Techh 5

Uzman
Yer
Ekzosfer
Merhaba.

Memo FL08 ürününe ait genel bir inceleme paylaşmak istedim.

Kullandığım dizüstü bilgisayar: Lenovo LOQ 15IRX10 83JE00ERTR - i7 13650HX / 4800 MHz DDR5 12x2 GB RAM / RTX 5060 Mobile (100W)

Kutu İçeriği Listesi:
  • 1 x Memo FL08 Laptop Soğutucu Stand (Alt kısımdaki toz filtresi ve hava sızdırmazlığını sağlayan entegre sünger halkası cihaz üzerine monteli geliyor).
  • 2 x Sabitleyici Aparat (Dizüstü bilgisayarın eğimden dolayı aşağı kaymasını engelleyen aparat haricen geliyor. Cihazın boyutuna göre uygun deliğe takıyorsunuz. Yukarı - aşağı yönde ayarlanabiliyor.)
  • 1 x DC Güç Adaptörü (Priz bağlantısı sağlayan, 12V x 2A = 24W değerinde harici adaptör).
  • 1 x Kullanım Kılavuzu & Garanti Belgesi
3b31b860-d008-47f7-93d3-9afa1b805dc3.webp

Genel Bilgiler ve İzlenimler:

Ürünün üzerinde; açma-kapama, devir arttırma, devir azaltma ve ışıklandırma kontrolünü sağlamak üzere yerleştirilen toplamda 4 adet buton yer alıyor.

Işıklandırması başarılı. Nefes alma ve sabit renk olmak üzere iki modu bulunuyor.
Malzeme kalitesi genel olarak başarılı.
Süngerlerin çift taraflı bantla yapıştırılmış olmasını hiç beğenmedim. Mıknatıslı bir yapıya sahip olmalıydı.

Adaptör dayanıklılık açısından pek güven vermedi açıkçası.
Soğutucunun fan devrini, 7 ayrı seviyede ayarlayabiliyorsunuz. 2040 RPM üzerinde ciddi ses üretmeye başlıyor. Kulaklık takıldığı durumlarda, 2040 RPM üzeri rahatsız etmeyecektir ancak sessizlik istenilen durumlarda, ses/performans dengesi açısından en beğendiğim devir 2040 RPM oldu.

Soğutma Performansı:

Soğutma performansından çok memnun kaldım. Bu memnuniyetimin sebebini testlerle göstermek istiyorum. Testlere geçmeden önce test koşullarıyla ilgili genel bilgilendirmeler:

• Gündelik hayatımda bilgisayarı, CPU ve GPU'ya UV işlemi uygulanmış bir şekilde kullanıyorum ve bu sebeple, testleri de bu şekilde gerçekleştirdim. Aşağıdaki fotoğraflarda sırasıyla CPU ve GPU ( GPU için ilk fotoğraf stok, ikinci fotoğraf UV uygulanmış hali) için UV profillerimi bulabilirsiniz.
  • CPU.webp GPU2.webp GPU1.webp
  • Testler boyunca, dış ortam sıcaklığı gibi dış etkenler ile arka planda çalışan uygulamalar, güç modu ve diğer sistem ayarları gibi tüm kritik test koşullarını sabit tuttum. Ayrıca, stok adı altında FL08 kullanmadan yaptığım testler, bilgisayarı herhangi bir stant olmadan direkt olarak masaya koyarak gerçekleştirdiğim testleri ifade etmektedir.
  • Testler sırasında FL08'i 2040 RPM'de kullandım. Genel bilgilerde bahsettiğim gibi, ses/performans dengesi olarak en beğendiğim devir 2040 RPM oldu.
  • Genel ayarlar ve sürümler; Windows Güç Modu: En İyi Performans, NVIDIA APP Güç Yönetimi Modu: Normal, Legion Space Üzerinden Kontrol Edilen Genel Çalışma Modu: Özel Ekstrem Mod, MUX Switch: Açık, Windows Versiyonu: 25H2, NVIDIA Sürücü Sürümü: 610.74
Test Sonuçları:

Boşta yaklaşık 10 derecelik bir sıcaklık farkı gözlemledim.

- Cinebench R23 Multi Core

Stok (Sırasıyla Tek Döngü, Throttling 10 Dakika):

Multi Core - Tek Döngü - Özel Turbo Mod.webp Multi Core - Throttling - Özel Turbo Mod.webp

FL08 İle Birlikte (Sırasıyla Tek Döngü, Throttling 10 Dakika):

Multi Core - Tek Döngü - Özel Turbo Mod.webp Multi Core - Throttling - Özel Turbo Mod.webp

FL08, tek döngü testinde sonuçları 19.785 puandan 20.580 puana yükselterek %4,02, 10 dakikalık throttling testinde ise sonuçları 18.945 puandan 20.106 puana yükselterek %6,13 performans artışı sağladı. Sıcaklık açısından bir fark yaşanmadı ancak performans arttı. FL08 ile tek döngü testi esnasında, neredeyse testin sonuna kadar hiçbir throttling yaşanmadığını da belirteyim.

