ExellionTR
Başarılı
Yaklaşık 6 yıldır kullandığım Logitech S120 hoparlörüm bozulduğu için @temmuzhd hocamın önerisi ile ( kendisine teşekkür ediyorum ) Xiaomi Desktop Speaker'ı ( Model adı: ASB02G ) 13.10.25'te 2965 ₺'ye PTT AVM üzerinden ( satıcısı Xiaomi ) satın aldım. Dün sorunsuz bir şekilde teslim edildi. Merak edenler ve alacak arkadaşlara referans olması için kısa ve basit bir inceleme yapmak istiyorum.
Hoparlörün kutusu bu şekilde. Kutu içinden hoparlör dışında herhangi bir aparat vs. çıkmıyor.
Hoparlörün başlıca özellikleri:
- AUX, Bluetooth 5.3, Type-C ve USB olmak üzere 4 farklı bağlantı seçeneği var. Piyasadaki hemen her cihazla uyumlu ( tablet, telefon, laptop vs. ).Ben bilgisayarda USB bağlantısıyla kullanıyorum. Ek olarak hoparlörde, ortadaki tuşların sağ tarafında bir mikrofon da bulunuyor. Henüz test etme imkanım olmadı ama izlediğim birkaç videoda ses kalitesi hiç fena değildi. Muhtemelen kullanmam ama hiç olmamasından iyidir, gün gelir lazım olur.
- Aşağıdaki fotoğrafta, hoparlörün sağındaki kademesiz çok amaçlı düğme ile sesi arttırıp azaltabiliyorsunuz. Ek olarak hoparlörü açma kapatma gibi işlevleri de buradan yapıyorsunuz.
Ses butonuna;
1 kez basarsanız: Müziği & videoyu durdurur - başlatır.
art arda 2 kez basarsanız: Bir sonraki müziğe - videoya geçiş yapar.
art arda 3 kez basarsanız: Bir önceki müziğe - videoya geçiş yapar.
8 saniye basılı tutarsanız: Hoparlörü resetler ve fabrika ayarlarına dönersiniz.
Gelen çağrıyı - aramayı yanıtlamak isterseniz;
1 kez basarsanız: çağrıyı kabul eder.
2 saniye basılı tutarsanız: çağrıyı reddeder.
Hoparlör uzunluğu yaklaşık 44 cm. Monitör standı kullandığım için hoparlörü monitörün altına, klavyemin karşısına yerleştirdim. Malzeme kalitesi ve ürünün ağırlığı çok iyi. İçi boş plastik gibi değil kesinlikle. Malzeme kalitesi çok hoşuma gitti.
Bağlantı ve aydınlatmayla ilgili çeşitli ayarlar aşağıdaki tuşlarla yapılıyor.
- Tuşlara bastığınızda sesli geri bildirim vererek hangi modda olduğunuzu ve yapılan işlemi söylüyor.
Soldaki butona ( üzerinde Bluetooth işareti bulunan buton );
2 kez basarsanız: Ses kanalları arasında geçiş yapar ( Bluetooth veya USB ).
2 saniye basılı tutarsanız: Bluetooth eşleştirme modunu etkinleştirir.
Sağdaki butona;
Her bastığınızda ışık modları arasında geçiş yapar.
2 saniye basılı tutarsanız: ışığı açar / kapatır.
Fotoğraflarda belli değil ama BT butonunun solunda minik bir LED gösterge ışığı var. Bu ışığın işlevi ise şu şekilde:
Sabit beyaz ışık yanıyorsa: Bluetooth bağlantısı yapıldı.
Yanıp sönen beyaz ışık varsa: Bluetooth eşleştirmesi açık.
Yanıp sönen turuncu ışık varsa: şarj oluyor.
Sabit kırmızı ışık varsa: Cihaz hatası.
RGB LED ışıkların bildirimleri ise şu şekilde:
Nefes alma modunda beyaz ışık: Çağrı / görüşme açık.
Yanıp sönen beyaz ışık: Gelen çağrı / arama.
Nefes alma modunda turuncu ışık: Uyku modu.
Vakit ayırıp okuyan herkese teşekkür ederim. Umarım bu inceleme almayı düşünen arkadaşlara fayda sağlar. Cümleten iyi Sosyaller.
Hoparlörle ilgili görebildiğim tek Türkçe inceleme videosu:
Xiaomi Desktop Speaker İnceleme
Satın almak veya ürünü kendi sitesinde incelemek isteyen arkadaşlar için:
Xiaomi Desktop Speaker
Xiaomi Desktop Speaker Kullanma Kılavuzu
Xiaomi Desktop Speaker Kullanma Kılavuzu Manuals+
Hoparlörün kutusu bu şekilde. Kutu içinden hoparlör dışında herhangi bir aparat vs. çıkmıyor.
Hoparlörün başlıca özellikleri:
- AUX, Bluetooth 5.3, Type-C ve USB olmak üzere 4 farklı bağlantı seçeneği var. Piyasadaki hemen her cihazla uyumlu ( tablet, telefon, laptop vs. ).Ben bilgisayarda USB bağlantısıyla kullanıyorum. Ek olarak hoparlörde, ortadaki tuşların sağ tarafında bir mikrofon da bulunuyor. Henüz test etme imkanım olmadı ama izlediğim birkaç videoda ses kalitesi hiç fena değildi. Muhtemelen kullanmam ama hiç olmamasından iyidir, gün gelir lazım olur.
- Aşağıdaki fotoğrafta, hoparlörün sağındaki kademesiz çok amaçlı düğme ile sesi arttırıp azaltabiliyorsunuz. Ek olarak hoparlörü açma kapatma gibi işlevleri de buradan yapıyorsunuz.
Ses butonuna;
1 kez basarsanız: Müziği & videoyu durdurur - başlatır.
art arda 2 kez basarsanız: Bir sonraki müziğe - videoya geçiş yapar.
art arda 3 kez basarsanız: Bir önceki müziğe - videoya geçiş yapar.
8 saniye basılı tutarsanız: Hoparlörü resetler ve fabrika ayarlarına dönersiniz.
Gelen çağrıyı - aramayı yanıtlamak isterseniz;
1 kez basarsanız: çağrıyı kabul eder.
2 saniye basılı tutarsanız: çağrıyı reddeder.
Hoparlör uzunluğu yaklaşık 44 cm. Monitör standı kullandığım için hoparlörü monitörün altına, klavyemin karşısına yerleştirdim. Malzeme kalitesi ve ürünün ağırlığı çok iyi. İçi boş plastik gibi değil kesinlikle. Malzeme kalitesi çok hoşuma gitti.
- Hoparlörde çift kanallı stereo var. Sesi net, güzel ve dengeli bir şekilde dağıtıyor. Son ses seviyesi yüksek, son seste herhangi bir cızırtı, bozulma, uğultu vs. yaşamadım.
- Alt kısımda kaymaz jel tabanlar bulunuyor. Masada oynamıyor, sallanmıyor, kaymıyor. Üzerindeki filenin kalitesi de çok iyi ve yumuşak.
- 2024 Reddot tasarım ödülü kazanmış. Kibar ve sade duruyor, tasarımı hoşuma gitti.
- Müzikle uyumlu yanıp sönen, dinamik ışıklandırmaya sahip 16 adet RGB LED mevcut. Yukarıdaki fotoğrafta gördüğünüz gibi, hoparlörün alt kısmında çizgi şeklinde konumlandırılmış. Göz almıyor ve yormuyor, parlaklığı tam kararında. Geceleri de loş görüntüsüyle çok hoş duruyor. Ek olarak 9 farklı aydınlatmaya sahip. Üzerindeki aydınlatma tuşuna basarak modlar arasında geçiş yapabiliyorsunuz.
- Hoparlör üzerinde 4 farklı ses modu var. Bunlar: MÜZİK - OYUN - FİLM - STANDART.
Bağlantı ve aydınlatmayla ilgili çeşitli ayarlar aşağıdaki tuşlarla yapılıyor.
- Tuşlara bastığınızda sesli geri bildirim vererek hangi modda olduğunuzu ve yapılan işlemi söylüyor.
Soldaki butona ( üzerinde Bluetooth işareti bulunan buton );
2 kez basarsanız: Ses kanalları arasında geçiş yapar ( Bluetooth veya USB ).
2 saniye basılı tutarsanız: Bluetooth eşleştirme modunu etkinleştirir.
Sağdaki butona;
Her bastığınızda ışık modları arasında geçiş yapar.
2 saniye basılı tutarsanız: ışığı açar / kapatır.
Fotoğraflarda belli değil ama BT butonunun solunda minik bir LED gösterge ışığı var. Bu ışığın işlevi ise şu şekilde:
Sabit beyaz ışık yanıyorsa: Bluetooth bağlantısı yapıldı.
Yanıp sönen beyaz ışık varsa: Bluetooth eşleştirmesi açık.
Yanıp sönen turuncu ışık varsa: şarj oluyor.
Sabit kırmızı ışık varsa: Cihaz hatası.
RGB LED ışıkların bildirimleri ise şu şekilde:
Nefes alma modunda beyaz ışık: Çağrı / görüşme açık.
Yanıp sönen beyaz ışık: Gelen çağrı / arama.
Nefes alma modunda turuncu ışık: Uyku modu.
Vakit ayırıp okuyan herkese teşekkür ederim. Umarım bu inceleme almayı düşünen arkadaşlara fayda sağlar. Cümleten iyi Sosyaller.
Hoparlörle ilgili görebildiğim tek Türkçe inceleme videosu:
Xiaomi Desktop Speaker İnceleme
Satın almak veya ürünü kendi sitesinde incelemek isteyen arkadaşlar için:
Xiaomi Desktop Speaker
Xiaomi Desktop Speaker Kullanma Kılavuzu
Xiaomi Desktop Speaker Kullanma Kılavuzu Manuals+
Son düzenleyen: Moderatör: