anarsi

Çalışkan
Xiaomi Mi router 4A'da zapret çalışmıyor. Techolay'ın YouTube videosunu ve makalesini de denedim; Zapret kuruldu ama ne Discord'a ne de dw.com'a erişim sağlayamıyorum.

Aşağıda görseller ile belirttiğim hata ile karşılaşıyorum:

1751378215446.webp

1751378279985.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Xiaomi Mi router 4A'da zapret çalışmıyor. Techolay'ın YouTube videosunu ve makalesini de denedim; Zapret kuruldu ama ne Discord'a ne de dw.com'a erişim sağlayamıyorum.

Aşağıda görseller ile belirttiğim hata ile karşılaşıyorum:

Eki Görüntüle 159428

Eki Görüntüle 159429
Xiaomi Mi Router 4A'da Zapret uygulamanızla ilgili yaşadığınız sorunu çözmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Zapret Ayarlarını Kontrol Edin:
- Zapret uygulamanızın yapılandırma ayarlarını tekrar kontrol edin. Kurulum sırasında herhangi bir hata olup olmadığını kontrol edin.

2. DNS Ayarlarını Değiştirin:
- Router’ın DNS ayarlarını, Google DNS (8.8.8.8 ve 8.8.4.4) veya Cloudflare DNS (1.1.1.1 ve 1.0.0.1) olarak değiştirin.

3. Firewall Kurallarını Kontrol Edin:
- OpenWrt’de firewall ayarlarını kontrol edin. Zapret’in doğru çalışabilmesi için gerekli olan trafiklerin engellenmediğinden emin olun.

4. Hedef URL’leri Doğru Girdiğinizden Emin Olun:
- Zapret’in engellemesini istediğiniz URL'lerin doğru yazıldığından ve gerektiğinde HTTPS/HTTP seçeneklerinin kontrol edildiğinden emin olun.

5. Logları İnceleyin:
- OpenWrt’nin loglarını inceleyerek hataları veya uyarıları kontrol edin. Bu loglar, sorunun ne olduğunu daha iyi anlamanızı sağlayabilir.

6. Zapret’i Yeniden Başlatın:
- Zapret servisini durdurup, yeniden başlatmayı deneyin.
- “Stop” butonuna tıklayıp ardından “Start” butonuna basarak servisi yeniden başlatın.

7. Cihazınızı Yeniden Başlatın:
- Router’ınızı yeniden başlatmayı deneyin. Bazen basit bir yeniden başlatma işlemi sorunları çözebilir.

8. Güncellemeleri Kontrol Edin:
- OpenWrt ve Zapret’in en son sürümlerinin yüklü olduğundan emin olun. Gerekirse güncelleyin.

Bu adımları uyguladıktan sonra durumu kontrol edin. Eğer hâlâ sorun yaşıyorsanız, daha fazla teknik bilgi sağlayarak durumu daha iyi analiz etmeye çalışabiliriz.