Yer
United Kingdom
Zamanında çok araştırmıştım. Xiaomi ile bile görüşmüştüm. Ama bir fun fact, onlar da bilmiyordu. :hehehe: İnternette herhangi bir kelime bile yok bu konu hakkında... Belki buradan bilen biri çıkar. @BerkayZ87 @2254

AUO marka panel kullandığı kesin. Belki bu bilginin bir yardımı dokunur. Model ise RMMNT30HFCW.

Son düzenleme:
Bunu kullanıyor.

Fabrika menüsüne nasıl giriliyor bilmiyorum ama kullanılan panel bu.

Burada içini açmışlar.

Xiaomi'nin sitesinde bu monitöre 1800R denilmiş, ama V2 panel 1500R.

O panelin V1 versiyonu 1800R.

Displayspecifications sitesinde bu monitöre %99 sRGB denilmiş. Panelin V1 versiyonu için ise Panelook'da %100 sRGB denilmiş. V2'ye ise %90 sRGB yazılmış. Değer V1'e daha yakın. Bu yüzden kafam karıştı açıkçası. V1'in üretimi 2016'da sonlanmış, bu da ihtimalleri azaltıyor. Tuhaf bir durum.

Fotoğrafını atar mısın bütün tuşlar gözükecek şekilde?
IMG_20250814_011650.webp

Buyurun hocam.

Xiaomi'nin sitesinde bu monitöre 1800r denilmiş ama V2 panel 1500r.

O panelin V1 versiyonu 1800r.

Displayspecifications sitesinde bu monitöre %99 sRGB denilmiş. Panelin V1 versiyonu için ise Panelook'da %100 sRGB denilmiş. V2'ye ise %90 sRGB yazılmış. Değer v1'e daha yakın. Bu yüzden kafam karıştı açıkçası. V1'in üretimi 2016'da sonlanmış, bu da ihtimalleri azaltıyor. Tuhaf bir durum.

Harbiden içi açılan versiyon 1500r panele sahip, Xiaomi 1800r demiş. Ya bu monitör sonradan revize edildi ya da Xiaomi sitesine yanlış girdi. Sizde monitörün kitapçığı falan var mı? Kavisinin ne kadar olduğunu öğrenirseniz belki daha rahat buluruz.

Menu tuşu hangisi? Genelde tuşlu monitörlerde şöyle işliyor olay;
  1. Monitörün güç kablosunu monitörden sök.
  2. Geri takarken "Menu" tuşuna basılı tut, ardından sinyal geldiğini görünce elini çek.
  3. Ekran geldiğinde tekrar "Menu" tuşuna bas, "Factory Menu" açılacaktır veya normal OSD Menu'de "F" gibi bir ibare yer alacaktır.
Bu işe yaramazsa başka yöntem deneriz.

Harbiden içi açılan versiyon 1500r panele sahip, Xiaomi 1800r demiş. Ya bu monitör sonradan revize edildi ya da Xiaomi sitesine yanlış girdi. Sizde monitörün kitapçığı falan var mı? Kavisinin ne kadar olduğunu öğrenirseniz belki daha rahat buluruz.
Kitapçık kutunun içinde ancak kutu gerçekten çok sıkıntılı bir konumda. Kutuyu çıkartmam için 20-30 kutu çıkartmam gerekir :D

Menu tuşu hangisi? Genelde tuşlu monitörlerde şöyle işliyor olay;
  1. Monitörün güç kablosunu monitörden sök.
  2. Geri takarken "Menu" tuşuna basılı tut, ardından sinyal geldiğini görünce elini çek.
  3. Ekran geldiğinde tekrar "Menu" tuşuna bas, "Factory Menu" açılacaktır veya normal OSD Menu'de "F" gibi bir ibare yer alacaktır.
Bu işe yaramazsa başka yöntem deneriz.
Menu tuşu en soldaki. Deneyeyim. Ama bunu denemiştim diye hatırlıyorum.

İşe yaramadı.