Çözüldü Xiaomi Redmi 10 (2022) Adaptive Sync nedir ve nasıl bir teknolojidir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

995

Uzman
Xiaomi Redmi 10 (2022) telefonum var. Redmi Note 9'u kullanıyordum ve bu telefona göre biraz daha iyi olduğunu düşünüyorum. Kasma sorunu çok fazla değil, az denebilecek kadar. Redmi Note 9'da oldukça kasıyordu. Şimdi bu telefonumda "adaptive sync" adında bir özellik var mış. Bu nedir, ne işe yarar? Oyunlarda otomatik olarak kendisi 90Hz mi oluyor? Bu teknolojinin amacı nedir, nasıl bir şeydir? Ayrıca önceki konumda söylediğim gibi endişelenmeyin, çok yakında bunun rehberi gelecek. Umarım bol bol yorum, eleştiri, beğenmeme veya beğenme tuşlarına basarsınız.

Son düzenleme:
Çözüm

Hocam mesela telefonunuz 120 Hz destekliyor diyelim. Eğer ekran sabit kalır ve herhangi bir işlem uygulanmazsa yenileme hızını düşürüyor ve pil tasarrufu yapıyor.
Yani kısaca ekranda saniyede kaç kare geçmesi gerekiyorsa onu ayarlıyor. Mesela sen oyun oynuyorsun işte sürekli hareket ediyorsun falan o zaman oyunda maksimum ne kadar FPS alabilirsen yenileme hızı o oluyor 90 FPS üstüne çıkamıyorsa yenileme hızı oyun oynarken 90Hz oluyor 60 FPS video izliyorsan 60Hz oluyor gibi.

Yani ekranı gereksiz yormuyor.

Hocam pek anlatamadım ama idare edin.
Hocam yırtılmaları önlüyor diye biliyorum.

Hocam çok tercih edilen bir teknoloji değil onun yerine G-Sync ve FreeSync tercih ediliyor. Ekran kartı AMD ise FreeSync NVIDIA ise G-Sync monitör almalısın.

Efendim, monitörüm AMD FreeSync Premium destekli ancak FreeSync çok kötü çalışıyor. G-Sync'i bilmiyorum. Ayrıca Smooth-Sync kullandım. AMD FreeSync'den daha iyi çalışıyor ama çok basit bir teknoloji.

Hocam telefon için de yırtılmaları önlüyordur büyük ihtimalle. Pek bir kaynak bulamadım.
Benim tahmin ettiğim bir teknoloji değil, yani benim tahminim, oyun açıldığında otomatik olarak ekran yenileme hızını 90 Hz olarak yeniler. Normalde TikTok veya YouTube takılınca 60 Hz olarak takılırken, film izlerken ise 40 Hz takılır diye tahmin ediyordum. Demek ki sadece bu özellik yırtılmaları önlüyor, anlaşıldı. Sağ olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…