Ywgizefe

Becerikli
Merhaba, tanıdığım bir telefoncu Xiaomi 17 Pro için 45.000 TL, Xiaomi 17 Pro Max için ise 50.000 TL fiyat söyledi ancak pazarlıkla her iki modelde de yaklaşık 5.000 TL indirim yapabileceğini belirtti. Daha önce kendisinden farklı bir model satın aldık ve IMEI konusunda herhangi bir sorun yaşamadık.

Bence cihazlar fiyat/performans açısından oldukça iyi. Ancak aradaki 5.000 TL farkla Pro Max modelini almak mantıklı mı, yoksa bu fark sunduğu ekstra özelliklere değmez mi emin olamadım. Ayrıca şu anda yalnızca Çin versiyonu bulunuyor. İzlediğim videolarda Çin versiyonunun daha erken güncellemeler aldığı ve bazı ek özellikler sunduğu söyleniyor.

Sizce ne yapmalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim.

Çin versiyonu almayı tavsiye etmiyorum.
Zaten verilerini global cihazlarda bile rahatlıkla Çin'e verirken Çin cihazlarında bu 2 katına çıkar.
Ayrıca garanti yedek parça durumuda sıkıntı. Türkiye de yedek parçasını bulabilecek misin?
Global versiyonu olan Xiaomi cihazlar daha mantıklı.
Ha, Çin global fark etmez ise 5K daha ver Pro Max al. En azından daha iyi pil ömrüne sahip olursun.
Cihaz ise plastikten yapılma mesela. Sırf arkasında ekran var diye tercih edeceğim model değil.

Çin versiyonu almayı tavsiye etmiyorum.
Zaten verilerini global cihazlarda bile rahatlıkla Çin'e verirken Çin cihazlarında bu 2 katına çıkar.
Ayrıca garanti yedek parça durumuda sıkıntı. Türkiye de yedek parçasını bulabilecek misin?
Global versiyonu olan Xiaomi cihazlar daha mantıklı.
Ha, Çin global fark etmez ise 5K daha ver Pro Max al. En azından daha iyi pil ömrüne sahip olursun.
Cihaz ise plastikten yapılma mesela. Sırf arkasında ekran var diye tercih edeceğim model değil.

Hocam biraz araştıdım ancak bu bütcede bence en iyisi arkada ekran olması ekstra iyi bir ozellik.

Peki teşekkürler. Bana batarya, ekran, işlemci, kamera, tasarım, yazılım, malzeme kalitesi gibi özellikleri kendinizce sıralar mısınız? En önemliden en önemsize.

Hocam kamerayla çok işim olmaz arada bir fotoğraf çekinirim.
Benim için batarya onemli.
Çok kaba ve büyük bir cihaz olmasın.
Oyun oynarken bana sıkıntı çıkarmasın yeter.
Yurt dışı Android telefonlara açığım.
Şu anda iPhone 12 kullanıyorum ve hiç memnun değilim.

Hocam kamerayla çok işim olmaz arada bir fotoğraf çekinirim.
Benim için batarya onemli.
Şu anda iPhone 12 kullanıyorum ve hiç memnun değilim.
Çok kaba bir cihaz olmasın.
Yurt dışı Android telfonlara açığım.

Şimdi kaba cihaz olarak Xiaomi 17 Pro'da kalın ve ağır cihaz. Onun kalınlığı ve ağırlığı göz önünde bulundurarak Yurt dışı/Yurt içi alabileceğin seçenekler;

Oyunculara yönelik taş gibi telefon. Tasarımı kişiden kişiye değişir ama soğutma performansı işlemcisi ekranı bataryası gayet iyi. Bütçe çıkarsa yurt içi alabilirsin.​

Bataryası, malzeme kalitesi, tasarımı, işlemcisi ile günlük kullanım ve kamera harici telefonun çok iyi olmasını isteyen kullanıcılar için uygun.​

Eğer yazılım çok önemliyse yurt dışı seçeneğin olabilir. Ancak 4 ay SIM kullanamazsın.​

Yurt dışı alabileceğin bir diğer alternatif model.Bataryası, yazılımı, ekranı iyi. iPhone 12'den geçişte diğer cihazlara göre daha az zorluk çekersin.​

Bataryası, işlemcisi, ekranı ve soğutma performansı ile harbiden tank gibi telefon. Bunun eksisi piyasası Türkiye'de olmayabilir.​

(Bulabilirsen) https://www.epey.com/akilli-telefonlar/honor-win.html

Pro modeli yerine daha uyguna bunu almak yeterli olur. Aynı zamanda onlardan çok daha iyi pil performansına sahip.Globale gelecek model olduğundan globale gelmesini bekle.​

Son düzenleme:
Yukarıdaki listede en dengeli ve alınabilecek en iyi cihaz Honor Win bence, eğer kayıt ile bir sorun yaşanmıyorsa bu modelde al geç hem hantal değil hem inanılmaz iyi bir pile sahip ve 8 Elite 5 var ayrıca kamerası da profesyonel değilsen de gayet yeterli.

@Ywgizefe, Red magic önermiyorum kısa bir süre kullanma şansım oldu ekranı sağlamlık anlamında çok zayıf biraz sert basınca dandikliği anlaşılıyor.