Sök tak yapmanıza gerek yok. Bu duruma çok takılmayın. Hızlı şarj aktifse kapatın, kapalı ise açın. Bir de öyle deneyin. Cihaz full şarj oluyor, sadece gösterge sorunlu. Çok takılıyorsanız HyperOS 3.0 gelene kadar pil korumasını açın, %80'e kadar şarj etsin. Ancak öyle de pil döngü sayısı daha çabuk artar, bilginiz olsun. Kısaca kullanmanıza mani olacak bir durum yok, buna takılmadan normal hayatınıza devam edin.
Anladım hocam teşekkür ederim. Yani evet %80'e kadar şarj edersem pil döngü sayısı çabuk artar. En iyisi bir sonraki güncelleme gelene kadar şarj %98 iken çıkarmak. Teşekkür ederim hocam tekrardan destekleriniz için. Hızlı şarj kapalıyken oluyordu telefonu 1-2 saat önce hızlı şarjda iken bir de doldurayım dedim yine devam ediyordu problem. Diğer güncellemeyi bekleyeceğiz artık.

Yanlis bir bilgiyi duzelteyim. Telefonu %80'e kadar sarj edip %20'ye dusunce tekrar sarja taktiginizda bir sarj dongusu saymaz. Bunu 0.6 sarj dongusu sayar. Ornegin bu kullanim senaryosu size 1 gun yetiyor ve her aksam bu sekilde sarj ediyorsunuz. 10 gunun sonunda sadece 6 sarj dongusu gecmis olur. Batarya %80'den daha fazla sarj edilmeye devam ettikce icindeki kimyasal yapi bozulmaya baslar. %80'e kadar sarj edilen batarya 1000 sarj dongusu dayanabilecekken %100 sarj edilen ornegin 700 sarjda bozulur. Farazi rakamlar tabii, pili uretenin kullandigi kaliteye gore degisir sarj dongu sayisi.

Yanlis bir bilgiyi duzelteyim. Telefonu %80'e kadar sarj edip %20'ye dusunce tekrar sarja taktiginizda bir sarj dongusu saymaz. Bunu 0.6 sarj dongusu sayar. Ornegin bu kullanim senaryosu size 1 gun yetiyor ve her aksam bu sekilde sarj ediyorsunuz. 10 gunun sonunda sadece 6 sarj dongusu gecmis olur. Batarya %80'den daha fazla sarj edilmeye devam ettikce icindeki kimyasal yapi bozulmaya baslar. %80'e kadar sarj edilen batarya 1000 sarj dongusu dayanabilecekken %100 sarj edilen ornegin 700 sarjda bozulur. Farazi rakamlar tabii, pili uretenin kullandigi kaliteye gore degisir sarj dongu sayisi.
Bu nasıl bir mantıktır? O zaman %20-%60 kullanalım, 0.4 döngü saysın. 10 günün sonunda 4 şarj döngüsü geçmiş olur. %80'e kadar şarj edilen batarya 1000 döngüde bozulacağına, %60'a kadar şarj edilerek 1200 döngüde bozulsun. Nasıl fikir? Böyle daha iyi bence. Bundan sonra %20-%60'dan devam :)

Bataryalar ile bu kadar kafa patlatmaya gerek yok. Neticede ortalama 3-4 yıla ömrü tükenecek. Telefon sizi kullanmasın, siz telefonu kullanın. Telefon bir amaç değil, araçtır. Farklı anlamlar yüklememek lazım.

Bozulma %80'den sonra basliyor. %80'den sonra doldurmaya devam edersen pil asiri yipraniyor. Yillardir boyle kullandigim Galaxy A50'nin pili 915 sarj dongusu gordu ve batarya sagligi %94 hala. %100 doldugunda bir dongu artiyor. Bunu ister bir defada %0 - %100 yap ister uc defada %30 - %65 yap. Google'dan teyit edilebilen bir bilgi bu.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250826_140508_Settings.webp
    Screenshot_20250826_140508_Settings.webp
    64,5 KB · Görüntüleme: 53
Son düzenleme:
Bozulma %80'den sonra basliyor. %80'den sonra doldurmaya devam edersen pil asiri yipraniyor. Yillardir boyle kullandigim Galaxy A50'nin pili 915 sarj dongusu gordu ve batarya sagligi %94 hala. %100 doldugunda bir dongu artiyor. Bunu ister bir defada %0 - %100 yap ister uc defada %30 - %65 yap. Google'dan teyit edilebilen bir bilgi bu.
İlk kullanım tarihi ile bugün arasında 465 gün var. 465 günde pili 915 kere şarj etmişsiniz. Yaklaşık günde 2 şarja tekabül ediyor. %20-%80 arası kullandığınız için bu kadar çok şarj döngüsü olmuş. Eğer %0-%100 arası veya %20-%100 kullanmış olsaydınız; günde 1, en kötü günde 1.5 şarj edecektiniz. Yani 465 ila 697 döngü arasında bir değerde olacaktı pil döngüsü. Bu da %3 ila %4.5 arasında bir batarya kaybına denk oluyor. Kısaca sizin dediğiniz şekilde yapmak bir işe yaramıyor. Aksine batarya sağlığı en kötü %96 olacakken, %94 olmuş. Pratikte doğruluğu ispatlanmamış bir uygulamayı bu kadar savunmanız şaşırtıcı.

İlk kullanım tarihi ile bugün arasında 465 gün var. 465 günde pili 915 kere şarj etmişsiniz. Yaklaşık günde 2 şarja tekabül ediyor. %20-%80 arası kullandığınız için bu kadar çok şarj döngüsü olmuş. Eğer %0-%100 arası veya %20-%100 kullanmış olsaydınız; günde 1, en kötü günde 1.5 şarj edecektiniz. Yani 465 ila 697 döngü arasında bir değerde olacaktı pil döngüsü. Bu da %3 ila %4.5 arasında bir batarya kaybına denk oluyor. Kısaca sizin dediğiniz şekilde yapmak bir işe yaramıyor. Aksine batarya sağlığı en kötü %96 olacakken, %94 olmuş. Pratikte doğruluğu ispatlanmamış bir uygulamayı bu kadar savunmanız şaşırtıcı.
Ilk kullanim tarihi custom rom atinca degisti. 😅 Gidip Grok'u aciyor ve "telefonun lipo pilini %0 - 100 arasi ile %20 - %80 arasi kullanirsam bozulma dongusu nasil degisir" diye soruyorsun. O da seni aydinlatiyor.

Ilk kullanim tarihi custom rom atinca degisti. 😅 Gidip Grok'u aciyor ve "telefonun lipo pilini %0 - 100 arasi ile %20 - %80 arasi kullanirsam bozulma dongusu nasil degisir" diye soruyorsun. O da seni aydinlatiyor.
Ne groğu? Hayatınız yapay zeka olmuş 🤣 Allah çarpsın kendim hesapladım. Matematik bilgim yeterli çok şükür. Biraz oran orantı yapmayı biliyorum. Kaale alıp cevap verdiğim için kendimden özür diliyorum.

Bir daha Custom ROM attığın cihazı örnek göstermezsin umarım.

@7450 bilmediğiniz konu hakkında nasıl bu kadar emin yorum yapabiliyorsunuz, anlamak güç...

Diğer arkadaşın da dediği gibi %20 - %80 dolum periyodu 0.6 döngü olarak sayılır. Örneğin 10 defa %0 - %100 dolum yapıldığında döngü sayısı 10 olur. Ama yine 10 defa %20 - %80 dolum yapıldığında döngü sayısı 6 olur.

Bizzat kendim günlük hayatta denedim ve teyit ettim.

@7450 bilmediğiniz konu hakkında nasıl bu kadar emin yorum yapabiliyorsunuz, anlamak güç...

Diğer arkadaşın da dediği gibi %20 - %80 dolum periyodu 0.6 döngü olarak sayılır. Örneğin 10 defa %0 - %100 dolum yapıldığında döngü sayısı 10 olur. Ama yine 10 defa %20 - %80 dolum yapıldığında döngü sayısı 6 olur.

Bizzat kendim günlük hayatta denedim ve teyit ettim.
Ama burda atıyorum %20-80 arasından kullanırken 0.6 periyottan günde 2 kere şarj etde 1.2 periyot oluyor. 1 kere 20-100 arası şarj edilse 1 periyot oluyor. Bu daha mantıklı değil mi? Tabii 20-80 arası şarj eğer 1 gün dayanıyorsa 0.6 periyot ile gayet ideal. Ama dayanmıyorsa günde 1 kere şarjı fullersin tüm günü çıkarır ertesi gün tekrar şarj edersin. Bu benim fikrim tabii.

Ama burada atıyorum %20-80 arasından kullanırken 0.6 periyottan günde 2 kere şarj etde 1.2 periyot oluyor. 1 kere 20-100 arası şarj edilse 1 periyot oluyor. Bu daha mantıklı değil mi? Tabii 20-80 arası şarj eğer 1 gün dayanıyorsa 0.6 periyot ile gayet ideal. Ama dayanmıyorsa günde 1 kere şarjı fullersin tüm günü çıkarır ertesi gün tekrar şarj edersin. Bu benim fikrim tabii.

%20 fark var sizin dediğiniz ve benim dediğim periyotlar arasında. %20'nin günde iki defa şarja taktıracak bir fark oluşturması pek olası değil bence...

%20 - %80 bana rahat bir gün yetiyor :).