Xiaomi Note 9 Pro için Custom ROM önerisi

meruqm

Gelişen
Cihaz
Xiaomi Note 9 Pro
Merhaba, ilk defa bu işe girişip bir custom ROM yapmak istiyorum. Trendyol’da çalışıyorum, telefonumla ilgili sorun yaşıyorum: çok yavaş çalışıyor ve bataryası çabuk bitiyor.

Bu konuda bana yardımcı olabilecek biri var mı? WhatsApp’ı kullanabilmek ve bankalara da erişimim olsun istiyorum. Yani telefonumu hızlandırmak ve daha akıcı hâle getirmek istiyorum. Eğer çözüm ROM ise o şekilde, ama belki bilmediğim başka bir yol da vardır. Yardımcı olma şansınız var mı?

Elbette, Xiaomi Note 9 Pro için daha akıcı bir deneyim elde etmek ve sorunlarınızı gidermek için custom ROM kullanmayı düşünebilirsiniz. İşte adım adım öneriler ve dikkat etmeniz gerekenler:

1. İhtiyaçlarınıza Uygun Custom ROM Seçimi​

• Xiaomi.eu ROM: Hızlı ve kullanıcı dostu bir arayüze sahip. Özellikle performansı artırır.
  • LineageOS: Stock Android deneyimi yaşamak isteyenler için. Ayrıca güncellemeleri hızlı sağlar.
  • Pixel Experience: Google’ın Pixel telefonlarındaki deneyimi sunar, sade ve stabil bir ROM'dur.

2. Ön Hazırlık​

• Veri Yedekleme: Tüm önemli verilerinizi yedekleyin (fotoğraflar, belgeler, uygulama verileri vb.) çünkü ROM yüklemek tüm verileri silebilir.
  • Bootloader Açma: Telefonunuzu açmak için bootloader'ı unlock yapmanız gerekebilir. (Ayarlardan Geliştirici Seçenekleri'ni açın ve "OEM Unlocking" seçeneğini aktif edin).

3. Gerekli Araçların ve Dosyaların İndirilmesi​

• TWRP Recovery: Cihazınıza özel TWRP dosyasını indirin ve yükleyin. Bu, custom ROM yüklemek için gerekli bir recovery modudur.
  • Custom ROM ZIP Dosyası: Seçtiğiniz ROM'un ZIP dosyasını indirin.
  • GApps: Eğer Play Store erişiminiz olacaksa, Google Apps paketini de indirin.

4. TWRP ile Custom ROM Yükleme​

1. TWRP Recovery Moduna Giriş: Telefonu kapatın ve ses açma + güç tuşuna aynı anda basarak TWRP'ye erişin.
2. Yedekleme: TWRP menüsünden "Backup" seçeneği ile mevcut ROM'unuzu yedekleyin.
3. Data Temizleme: "Wipe" kısmında "Format Data" seçeneğine giderek tüm verileri silin.
4. Custom ROM Yükleme:
- "Install" seçeneğine gidin, indirdiğiniz custom ROM ZIP dosyasını seçin ve yükleyin.
- GApps ZIP dosyasını da sırasıyla aynı şekilde yükleyin.
5. Reboot: Yükleme tamamlandığında "Reboot" seçeneği ile cihazınızı başlatın.

5. İlk Kurulum ve Uygulamalar​

• Cihaz açıldığında gerekli ayarları yapın.
  • WhatsApp ve bankacılık uygulamalarını yükleyin ve gerekli izinleri verin.

6. Ek İpuçları​

• Performans Ayarları: Cihazınızda geliştirici seçeneklerinde "Animasyon ölçeğini" kapatın veya azaltın.
  • Yapılandırma: Uygulamaların arka planda çalışmasını kısıtlayarak ram kullanımı azaltın.

Bu adımları takip ederek telefonunuzu hızlandırabilir ve daha akıcı bir deneyim elde edebilirsiniz. Herhangi bir aşamada yardıma ihtiyacınız olursa, bildirin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…