Cengiz

Uzman
Cihaz
Redmi Note 11 Pro 4G
Redmi Note 11 Pro 4G için Custom ROM kuracaktım fakat bu model için oldukça az Custom ROM olduğunu fark ettim. XDA'ya falan baktım, 5 tane mi ne ROM var 4'ü falan unofficial, dolayısıyla yüklemek istemedim. Ne yapmam gerek? Hangi Custom ROM'u kurmalıyım?

Redmi Note 11 Pro 4G için Custom ROM kuracaktım fakat bu model için oldukça az Custom ROM olduğunu fark ettim. XDA'ya falan baktım, 5 tane mi ne ROM var 4'ü falan unofficial, dolayısıyla yüklemek istemedim. Ne yapmam gerek? Hangi Custom ROM'u kurmalıyım?
Custom ROM derlemek hem uzun hem de sisteme fazla yük bindiren, aynı zamanda teknik bilgi gerektiren bir iş. Custom ROM derleyen bir geliştirici çok büyük ihtimalle bunu öncelikle kendi cihazında kullanmak için derler. Kendi cihazında test eder ve düzgün çalışıyorsa diğer kullanıcıların da faydalanması için paylaşır. Örneğin ben: Kendi telefonumda kullanmak için crDroid derledim ve hâlâ kullanıyorum. Benimle aynı cihazı kullanan kullanıcılar faydalansın diye XDA forum üzerinde de paylaştım. Dolayısıyla geliştiricinin bu ROM’un içine zararlı yazılım eklemek gibi bir motivasyonu olacağını zannetmiyorum. Kullanabilirsiniz.

Demiş bir kullanıcı (bkz.)

MTK SoC olduğu için bu işlemi tavsiye etmem. Stok sisteme Debloat uygulasanız daha fazla verim alırsınız.

Hocam bulmanız aşırı zor çünkü üstteki hocamın da dediği gibi MediaTek kapalı kaynak kodlarına sahip olduğu için ROM derlemek aşırı zahmet verici. Ne yazık ki de hiçbir geliştirici kalkıp MediaTek işlemcili cihazlara ROM derlemek ile uğraşmaz. Snapdragon bir cihaz olsaydı eğer rahat yapılabilirdi.

Önüme ilk ve tek çıkan rom AlphaDroid oldu. MTK işlemci olduğundan dolayı da saçma sapan, tuhaf tuhaf bug'lar bulunmuş. Örneğin üst hoparlör %80 bozuk çalışıyormuş. Büyük ihtimal VoLTE de çalışmıyordur, her MTK işlemcinin çam sakızı, çoban armağanı bir bug'ıdır VoLTE'nin çalışmaması :D

AlphaDroid'den sonra da bu konu ve TP'de açtığınız konulardan başka bir şey çıkmıyor, daha fazla ROM varsa da saçma sapan hatalarla gelecektir.

Önüme ilk ve tek çıkan rom AlphaDroid oldu. MTK işlemci olduğundan dolayı da saçma sapan, tuhaf tuhaf bug'lar bulunmuş. Örneğin üst hoparlör %80 bozuk çalışıyormuş. Büyük ihtimal VoLTE de çalışmıyordur, her MTK işlemcinin çam sakızı, çoban armağanı bir bug'ıdır VoLTE'nin çalışmaması :D

AlphaDroid'den sonra da bu konu ve TP'de açtığınız konulardan başka bir şey çıkmıyor, daha fazla ROM varsa da saçma sapan hatalarla gelecektir.
Sonra da diyorlar ki neden MediaTek sevmiyorsun? MediaTek esnek bir yapıda bile değil. Yanında nefes alsan bug'a girecek neredeyse. Normalde herhangi bir şeyin fanboyu olmam ancak Snapdragon'un hafifinden fanboyu sayılırım sırf bu yüzden. :D

Sonra da diyorlar ki neden MediaTek sevmiyorsun? MediaTek esnek bir yapıda bile değil. Yanında nefes alsan Bug'a girecek neredeyse. Normalde herhangi bir şeyin fanboyu olmam ancak Snapdragon'un hafifinden fanboyu sayılırım sırf bu yüzden. :D

Çok doğru, 3 ay boyunca Redmi Note 9 cihazıma ROM kurmayı çalıştım olmayınca pes edip Note 9 Pro aldım.