guapover

Çalışkan
Herkese iyi bayramlar.

Geçen haftalarda modemim kötü olduğu için Xiaomi AX3000t modem aldım sonra open wrt kurdum hiçbir sorun çıkmadı ama bazı cihazlarda bazen bağlanma sorunu çıkıyor mesela benim telefonuma haftalardır sorunsuz bağlanıyordu fakat bir saattir bağlandığı halde internet yok diyor. Aynı şey bugün bir laptopta da oldu geçen günler sorunsuzdu ama bugün sabah çalışmamaya başladı. Open wrt kurduktan sonra tablete de bağlayamadım aynı sorun vardı ama diğer cihazlarda laptop diğer telefonlarda bağlanma sorunu hiç yok. Sorun telefon ve Laptoplarda olmadığını düşünüyorum

En başta cihaz sınırı var sandım ama daha çok cihaz da bağlandı onlara sorun olmadı ve bir terminalden internetten gördüğüm kadarıyla modemem girip terminalden cihaz sayısı sınırı satırı ekleyip yazdım ama bir şey değişmedi.

Aynı sorunu yaşayan var mı olasım çözüm önerebilecek birisi olursa sevinirim teşekkürler iyi günler.

Ek olarak modemin wifisine bağlanınca sorun olmuyor internete bağlanıyor ama router da çalışmıyor.

Son düzenleme:
Herkese iyi bayramlar.

Geçen haftalarda modemim kötü olduğu için Xiaomi AX3000t modem aldım sonra open wrt kurdum hiçbir sorun çıkmadı ama bazı cihazlarda bazen bağlanma sorunu çıkıyor mesela benim telefonuma haftalardır sorunsuz bağlanıyordu fakat bir saattir bağlandığı halde internet yok diyor. Aynı şey bugün bir laptopta da oldu geçen günler sorunsuzdu ama bugün sabah çalışmamaya başladı. Open wrt kurduktan sonra tablete de bağlayamadım aynı sorun vardı ama diğer cihazlarda laptop diğer telefonlarda bağlanma sorunu hiç yok. Sorun telefon ve Laptoplarda olmadığını düşünüyorum

En başta cihaz sınırı var sandım ama daha çok cihaz da bağlandı onlara sorun olmadı ve bir terminalden internetten gördüğüm kadarıyla modemem girip terminalden cihaz sayısı sınırı satırı ekleyip yazdım ama bir şey değişmedi.

Aynı sorunu yaşayan var mı olasım çözüm önerebilecek birisi olursa sevinirim teşekkürler iyi günler.

Ek olarak modemin wifisine bağlanınca sorun olmuyor internete bağlanıyor ama router da çalışmıyor.
- IP Adresi Kontrolü: Öncelikle, cihazların IP adresini kontrol edin. Modem üzerinde atanmış IP adreslerinin çakışmadığından emin olun.
1. Cihazınızın ayarlarına gidin (Ayarlar > Wi-Fi > Bağlı Ağı Seç).
2. IP adresinizi not alın.
3. Modem arayüzüne (genellikle 192.168.1.1 veya 192.168.0.1) tarayıcıdan girin.
4. "Ağ Bağlantıları" veya "DHCP İletişimi" bölümünden diğer bağlı cihazların IP adreslerini kontrol edin.

- DNS Ayarları: DNS ayarlarınızı kontrol edin. Genellikle otomatik ayar sorun çıkartabilir.
1. Modem arayüzüne girin.
2. "DNS" ayarlarının olduğu alanı bulun.
3. Google DNS (8.8.8.8 ve 8.8.4.4) veya OpenDNS kullanmayı deneyin.

- Firewall/Malware Koruma Ayarları: OpenWRT üzerinde mevcut olan firewall ayarlarının bazı cihazların internet erişimini kısıtlayıp kısıtlamadığını kontrol edin.
1. OpenWRT arayüzünde "Firewall" bölümüne gidin.
2. Kural listesine bakın ve gereksiz kuralları devre dışı bırakın veya ayarları düzenleyin.

- Ağ Ayarlarını Yenileme: Cihazlar üzerindeki TCP/IP ayarlarını sıfırlayın.
1. Telefon veya laptop üzerinde, Wi-Fi ağını unutun.
2. Yeniden bağlanın ve IP adresinin otomatik olarak atanmasını bekleyin.

- Firmware Güncellemesi: OpenWRT firmware'inizin güncel olup olmadığını kontrol edin ve güncelleyin. Güncellemeler genellikle hataları düzeltir.
1. OpenWRT arayüzünde "System" > "Software" kısmına gidin.
2. "Update lists"e tıklayın ardından güncellemeleri kontrol edin ve gerekirse yükleyin.

- Tekrar Başlatma: Cihazları ve modem/router'ı yeniden başlatmayı unutmayın. Bu, geçici hataları çözebilir.

Eğer bu adımlar sorununuzu çözmezse, belirli bir cihazla ilgili hata iletisi alıyorsanız veya başka bir detay varsa, o bilgileri de paylaşabilirsiniz.