Makaleler
12
Yer
Antalya
Cihaz
Xiaomi 14T
Uzun süre Mi 6 kullandım. Konum kapalı olsa bile haritayı açtığımda düşük doğruluk ile nerede olduğum gözüküyordu. Hatta kullandığım operatörde internet çekmediği durumda bile konum göstermeye devam ederdi. 14T'de ise böyle bir durum yok. Konum kapalıyken haritayı açtığımda hiçbir konum bilgisi gözükmüyor. Hatta ben mi yanlış hatırlıyorum diye şu an açtım Mi 6'yı. SIM kartı takılı değil aylardır. Açılır açılmaz direkt haritaları açtım GPS ve Wi-Fi kapalı şekilde. Konumum yaklaşık 15-20 metre kadar sapmayla gözüküyor. Konum ayarına girdiğimde "Konum modu" diye bir ayar var. Ve 3 seçeneği var. "Pil tasarrufu" seçeneği "konum belirlemek için WLAN ve mobil ağları kullanın" diyor ki bende de bu seçenek seçiliymiş. Xiaomi 14T'de böyle bir ayar bulamadım. Olmaması çok saçma değil mi? "Kablosuz ağ taraması" ve "Bluetooth taraması" özelliği açık.

Son düzenleme:
Normal olarak zaten göstermemesi gerekiyor diye biliyorum. GPS kapalı iken uydudan veri nasıl alacak ki? Alıyorsa kapanmıyor demek şahsi fikrim.

@Lee Yubin Bende de Mi6 vardı soyledigin durumu anlayabiliyorum. Ama yeni telefonlarda bu yok yeni android sürümünden dolayı. GPS aciksa aciktir, kapaliysa konum kapalidir.
Google servisleri yine kontrol ediyor arka planda, ancak kullanıcı tarafında buna izin verilmiyor.
GPS kapalı iken uydudan veri nasıl alacak ki?
Telefonlar sadece gökyüzündeki uydudan konum belirlemiyor. Wifi cihazlarından, baz istasyonlarından, bluetooth cihazlarından bilgileri harmanlayıp konum bulabiliyorlar (A-GPS). Bu bütün telefonlarda olan bir özellik, yoksa aşırı kapalı alanlarda konum atamazdınız.
Ayrıca GPS'ten daha az enerji tüketiyor.

@Lee Yubin bende de MI6 vardı soyledigin durumu anlayabiliyorum. Ama yeni telefonlarda bu yok yeni Android sürümünden dolayı. GPS aciksa aciktir, kapaliysa konum kapalidir.
Google servisleri yine kontrol ediyor arka planda, ancak kullanıcı tarafında buna izin verilmiyor.

Telefonlar sadece gökyüzündeki uydudan konum belirlemiyor. Wi-Fi cihazlarından, baz istasyonlarından, Bluetooth cihazlarından bilgileri harmanlayıp konum bulabiliyorlar (a-GPS). Bu bütün telefonlarda olan bir özellik, yoksa aşırı kapalı alanlarda konum atamazdınız.
Ayrıca GPS'ten daha az enerji tüketiyor.

Güvenlik amaçlı bunun olmaması bana göre normali. Kapattığımda yerimi göstermemeli. O yüzden vermemesi bana anormal gelmiyor. Vereninde yazılımı bana göre şüphelidir.

Güvenlik amaçlı bunun olmaması bana göre normali. Kapattığımda yerimi göstermemeli. O yüzden vermemesi bana anormal gelmiyor. Vereninde yazılımı bana göre şüphelidir.
Mi 6'da 3 ayar var tümden kapalı, tasarruf, ve açık şeklinde. Ben GPS kapalıyken tasarruf modu açık şekilde hala konum gösterecek vaziyette kullanıyormuşum ki bence bu çok güzel bir özellik. GPS kadar şarj harcamıyor ama hemen hemen nerede olduğun biliniyor.

Mi 6'da 3 ayar var tümden kapalı, tasarruf, ve açık şeklinde. Ben GPS kapalıyken tasarruf modu açık şekilde hala konum gösterecek vaziyette kullanıyormuşum ki bence bu çok güzel bir özellik. GPS kadar şarj harcamıyor ama hemen hemen nerede olduğun biliniyor.

Sonuçta GPS açık ve kullanıyorsunuz sanırım sadece uygulamayı açınca aktif ediyor ve uygulama ile kapatıyor.