desmaed

Uzman
Yer
İstanbul
Merhaba arkadaşlar, 16 Mayıs tarihinde Gaming.Gen.TR'den fiziksel olarak ASUS ROG STRIX XG27AQDMg OLED monitör satın aldım ve eve geldim. Cihazı 17 Mayıs'ta kurdum ve yaklaşık 4-5 saat kullanmadan sonra yemek yemek için kapattım. Aradan bir on dakika geçtikten sonra tekrar PC başına geçtim ve monitörü açtım. Monitör'de bu sefer üst kısımda, soldan sağa doğru paralel bir şekilde leke gibi bir çizgi(ler) oluştu. Hemen bir korku ile piksel temizliği yaptım ve 6 dakika sonra ekran tekrar açıldığında sorun çözüldü ve tekrar etmeyeceğini umarak kullanmaya decam ettim.

Ama bugün 19 Mayıs'ta tekrar monitörü yemek yemek için kapattıp, bir süre sonra açınca tekrar aynı yerde, aynı şekilde çizgi(ler) oluştu. Tekrar piksel temizleme yaptım ve sorun tekrar çözüldü. Sizce bu bir panel hatası mı yoksa oledlerde karşılaşılan garip bir hata mı? Ve sizce ne yapmalıyım?

Şimdiden teşekkürler.

unnamed (1).webp

unnamed.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Firmware güncel mi? MCM104 en son sürümü. Yapmadıysan yapmalısın. Belki onunla ilgilidir. Ayarlar/Sistem Kurulumu/Bilgi'de FW Version'da yazar.
Diğer türlü faturasıyla Asus Türkiye'yi arayıp yönlendirmeleri sonucunda nereye garantiye yollanacağını öğrenebilirsiniz. Satıcıyla işiniz yok servis vs. durumlarında. Zaten satıcı firmalar işinizi zorlaştırıyor çoğunlukla.

FW MCM104 değilse buradan indirip uygulayın:
Tabi ki monitörün içinden çıkan USB kablo ile monitör bilgisayara bağlı olmalı.

Firmware güncel mi? MCM104 en son sürümü. Yapmadıysan yapmalısın. Belki onunla ilgilidir. Ayarlar/Sistem Kurulumu/Bilgi'de FW Version'da yazar.
Diğer türlü faturasıyla ASUS Türkiye'yi arayıp yönlendirmeleri sonucunda nereye garantiye yollanacağını öğrenebilirsiniz. Satıcıyla işiniz yok servis vs. durumlarında. Zaten satıcı firmalar işinizi zorlaştırıyor çoğunlukla.

Hocam, sürücü güncel. Zaten geldiği ilk gün Recep hocanın videosunu izleyerek güncellemiştim.

Hocam yaklaşık bir 10 gün önce bende aynı sorunla karşılaştım, ancak benimki pc'yi ertesi gün açınca geçti ve bir daha çıkmadı. Monitörü her gün neredeyse 8-10 saat kullanıyorum ve her gün bir sabah, bir akşam olmak üzere piksel temizleme yapıyorum. Niye bunu yaptığına dair bir fikrim yok, çok araştırma yaptım ancak bulamadım. Şuan sadece tekrar çıkmamasını ve sorunsuz kullanmayı umuyorum. Sizde şuan durumlar nasıl ? Teknik servise gönderdiniz mi ?