serdar_gs

Uzman
AIDA64 ve CPU-Z uygulamalarını kullanıyorum her iki uygulamada da termal bölümünde sadece batarya sıcaklığı görünüyor, işlemci sıcaklığı yok.

Sadece Antutu uygulamasında işlemci sıcaklığı görebiliyorum onda da oyun sonrası vs 65-70 dereceleri gösteriyor doğru mu emin olamadım.

AIDA64 ve CPU-Z uygulamalarını kullanıyorum her iki uygulamada da termal bölümünde sadece batarya sıcaklığı görünüyor, işlemci sıcaklığı yok.

Sadece Antutu uygulamasında işlemci sıcaklığı görebiliyorum onda da oyun sonrası vs 65-70 dereceleri gösteriyor doğru mu emin olamadım.
- Öncelikle, Xiaomi 14T modelinin işlemci sıcaklığını doğru bir şekilde görüntüleyebilmesi için bazı ayarları kontrol etmeniz gerekmektedir. Aşağıdaki adımları izleyin:

1. Uygulama İzinlerini Kontrol Edin:
- Ayarlar > Uygulamalar > İzinler bölümüne gidin.
- AIDA64 ve CPU-Z uygulamalarının gerekli izinlere sahip olduğundan emin olun. (Özellikle “Donanım Bilgileri” veya “Sistem” izinleri).

2. Geliştirici Seçeneklerini Aktif Edin:
- Ayarlar > Telefon Hakkında kısmına girin.
- “Derleme numarası” üzerine 7 kez tıklayarak Geliştirici Seçeneklerini aktifleştirin.
- Geliştirici Seçenekleri altında “Hizmet durum bilgisi” veya “Donanım hızını sınırlama” gibi ayarları kontrol edin. Bu özellikler bazı uygulamaların işlemci bilgilerine erişimini etkileyebilir.

3. Termal Yönetim Uygulaması Sağlama:
- Telefonunuzda bulunan termal yönetim uygulamalarının doğru çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Xiaomi cihazlarda yerleşik olarak gelen "Güç Tasarrufu" ya da "Gelişmiş Ayarlar" altında işlemci sıcaklık sıcaklık okuma hizmetini kontrol edin.

4. Farklı Bir Termometre Uygulaması Deneyin:
- Eğer AIDA64 ve CPU-Z hala işlemci sıcaklığını göstermiyorsa, başka bir termometre uygulaması (örneğin: GSam Battery Monitor, HWMonitor) yükleyerek işlemci sıcaklıklarını kontrol etmeyi deneyin.

5. Firmware Güncellemelerini Kontrol Edin:
- Ayarlar > Sistem Güncellemeleri bölümüne giderek mevcut güncellemeleri kontrol edin. Eğer güncelleme varsa, cihazınızı en son yazılıma güncelleyerek sorun çözülüp çözülmediğine bakın.

6. Antutu Sıcaklığını Doğrulama:
- Antutu'da görülen sıcaklık değerlerini kontrol etmek için, test sırasında diğer uygulama ile aynı yük altında sıcaklık ölçümü alıp almadığını kıyaslamak için farklı bir uygulama kullanarak gözlem yapın.

7. Cihazınızı Yeniden Başlatın:
- Yukarıdaki adımlardan sonra, cihazınızı yeniden başlatarak tüm değişikliklerin geçerli olmasını sağlayın.

Bu adımları izledikten sonra işlemci sıcaklığını görebilmeniz gerekiyor. Eğer sorun devam ederse, daha fazla teknik detay talep edebilirim.