İnceleme Xiaomi Redmi Watch 4

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 3586
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 695
  • Etiketler Etiketler
    redmi xiaomi

3586

Uzman
Makaleler
33
Bugün sizlere Xiaomi Redmi Watch 4 akıllı saatin incelemesini yazacağım.

Gelin direkt boş yapmadan incelemeye geçelim.

Tasarım ve malzeme kalitesi​

Saatin çerçeveleri alüminyum. Bir yere sürtündüğünde çok kolay rengi atabiliyor o yüzden çoğu kişi beyaz tercih ediyor (rengin altındaki metal beyaz olduğu için renk atınca sırıtmıyor) ancak ben siyah aldım çünkü saati bir yere sürtüp çizeceğimi düşünmüyorum.

Saat 47.5mm boyuna, 41.1mm enine ve 10.5mm kalınlığa sahip.

Bir önceki Watch 3 modeline göre bayağı bir büyük olduğunu söyleyebilirim.

Saatin sağ tarafında çevrilebilir bir crown teker bulunuyor. Bu tekerin üzerine basabiliyoruz ve etrafında döndürerek menülerde aşağı veya yukarı çıkabiliyoruz.

Saatin arka kısmına bakarsak bir adet sağlık sensörü (nabız, stres ve SpO2), bir adet hoparlör ve biri altta, diğeri de üstte olmaz üzere iki adet mikrofon görebiliriz. Alt mikrofon, akıllı asistan ile konuşurken veya arama yaparken kendi sesimizi alır, üstteki hoparlör ise arkaplandaki sesleri (araba, konuşma, müzik vs.) yok ederek kendi sesimizi ön plana çıkarır.

Ekran​

Saatte 1.97 inç boyutunda, 390x450 piksellik 60Hz AMOLED bir ekran bulunuyor.

Ekran gayet kaliteli, canlı ve parlak. Önceki saatim Amazfit Verge Lite güneş altında ekranı zor gözükürken bu saatte gayet rahat gözüküyor. Ayrıca bu saatin ekranında güneş yansıma engelleyici ve parmak izi engelleyici kaplama var.

Su ve toz geçirmezlik​

Bu saat 5 ATM sertifikasına sahip. Yani her şart altında toz geçirmez, aynı zamanda 30 dakika boyunca 50 metre kadar suyun altına dalabilirsiniz. Hoparlöre kaçan suyu atmak için de saatte su atma modu bulunuyor.

Sensörler​

Akıllı saatte bulunan sensörler ve görevleri bunlardır.

•İvmeölçer
Anlık hızı hesaplar.

•Jiroskop
Saatin hareketlerini ve yönünü algılar.

•Ortam ışığı sensörü
Ortamdaki ışık seviyesine göre otomatik ekran parlaklığını ayarlar.

•Pusula
Bildiğimiz pusula.

•GNSS
GPS'ten daha fazla uydu çeşidini kapsayan, GPS'ten daha kapsamlı bir konum hizmeti. GPS, sadece GPS uydularına bağlanırken, GNSS, her ülkenin her uydusuna bağlanabilmektedir.

Aksesuarlar​

Saat için internetten bunlar gibi koruma kılıfları alabilirsiniz bir çok farklı modeller mevcut.

Saatin kordonları kolayca çıkarılıp takılabiliyor. Alt taraftaki düğmeye bastırıp kordonları hafif çekerek kordonları sökebilirsiniz. Biraz yuvasına bastırınca da kordonlar kolayca takılıyor. İnternetten istenilen renk kordon takılabilir. Ben kırmızı renk kordon almayı düşünüyorum.

Sesli Asistan​

Akilli saatte Amazon Alexa sesli asistan bulunuyor.

Telefonun herhangi bir mobil veri veya Wi-Fi ağına bağlı olması yeterli. Saat, interneti direkt telefondan alıyor.

Bu asistan ile sohbet edebilir, merak ettiğiniz bilgileri sorabilir, hava durumu tahmini alabilir veya alarm kurdurabilirsiniz.

Alexa şu anlık Türkçe dil desteğine sahip değil. Bu yüzden ben İngilizce kullanıyorum. İleride Türkçe dil desteği gelir mi, emin değilim.

En küçük fısıltıyı bile net bir sekilde duyabiliyor, mikrofonlar da gayet kaliteli.

Pil ömrü​

Bu saatte 470 mAh batarya bulunuyor.

Kendi deneyimlerime göre batarya ömrünü test ettim.
Pil tasarrufu modunda 20-30 gün, az kullanımda 10-15 gün, normal kullanımda 5-7 gün, yoğun kullanımda ise 3-5 gün batarya ömrü sunuyor.

Ben saati yeni aldığım için hevesle bayağı kurcaladım bugün %20 falan şarj gitti. Yani normal ortalama senaryolarda her türlü 1 hafta batarya ömrünü çıkarmak mümkün.

Benim kullanımımda aşağı yukarı 5 gün gidiyor diyebiliriz. Canım sıkılınca Alexa ile konuşuyorum spor yaparken falan GPS açıyorum bayağı aktif kullanıyorum saati.

Performans​

Ben saatin hiç takılma, kasma yaptığını görmedim. Bazı görsel açıdan detaylı uygulamalarda ekran 30-40 FPS gibi değerlere düşebiliyor ancak diğer dandik saatler kadar belli olmuyor yine de bir akıcılığı var.

Aramalar​

Akıllı saatin içerisine 10 adet kişi kaydedip bu kişileri arayabiliyoruz. Ayrıca numara tuşlamak için klavye var istediğiniz numarayı arayabilirsiniz.

Spor modları​

Saatte 150 adet spor modu var ne siz sorun ne ben söyleyeyim.

İlk başta normal spor modları var. Diğer 140 adet sporu da kolay bulalım diye gruplandırmışlar.

Hoparlör ve mikrofon​

Hoparlör sesi çok kaliteli ve yüksek sesli. Telefonum kadar kaliteli diyebilirim. Mikrofon da gayet kaliteli ve hassas. Arkaplan seslerini çok iyi temizliyor ve en ufak fısıldamayı bile algılıyor. Sınavlarda asistan ile kopya çekmek isteyenler için birebir denebilir

Depolama alanı​

Neredeyse hiçbir yerde belirtilmemiş ancak bazı yabancı kaynaklardan edindiğim bilgilere göre saatte 2 GB depolama alanı bulunuyor. Sistem verileri, yazılım derken bize 1 GB kadar alan kalıyor. Saat, bu 1 GB alanın içine sağlık verilerimizi, çizdiği GPS rotalarını, temaları, mesajları, alarmları, hatırlatıcıları, yapılacaklar listesini ve takvim olaylarını kaydediyor ve 1 GB bu işlevler için fazlasıyla yetiyor. Yetmezse depolama alanı azalırsa zaten size uyarı verir diye düşünüyorum.

Ben saatin içine 15 tane tema yükledim daha fazla ne kadar yükleniyor bakmadım en fazla 20-25 falandır herhalde. Her bir temanın boyutu 0.4 mb ile 2 MB arası değişiyor.

Bağlantı​

Saatte Bluetooth 5.3 sürümü bulunuyor, 10 metreye kadar çekim mesafesi sunuyor.

Ayrıca bu saatte ekran kilit anahtarı özelliği mevcut.

Saat telefonun yakınında iken (ayarlanan değer 3-6-9 metre) telefonun kilidi açık kalıyor. Saat, telefondan ayarlanan mesafe kadar uzaklaşınca telefon kilitleniyor ve şifre istiyor.

Akıllı saatin içinde çok daha fazla özellik bulunuyor ben sadece bazı birkaç önemli özelliğini sizler için söyledim.

Saatin bazı teknik detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Saat şu anda çoğu yerde 2.800-3.400 lira arası satılıyor. Yakında fiyatı daha da yükselebilir. Satın almak isterseniz listeme göz atabilirsiniz. Bulabildiğim en ucuz satıcılardan biri.

İyi sosyaller!

Son düzenleyen: Moderatör:
Güzel inceleme, teşekkürler!

İyi günler hocam, saat ile aranız nasıl şu an? Ne durumda herhangi bir sorun çıkardı mı? Watch 5 ile beraber sene başından beri 2000-2300 civarında geziniyor. Ben de siyah modelini almayı düşünüyorum, ama saati 2025te bile güncel olarak inceleyen ve yorumlayan biri yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…