O da çözüm olmazsa benim aklıma sadece termal macunun kurumuş olması geliyor.
Arkadaşıma ön paneli sökmesini söyledim ve manzara gördüğünüz üzere. Rampage denilen güzide firmamız kalınca bir sünger koymuş ızgaranın arkasına ve o süngerden dolayı ve kir birikmesinden dolayı içeri temiz hava neredeyse hiç girmiyormuş. Süngeri söktürdüm ve sıcaklık furmark testinde 80 dereceye düştü. Bundan sonrası artık termal macun ve padlerin değişmesi olacaktır bence.

WhatsApp Image 2024-01-15 at 15.47.06.webp WhatsApp Image 2024-01-15 at 15.53.28.webp WhatsApp Image 2024-01-15 at 16.02.21.webp
Sizce bunun sebebi termal macun ve padlerin eskimesi midir, yoksa kasanın yeteri kadar temiz havayı alamayıp ve içerideki sıcak havayı dışarı atamaması mıdır?
Kasa nedir? Fanlar düzgün çalışıyor mu, hem kasa hem ekran kartı için, ayrıyeten kasanın konumu nasıl?

Kasa nedir? Fanlar düzgün çalışıyor mu, hem kasa hem ekran kartı için, ayrıyeten kasanın konumu nasıl?
Kasa Rampage Hero 650, arkadaşımın söylediğine göre elini fanların arkasına koyduğu zaman az hava geliyor, ekran kartının fanları gayet normal çalışıyor, kasa yerde duruyor önü ve arkası hava alabilecek seviyede açık.

Kasa Rampage Hero 650, arkadaşımın söylediğine göre elini fanların arkasına koyduğu zaman az hava geliyor, ekran kartının fanları gayet normal çalışıyor, kasa yerde duruyor önü ve arkası hava alabilecek seviyede açık.
Sistemi uzay montaj kurup bir deneyin, sorun soğutmada mı anlarız.
Kişiden video istendi mi satın alınırken? Ekran kartını göstererek furmark yaptığı vb.

İlk fotoğrafta fan yüzdesi gözükmüyor. Size kartı satan kişinin FurMark testi sırasında fan hızını %100'e çekmediğine dair bir kanıt var mı?
Hocam şu anda kart %100 fanda bile 85 derecelere ulaşıyor.

Sistemi uzay montaj kurup bir deneyin, sorun soğutmada mı anlarız.
Kişiden video istendi mi satın alınırken? Ekran kartını göstererek furmark yaptığı vb.
Sadece fotoğraf istedi diye biliyorum. Ancak furmark testi yaparken arka tarafta kart da gözüküyordu ve 2 kere test istedi.