Talent

Uzman
Arkadaşlar babama yeni telefon alacağız ve maksimum bütçe 11 bin TL. Kendim öğrenci olduğum için Samsung eğitim indirim programı ile Samsung A17 5G 6/128 modeli 11 bin TL'ye geliyor. Fakat babamı uzun yıllar götürecek kasma donma yapmayacak bir teledon baktığımız için 6 GB RAM yetersiz olabilir mi diye düşündüm bir de 5G teknolojisi de geliyor artık yavaş yavaş. Bunun muadili de bu fiyatta sadece Note 14 bulabildim. Sizce hangisini almak daha mantıklı? Nothing vs önermeyin lütfen kendisi pek sıcak yanaşmıyor markasını hiç bilmediği için. Ayrıca güncelleme desteğini de kesti sanırım. Kullanım amacı; resim çekmek, bankacılık işlemlerini halledebilmek, dizi film platformlarında takılmak ve gündelik sosyal medya kullanımı. Kullanıcı yorumları ve telefonlardan anlayan arkadaşların yorumlarına ihtiyacım var

Arkadaşlar babama yeni telefon alacağız ve maksimum bütçe 11 bin TL. Kendim öğrenci olduğum için Samsung eğitim indirim programı ile Samsung A17 5G 6/128 modeli 11 bin TL'ye geliyor. Fakat babamı uzun yıllar götürecek kasma donma yapmayacak bir teledon baktığımız için 6 GB RAM yetersiz olabilir mi diye düşündüm bir de 5G teknolojisi de geliyor artık yavaş yavaş. Bunun muadili de bu fiyatta sadece Note 14 bulabildim. Sizce hangisini almak daha mantıklı? Nothing vs önermeyin lütfen kendisi pek sıcak yanaşmıyor markasını hiç bilmediği için. Ayrıca güncelleme desteğini de kesti sanırım. Kullanım amacı; resim çekmek, bankacılık işlemlerini halledebilmek, dizi film platformlarında takılmak ve gündelik sosyal medya kullanımı. Kullanıcı yorumları ve telefonlardan anlayan arkadaşların yorumlarına ihtiyacım var.

Cmf 1 önerirdim güncelleme alıyor ama sıcak bakmıyorsa A17 5G yeterli olur. 6 GB RAM'de sorun çıkarmaz. Ama bütçe çıkarsa A26 alın.
Redmi alınmaz uzak durun.

Arkadaşlar babama yeni telefon alacağız ve maksimum bütçe 11 bin TL. Kendim öğrenci olduğum için Samsung eğitim indirim programı ile Samsung A17 5G 6/128 modeli 11 bin TL'ye geliyor. Fakat babamı uzun yıllar götürecek kasma donma yapmayacak bir teledon baktığımız için 6 GB RAM yetersiz olabilir mi diye düşündüm bir de 5G teknolojisi de geliyor artık yavaş yavaş. Bunun muadili de bu fiyatta sadece Note 14 bulabildim. Sizce hangisini almak daha mantıklı? Nothing vs önermeyin lütfen kendisi pek sıcak yanaşmıyor markasını hiç bilmediği için. Ayrıca güncelleme desteğini de kesti sanırım. Kullanım amacı; resim çekmek, bankacılık işlemlerini halledebilmek, dizi film platformlarında takılmak ve gündelik sosyal medya kullanımı. Kullanıcı yorumları ve telefonlardan anlayan arkadaşların yorumlarına ihtiyacım var.

Xiaomi Redmi Note 14 8/256 iyiydi ben şu an aktif kullanıyorum sarji kamerasi oyun performansı iyi en azından Samsung gibi ben sana kablo vereyim adaptörü kılıfı ayrı al demiyor.

CMF Phone 1 tavsiye ederim ben bu bütçede. Kutu aksesuarlarından bile kısarak kâr elde etmeye çalışan Samsung'a para kazandırmayın...

Nothing kötü bir marka değil. Bir şekilde ikna etmeye çalışın babanızı.

İllâ ki Nothing/CMF almayız derseniz Realme 12+ almaya çalışın.

Bunun dışında Redmi Note 14'ten de uzak durun hocam.

Cmf Phone 1 kesinlikle. Kutu aksesuarlarından bile kısarak kâr elde etmeye çalışan Samsung'a para kazandırmayın...

Nothing kötü bir marka değil. Bir şekilde ikna etmeye çalışın babanızı.

İllaki Nothing/CMF almayız derseniz Realme 12+ almaya çalışın.

Bunun dışında Redmi Note 14'ten de uzak durun hocam.

Hocam Samsung'a kutu aksesuarları çıkmıyor diyorsunuzda nothing de öyle :D
Şahsen Realme almazdım. Yazılım One UI'dan kötü hissettiriyor.

Arkadaşlar babama yeni telefon alacağız ve maksimum bütçe 11 bin TL. Kendim öğrenci olduğum için Samsung eğitim indirim programı ile Samsung A17 5G 6/128 modeli 11 bin TL'ye geliyor. Fakat babamı uzun yıllar götürecek kasma donma yapmayacak bir teledon baktığımız için 6 GB RAM yetersiz olabilir mi diye düşündüm bir de 5G teknolojisi de geliyor artık yavaş yavaş. Bunun muadili de bu fiyatta sadece Note 14 bulabildim. Sizce hangisini almak daha mantıklı? Nothing vs önermeyin lütfen kendisi pek sıcak yanaşmıyor markasını hiç bilmediği için. Ayrıca güncelleme desteğini de kesti sanırım. Kullanım amacı; resim çekmek, bankacılık işlemlerini halledebilmek, dizi film platformlarında takılmak ve gündelik sosyal medya kullanımı. Kullanıcı yorumları ve telefonlardan anlayan arkadaşların yorumlarına ihtiyacım var
Bence indirime girmisken np1

Cmf hakkında bilgim yok ama önerilmiş baş göz üstüne .

Son düzenleme:
Hocam Samsung'a kutu aksesuarları çıkmıyor diyorsunuzda nothing de öyle :D
Şahsen Realme almazdım. Yazılım One UI'dan kötü hissettiriyor.
Kutu içeriğinde şarj adaptörü gibi şeyleri veriyor diye biliyordum hocam. Öğrendiğimiz iyi oldu. 🫠

Yine de F/P bir cihaz olduğu için yok sayacağım bunu.

Realme konusuna gelince: Cihazın donanımı A17 5G'den daha iyi benim gözümde. Orta yaşlı birisi kullanacağı için Stock yazılımı dert etmeye gerek yok.

Kendim de Samsung kullanıyorum ve bu zamana kadar babam da Samsung kullandığı için aslında samsunga sıcak bakıyor ama ilerleyen yıllarda yazılım vs güncellemesinden dolayı 6 GB RAM ileride sıkıntıya sokar belki diye düşündük. Nothing Phone dediğim gibi sıcak bakmıyor. Ben şimdi bu iyi diye aldırsam ileride sorun çıksa ben sorunlu olacağım. Evet biliyorum fiyatına göre harika telefon fakat dediğim gibi bilmediği bir marka olduğu için sıcak bakmıyor. Realme 12 için de kullanıcı yorumları pek hoşuma gitmemişti. Arayüzü hakkında ve kamerası hakkında kötü yorumlar okumuştum. Redmi Note 14 almayın diyen arkadaşlar bu yorumları neye dayanarak yaptıklarını açıklayabilir mi ona göre almaktan vazgeçeriz. Ben inceleme ve kullanıcı yorumlarını okuduğum kadarıyla gayet iyi bir telefon gibi duruyor