Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ Wi-Fi hızını eksik alıyor

OnyxHydra

Becerikli
Cihaz
Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Merhaba, VPN kullanan birisiyim ve telefonumda internete takılırken bir süre sonra hızın eskisine göre yavaşladığını fark ettim. VPN’den kaynaklanıyor olabilir diye düşündüm ve kapattım ama bir şey değişmedi. Daha sonra hız testi yaptım ve şaşırtıcı bir şekilde 25 Mbps çıktı. VPN’i açıp kapattığımda ise hızda neredeyse fark olmuyordu.

Modemimiz Turkcell ve 500 Mbps hız sağlıyor. Evdeki diğer iki telefonda ve bilgisayarımda hız olması gerektiği gibi 500 Mbps olarak görünüyor. Bu telefon da önceden bu hızı alıyordu ama şu an neden alamadığını bilmiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

Bunu modemden mi yoksa telefondan mı yapacağın hocam?

Cihaz kağıt üstünde desteklediği hız 924 Mbps olarak gösteriyor ama normalde o kadar hız almanız için cihazı son yazılım güncellemesini yapmanız ve fabrika ayarlarına almanız lazım. Arkadaşımın telefonunda aynı sorun vardı. Bir de hatırlatma yapayım o 500 Mbps hızı modemin yakınındayken alabilirsiniz. Başka odaya geçtiğinizde otomatik olarak düşük hız geniş kapsama alanı özelliği olan 2.4 GHz'ye geçiyor. O yüzden modemle aynı odada o hızı alabilirsiniz. Bu telefonu başka telefonlarla karşılaştırmayın. Düz mi serisi, Samsung s serisi ve iPhone serilerinin Wi-Fi çipleri daha kaliteli olduğu için daha yüksek hızları alabiliyor daha kolay bir şekilde.

Ayrıca belirteyim. Arkadaşımın telefonuna OS2.0.6.0.VNOMIXM sürümü kurduk. Ve sorunsuz çalışıyor. Cihaz güncelleme alan yazılım kayıt yapıldı.

Eskiden her yerde aliyordu ve bir sorun yoktu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…