THE KEROXEA 4

Üstün
Makaleler
20
Yer
Rockport City
Xiaomi HyperOS yazılım testçiliği yapıyorum.

Tam mühendis değilim, yanlış anlaşılmasın. Yalnızca normal stabil sürüm kullanan kullanıcılardan, hatta beta kullanıcılarından da çok daha önce güncellemeler alıp, bir hata bulduğumuz zaman ve bunu ilettiğimizde dakikalar içerisinde geliştirici ekipten birisi bize anında dönüş yapıyor. Ayrıca bizim önerilerimize dayanarak görsel efektleri güncelliyorlar.

Öyle aman aman bir iş değil, örnek verirsem; bir kere bildirimlerdeki müzik paneli renkleri karışıyor düzeltilmesi lazım demiştim, geliştirici ekibinden bana 3-5 dakika içinde hızlıca dönüş yapıldı ve bu sorunun halledileceğini söylediler ve renkli efektler sonraki gün verilen güncelleme ile kaldırıldı. Beta kullanıcılarına 3 hafta sonra dönüş yapıp onların dediklerini bile dikkate bile almıyorlar genelde.

Benim yaptığım beta testçiliğinin biraz daha derin hali gibi bir şey. Bir de Xiaomi cihazlarını ile gece gündüz uğraşmaktan sistemin içini dışını biliyorum desem yeridir.

Merak ettiklerinizi sorabilirsiniz arkadaşlar. Aklınıza takılan her şeyi cevaplarım.

Son düzenleme:
Son düzenleyen: Moderatör:
Xiaomi HyperOS geliştiriciliği, yazılım ve donanım testçiliği yapıyorum.

Merak ettiklerinizi sorabilirsiniz arkadaşlar. Aklınıza takılan her şeyi cevaplarım.

HyperOS ve MIUI için geliştirme yaparken veri analizi olan şeyler gördünüz mü? Sistemdeki verileri uzak sunuculara gönderiyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
HyperOS mu yoksa MI13 (eski HyperOS adını unuttum) mü, hangisinin geliştirilmesi daha kolay?
Unofficial olarak bakarsak MIUI 13 çok daha kolay. HyperOS ile artık cihaz sağlığı, sensör performansı gibi veriler hassas hesaplamalarla ölçülüyor, tüm sistemi de buna adapte etmek daha zor oluyor.

Kanıt sunar mısınız? Çok merak ettim.
Direkt mühendis değilim hocam, yalnızca ana mühendis ekibine yardımcı oluyoruz diyelim. Maaşım falan da yok, Xiaomi'nin üst yetkisi olmayanları deneme amacıyla aldığı bir program vardı oradan başvurmuştum. Direkt Xiaomi mühendisi olarak algılamayın tabii.

Beta testinden farklı olarak, beta kullanıcılarından çok daha önce güncelleme alıp, bir hata bulduğumuz zaman ve bunu ilettiğimizde dakikalar içerisinde geliştirici ekipten birisi bize anında dönüş yapıyor. Normal beta sürümünde atılan geri bildirimlerin de çoğuna bakmıyorlar zaten. Ben geri bildirim yaptığımda 3-5 dakika içinde direkt dönüş yapılıyor hatta sonraki gün için düzeltme güncellemesi hazır bile oluyor.

Ayrıca konuda da, direkt mühendis değilim, yaptığım şey beta testçiliğinin biraz daha derin hali gibi bir şey diye belirttim :)

Niye cihazın kendi uygulamalarında bile reklam çıkıyor mesela? Kapatmanın yolu nedir?
Xiaomi, reklam gelirleri ile uygun fiyatlı cihazlardan daha fazla kâr elde etmek istediği için öyle hocam.

Kapatmanın yolu ise uygulama ayarlarından "reklamları göster" veya "kişiselleştirilmiş öneriler" seçeneklerini kapatmak olacaktır.

HyperOS ve MIUI için geliştirme yaparken veri analizi olan şeyler gördünüz mü? Sistemdeki verileri uzak sunuculara gönderiyor mu?
Her markanın cihazları sistemdeki veriler sunucular ile senkronize eder, bu Xiaomi'de de var. Ancak ana geliştirici ekipte olmadığım için benim bilmediğim şeyler de var, arkada neler dönüyor kesin olarak bilmek zor.

Son düzenleme:
Direkt mühendis değilim hocam, yalnızca ana mühendis ekibine yardımcı oluyoruz diyelim.
7045 KM uzaktan beta programı ile katıldığınız zaman, "Xiaomi geliştiricisiyim" şeklinde başlık atmanız, başlığı çok fazla Clickbait gösteriyor. Sizin için başlığı düzenleyeceğim.

1769442607752.webp

Unofficial olarak bakarsak MIUI 13 çok daha kolay. HyperOS ile artık cihaz sağlığı, sensör performansı gibi veriler hassas hesaplamalarla ölçülüyor, tüm sistemi de buna adapte etmek daha zor oluyor.

Direkt mühendis değilim hocam, yalnızca ana mühendis ekibine yardımcı oluyoruz diyelim. Maaşım falan da yok, Xiaomi'nin üst yetkisi olmayanları deneme amacıyla aldığı bir program vardı oradan başvurmuştum.

Xiaomi, reklam gelirleri ile uygun fiyatlı cihazlardan daha fazla kâr elde etmek istediği için öyle hocam.

Kapatmanın yolu ise uygulama ayarlarından "reklamları göster" veya "kişiselleştirilmiş öneriler" seçeneklerini kapatmak olacaktır.
Telefonumu bloatware ve spyware programlardan arındırmak istiyorum. Çoğu basit olanı kaldırdım ama "com.xiaomi.joyose" isimli uygulama hakkında tereddütte kaldım. Reddit üzerinde bazı kişiler kaldırılması durumunda oyun performansı konusunda olumlu yorumlar yaparken, bazı kişiler ise sistem kararlılığını bozacağından bahsetmiş. Tam olarak görevi nedir bu arkadaşın?

@Hasan Merkit

Bende geliştirici sayılır mıyım hocam? :p

Screenshot_2026-01-26-18-54-26-472_com.mi.global.bbs-edit.webp

7045 KM uzaktan beta programı ile katıldığınız zaman, "Xiaomi geliştiricisiyim" şeklinde başlık atmanız, başlığı çok fazla Clickbait gösteriyor. Sizin için başlığı düzenleyeceğim.

Eki Görüntüle 221530
Benimki düz beta testi değil hocam, zamanında katıldığım bir programdı, beta testinden farklı olarak, beta kullanıcılarından çok daha önce güncelleme alıp, bir hata bulduğumuz zaman ve bunu ilettiğimizde dakikalar içerisinde geliştirici ekipten birisi bize anında dönüş yapıyor. Normal beta sürümünde atılan geri bildirimlerin de çoğuna ya 3 hafta sonra dönüş yapıp dikkate almıyorlar ya da hiç bakmıyorlar zaten. Ben geri bildirim yaptığımda 3-5 dakika içinde direkt dönüş yapılıyor hatta sonraki gün için sorun ile alakalı düzeltme güncellemesi hazır bile olabiliyor.

Ayrıca konuda da belirttim, direkt mühendis değilim, yaptığım şey beta testçiliğinin biraz daha derin hali gibi bir şey diye belirttim :)

Ayrıca hocam düzelteyim, 12.300 KM oluyor o 😅

Telefonumu bloatware ve spyware programlardan arındırmak istiyorum. Çoğu basit olanı kaldırdım ama "com.xiaomi.joyose" isimli uygulama hakkında tereddütte kaldım. Reddit üzerinde bazı kişiler kaldırılması durumunda oyun performansı konusunda olumlu yorumlar yaparken, bazı kişiler ise sistem kararlılığını bozacağından bahsetmiş. Tam olarak görevi nedir bu arkadaşın?
Hocam bu arkadaşın görevi Game Turbo için veri oluşturmak. Bu dediğin uygulama Game Turbo ile beraber çalışıyor ve Game Turbo'nun çalışması gereken yoğunluğu uygulamaya göre ayarlıyor. Bazı yerlerde SMS ile alakalı olduğu geçiyor ancak bence tamamen Game Turbo eklentisi.

Son düzenleme:
Benimki düz beta testi değil hocam, zamanında katıldığım bir programdı, beta testinden farklı olarak, beta kullanıcılarından çok daha önce güncelleme alıp, bir hata bulduğumuz zaman ve bunu ilettiğimizde dakikalar içerisinde geliştirici ekipten birisi bize anında dönüş yapıyor. Normal beta sürümünde atılan geri bildirimlerin de çoğuna ya 3 hafta sonra dönüş yapıp dikkate almıyorlar ya da hiç bakmıyorlar zaten. Ben geri bildirim yaptığımda 3-5 dakika içinde direkt dönüş yapılıyor hatta sonraki gün için sorun ile alakalı düzeltme güncellemesi hazır bile olabiliyor.

Ayrıca konuda da belirttim, direkt mühendis değilim, yaptığım şey beta testçiliğinin biraz daha derin hali gibi bir şey diye belirttim :)

Ayrıca hocam düzelteyim, 12.300 KM oluyor o 😅

Hocam bu arkadaşın görevi Game Turbo için veri oluşturmak. Bu dediğin uygulama Game Turbo ile beraber çalışıyor ve Game Turbo'nun çalışması gereken yoğunluğu uygulamaya göre ayarlıyor. Bazı yerlerde SMS ile alakalı olduğu geçiyor ancak bence tamamen Game Turbo eklentisi.
RCS,İnternet optimizasyonu,game turbo,cihaz ısı dengesi koruma gibi özellikleri var hocam 4 farklı Xiaomi cihazi kullandım hepsinde de sildim.
Gereksiz onu da game turboyu da siliyordum zaten xiaomi de Redmi cihazlarda bunun çalışmadığını biliyordur yalan FPS gostergesi gibi :)
Xiaomi yazılımı hakkinda bende biraz bilgi sahibiyim.
Sizde geliştirici değil Tester görevi görüyorsunuz :)