Bu screen coating ile alakalı. Ayrıca oldukça dar bir açı, şu açıda IPS/VA herhangi bir monitörden OLED performansı beklememek gerek.

Eki Görüntüle 207767

Eki Görüntüle 207768

Eki Görüntüle 207769
Evet tam olarak attığın resimlerdeki durum. Parlaklık azalıyor ve renkler soluyor.
Üstten bakınca daha beter.

UFO testi de şöyle ama tam düzgün bir kayıt alamadım sanırım. O yüzden paylaşmadım incelemede.

Screenshot_20251204-140552_Photos_1.webp

Attığım görsel, en iyi Mini LED IPS monitörlerden birisi olan Cooler Master Tempest GP27U'ya ait. Bu durum, IPS'lerde de kabul edilebilir.
Sonuç olarak bizim panel IPS mi VA mı? 🫢
Yoksa net bir şey yok mu? IPS olarak bir tek Acer monitörde yazmışlar gördüğüm kadarıyla.

Sonuç olarak bizim panel IPS mi VA mı? 🫢
Yoksa net bir şey yok mu? IPS olarak bir tek Acer monitörde yazmışlar gördüğüm kadarıyla.
Şu an ben de şok içindeyim çünkü ne BOE, ne LG panel kullanılmış. Biraz detaylı araştırınca ve panel kodunu da göz önüne alınca

Innolux M270KCA-D9B

isimli panel olduğunu keşfettim ve Q27G42ZE'ye uyuyor. 2. şaşkınlığım ise bu panelin Panelook'ta bulunmaması.

KCAD9B.N isimlendirmesini KCA-D9B şeklinde bölünce direkt Innolux'a özel panel isimlendirmesi farkındalığına ulaşıyoruz.

8-bit ve 240 Hz bir panel olması, doğrudan Q27G42ZE ile örtüşüyor. Q27G42ZE çünkü 10-bit veya 8-bit + FRC şeklinde belirtilmiyor, direkt 8-bit olarak belirtiliyor kendi sitesinde.

Panel de IPS bu arada.

Şu an ben de şok içindeyim çünkü ne BOE, ne LG panel kullanılmış. Biraz detaylı araştırınca ve panel kodunu da göz önüne alınca

Innolux M270KCA-D9B

isimli panel olduğunu keşfettim ve Q27G42ZE'ye uyuyor. 2. şaşkınlığım ise bu panelin Panelook'ta bulunmaması.

KCAD9B.N isimlendirmesini KCA-D9B şeklinde bölünce direkt Innolux'a özel panel isimlendirmesi farkındalığına ulaşıyoruz.

8-bit ve 240 Hz bir panel olması, doğrudan Q27G42ZE ile örtüşüyor. Q27G42ZE çünkü 10-bit veya 8-bit + FRC şeklinde belirtilmiyor, direkt 8-bit olarak belirtiliyor kendi sitesinde.

Panel de IPS bu arada.
Bilgilendirme için teşekkürler. Siz gerçekten bu işi yapıyorsunuz :D

Abi ben hala IPS olduğunu düşünmüyorum. Siyahlar da VA gibi derin bu monitörde ya da ben VA sandığım için öyle düşündüm.

Kontrasta da 1000:1 demişler gerçi ama gördüğüm şey öyle demiyor.

Bakalım belki yurt dışı AOC’den bilgi alabiliriz.

Abi ben hala IPS olduğunu düşünmüyorum. Siyahlar da VA gibi derin bu monitörde ya da ben VA sandığım için öyle düşündüm.

Kontrasta da 1000:1 demişler gerçi ama gördüğüm şey öyle demiyor.

Bakalım belki yurt dışı AOC’den bilgi alabiliriz.
AOC monitörü satın mı aldınız yoksa AOC mu yolladı? Bazı monitörlerde bölgeye göre panel farklılıkları görülebiliyor, zira KCA-D9B'yi araştırırken Çin versiyonu bulunan monitörlerde bu panelin kullanıldığını gördüm ama bu kesin bir bilgi değil.

AOC monitörü satın mı aldınız yoksa AOC mu yolladı? Bazı monitörlerde bölgeye göre panel farklılıkları görülebiliyor, zira KCA-D9B'yi araştırırken Çin versiyonu bulunan monitörlerde bu panelin kullanıldığını gördüm ama bu kesin bir bilgi değil.
AOC yolladı.