- 3DMark Time Spy (Time Spy 1.2)

Stok (Sırasıyla Test Sonucu, Detaylı Bilgiler):

Time Spy - Özel Turbo Mod.webp

Time Spy - Özel Turbo Mod 2.webp

FL08 İle Birlikte (Sırasıyla Test Sonucu, Detaylı Bilgiler):

Time Spy - Özel Turbo Mod.webp

Time Spy - Özel Turbo Mod 2.webp

Time Spy testinde, neredeyse hiç performans kazancı sağlanmadı ancak FL08'in sıcaklıklara çok büyük bir etki ettiğini gözlemliyoruz. GPU çekirdek sıcaklığı 81,5°C'den 73,4°C'ye düşerek 8,1°C, GPU hot spot sıcaklığı 87°C'den 73,4°C'ye düşerek 13,6°C, işlemci sıcaklığı da test boyunca yaklaşık 82°C'den 72°C'ye gerileyerek 10°C civarında düşüş gösterdi.

- Furmark 2 (2.10.2)

Testi 5 dakikayla sınırladım. Sıcaklıklar, yaklaşık 3 dakikadan sonra artış göstermedi ve yatay bir çizgide sabit kaldı.
Test Ayarları (+ 8X AA):

Furmark 2 Settings.webp

Stok (Sırasıyla Test Sonucu, Detaylı HWİNFO64 Verileri):

Furmark 2 - Stress - Özel Turbo Mod.webp

Furmark 2 - Stress - Özel Turbo Mod 2.webp

FL08 ile Birlikte (Sırasıyla Test Sonucu, Detaylı HWİNFO64 Verileri):

Furmark 2 - Stress - Özel Turbo Mod.webp

Furmark 2 - Stress - Özel Turbo Mod 2.webp

FurMark 2 testinde, herhangi bir FPS farkı gözlemlemiyoruz. Sıcaklıklar açısından, GPU çekirdek sıcaklığı 78.1°C'den 67.3°C'ye düşerek 10.8 °C, GPU hot spot sıcaklığı 86°C'den 80°C'ye düşerek 6 °C, düşüş gösterdi.

NOT: Normal şartlar altında oyun testimi Cyberpunk 2077'de gerçekleştirecektim ancak oyun yedeğimi maalesef bulamadım. Bu sebeple oyun testimi, Black Myth: Wukong Bencmark Tool üzerinden gerçekleştirdim.

- Black Myth: Wukong - Oyun Testi

Oyunu, Loop Bencmhark seçeneği Açık bir şekilde 10 dakika boyunca çalıştırdım.
Test Ayarları (Display Mode: Borderless, Display Resolution: 1920x1080, FPS Cape ve V-Sync: Off):

Black Myth Wukong Settings.webp

Stok (Sırasıyla Test Sonucu, Detaylı HWİNFO64 Verileri):

Black Myth Wukong - Stress (10 dakika) - Özel Turbo Mod.webp

Black Myth Wukong - HWİNFO 1.webp

Black Myth Wukong - HWİNFO 2.webp

Black Myth Wukong - HWİNFO 3.webp

Black Myth Wukong - HWİNFO 4.webp

FL08 İle Birlikte (Sırasıyla Test Sonucu, Detaylı HWİNFO64 Verileri):

Black Myth Wukong - Stress (10 dakika) - Özel Turbo Mod.webp

Black Myth Wukong - HWİNFO 1.webp

Black Myth Wukong - HWİNFO 2.webp

Black Myth Wukong - HWİNFO 3.webp

Black Myth Wukong - HWİNFO 4.webp

Black Myth: Wukong testinde, herhangi bir FPS farkı gözlemlemiyoruz ancak sıcaklıklar açısından; CPU maksimum sıcaklığı 94°C'den 84°C'ye düşerek 10°C (Throttling de ortadan kalktı.), GPU sıcaklığı 81.1°C'den 72.6°C'ye düşerek 8.5°C ve GPU hotspot sıcaklığı ise 82°C'den 76°C'ye düşerek 6°C düşüş gösterdi.

Ayrıca ek soğutma sayesinde, RAM sıcaklıklarında 5.4°C ve 2.8 °C, sistemin kurulu olduğu ve tüm programların çalıştığı SSD (KC3000 1TB) sıcaklığında 14 °C ve PCH sıcaklığında 6 °C düşüş sağlandı. Buradaki en ilginç sonuç SSD'ye ait ve HWiNFO raporlamasında herhangi bir problem yoksa çok iyi bir düşüş yaşanmış. KC3000'inin takılı olduğu 2.yuvanın, soğutma bloğuna çok yakın olması etken olabilir.

Dosya Ekleri

• Furmark 2 Settings 2.webp
    Furmark 2 Settings 2.webp
    244,5 KB · Görüntüleme: 2
Son düzenleyen: Moderatör: