Scania V8

Uzman
Cihaz
Xiaomi 15
Evet arkadaşlar başlıkta da gördüğünüz gibi böyle bir sorunum var. Geçen günlerde Temmuz ayında yayınlanan Hyper OS 2.0.218.0 güncellemesinden sonra telefonum şarjdayken pil 98 olunca gücü kesiyor. Bende mecburen %100 olması için takıp çıkarıyorum son 2-3 şarj edişte. Ve böyle yaparsam da batarya zarar görecek diye korkuyorum. Nasıl düzelebilir? Ne olduysa bu güncellemeden sonra oldu. Bundan önce herhangi bir sorunum yoktu bu konu ile alakalı. Ne yapabilirim? Herkese teşekkürler, iyi forumlar.

Şarj aleti ve kablosu orijinal.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bataryanin %100 sarj olmamasi gerek zaten. Omru yariya duser. Pil ayarlari icinde pil korumasi varsa aktif edip %80-85'te tutmalisiniz.

Yazılımsal bir hata muhtemelen. Diğer güncellemeyi bekleyin ya da mümkünse sürüm düşürün.
Sürüm nasıl düşebilirim hocam? Ve telefonda ki veriler gider mi?

Bataryanin %100 sarj olmamasi gerek zaten. Omru yariya duser. Pil ayarlari icinde pil korumasi varsa aktif edip %80-85'te tutmalisiniz.
Hocam açıkçası ben hep %20 - %100 arası bir pil döngüsü ile kullanıyorum. Telefon bazen tam 24 saat bazen 48 saate varan şarj sonrası etkinleştirme süresi veriyor. Ekran süresi ise 7-9 Saat arası değişiyor.

Sürüm nasıl düşebilirim hocam? Ve telefonda ki veriler gider mi?

Hocam açıkçası ben hep %20 - %100 arası bir pil döngüsü ile kullanıyorum. Telefon bazen tam 24 saat bazen 48 saate varan şarj sonrası etkinleştirme süresi veriyor. Ekran süresi ise 7-9 saat arası değişiyor.

Sürüm düşürmenin tek yolu şu anki durumda Bootloader açıp ROM atmak lakin onu da Xiaomi toplulukta çekilişle açma hakkı veriyor yani imkansıza yakın bir şey, yamayla düzeltilir hesap makinesi için güncelleme yaptıkları bile oldu.

Sürüm düşürmenin tek yolu şu anki durumda Bootloader açıp ROM atmak lakin onu da Xiaomi toplulukta çekilişle açma hakkı veriyor yani imkansıza yakın bir şey, yamayla düzeltilir hesap makinesi için güncelleme yaptıkları bile oldu.

Sağ olun hocam teşekkür ederim. Peki şu anda ne yapmalıyım? Telefon 98 olduktan sonra şarjdan çıkartmalı mıyım? Yoksa 100 olması için çıkar tak yapıp 100 olmasını mı bekleyeyim? Bataryaya zarar gelmesinden korkuyorum.

Yazılımsal bir hata. Yeni güncellemede düzelir.

Bende öyle düşünmeye başladım hocam. İnşallah düzeltirler en yakın zamanda. Peki şimdi ne yapayım? Telefonun tam dolması için sök tak mı yapayım yoksa 98 de direkt telefonu şardan çekeyim mi?

Bende öyle düşünmeye başladım hocam. İnşallah düzeltirler en yakın zamanda. Peki şimdi ne yapayım? Telefonun tam dolması için sök tak mı yapayım yoksa 98 de direkt telefonu şardan çekeyim mi?
Sök tak yapmanıza gerek yok. Bu duruma çok takılmayın. Hızlı şarj aktifse kapatın, kapalı ise açın. Bir de öyle deneyin. Cihaz full şarj oluyor, sadece gösterge sorunlu. Çok takılıyorsanız HyperOS 3.0 gelene kadar pil korumasını açın, %80'e kadar şarj etsin. Ancak öyle de pil döngü sayısı daha çabuk artar, bilginiz olsun. Kısaca kullanmanıza mani olacak bir durum yok, buna takılmadan normal hayatınıza devam edin.