Bütçe
2.500 TL

EmirhanRadicus

Üstün
Makaleler
1
Yeni odam çok fazla güneş alıyor ve ikinci monitörüm (MSI MP242A), parlaklık konusunda beni büyük bir hayal kırıklığına uğrattı. Yakında monitörü ayna niyetine kullanacağım neredeyse.
Ana monitörüm olan LG ise %50 parlaklıkta bile güneş ışığı altında rahatlıkla görülüyor hatta gözümü alıyor.

Tam da bu yüzden, ikinci monitörümü daha parlak bir modelle değiştirmeyi planlıyorum. 2500 TL civarında bir bütçem var; ya ikinci el bir şeyler bakacağım ya da bu Xiaomi Redmi monitörü almayı düşünüyorum.

Sizce bu monitör alınır mı? MSI ve LG monitörlerimin ikisi de kâğıt üzerinde 300 nit parlaklığa sahip ama biri güneş gibi parlıyor, diğeri neredeyse görünmüyor. Bu yüzden açıklamalarda yazan 300 nit değeri ne kadar doğru bilemiyorum. Kullanan veya bilgisi olan dostlar yardımcı olabilir mi? (21 inç olması benim için daha iyi) @BerkayZ87

2. monitoru IPS alman daha iyi olur cunku tam karsidan bakmazsin muhtemelen ve bu da VA panel monitorde renklerin daha soluk gozukmesi anlamina gelir ve bu da kullanici deneyimini ekstra olumsuz etkiler. Acikcasi bu butcelerde cok iyi panele sahip bir model yok diye biliyorum ama bi' bakinayim yarin donus yaparim.

2. monitoru IPS alman daha iyi olur cunku tam karsidan bakmazsin muhtemelen ve bu da VA panel monitorde renklerin daha soluk gozukmesi anlamina gelir ve bu da kullanici deneyimini ekstra olumsuz etkiler. Acikcasi bu butcelerde cok iyi panele sahip bir model yok diye biliyorum ama bi' bakinayim yarin donus yaparim.
Sağ olun hocam. İkinci monitörüm, ana monitörün tam üstünde ve bana bakacak şekilde eğimli duruyor, bu yüzden renk konusunda sorun yaşayacağımı pek sanmıyorum. Zaten ikinci monitördeki öncelikli amacım, güneş altında rahatça görünebilmesi. İkinci el modellere baktım ama hepsi çok eski cihazlar. (22" olanlar)

2. monitoru IPS alman daha iyi olur cunku tam karsidan bakmazsin muhtemelen ve bu da VA panel monitorde renklerin daha soluk gozukmesi anlamina gelir ve bu da kullanici deneyimini ekstra olumsuz etkiler. Açıkçası bu butcelerde cok iyi panele sahip bir model yok diye biliyorum ama bi' bakinayim yarin donus yaparim.

Hocam yaşadığım yerde 1 2 tane bu monitörden buldum. 350 nit ama TN panel, sizce alınır mı?

Son düzenleme: