Konu Başlıkları Gizle
- 1 Kutu İçeriği
- 2 Özellikler
- 3 Panel
- 4 Malzeme kalitesi
- 5 Tasarım
- 6 VESA Desteği
- 7 Sonuç
Merhabalar, bugün 10.500 TL'ye İncehesap'tan aldığım KTC H27E6 monitörü inceleyeceğim.
KTC'nin kendi verdiği değerleri bu şekilde;
%144 sRGB ve %106 DCI-P3 - Kontrast 1000:1
Test sonuçlarında 162.2% sRGB, 111.7% Adobe RGB, 94.8% DCI-P3 - Kontrast 1552:1 değerlerini görüyoruz.
KTC yine kendi sayfasında 450 cd/㎡ değerini vermiş. Testte ise 480 değeri çıkıyor.
Her ne kadar yüksek değerler olsa da panelin renk kalitesini beğenemedim. Ben maalesef aynı sorunu @Hamza Ensar Sağlam hocam ile yaşadık, Hamza hocamın eski LG monitörü bile daha iyi renk sunuyor. Renk kalitesi yanında ayrıca akıcılık sorunu da yaşamaktayız. 300Hz gibi kesinlikle hissettirmiyor, daha çok <240Hz gibi hissettiriyor. Monitörü aldığım zaman bilgisayarım olmadığı için sağlıklı test edemedim, daha sonra da iade süresi geçti.
Laptop ile kullandığımda bağlantı sorunları yaşadığımı da belirtmeliyim. Sinyal gidip geliyordu artık monitör HDMI portunda mı sorun var, laptop portunda mı bilemiyorum. Sorunun kaynağını anlayamadım.
İşte video;
Okuduğunuz için teşekkürler.
Kutu İçeriği
- Monitör
- Adaptör
- 1X DisplayPort Kablo
- Pivot özellikli ayak
Özellikler
- 320Hz 27" inç QHD
- FreeSync ve G-Sync
- 10 bit panel
- 2 adet HDMI 2.1 portu
- 2 adet DP 1.4 portu
- 1x USB 2.0 portu
- 1x 3.5mm Ses Çıkışı portu
- Pivot özelliğe sahip ayak
- VESA desteği mevcut 100 x 100 mm
- Arka panelde RGB aydınlatma
Panel
Monitör 27 inç IPS panel ve QHD (2560x1440) çözünürlüğe sahip. 1000:1 Kontrast oranı. Yenileme hızı 300 ancak OSD menüsünden O.C. açarak 320Hz yapabiliyoruz. Ben bu özelliği kullanmıyorum. FreeSync ve G-Sync özellikleri mevcut.KTC'nin kendi verdiği değerleri bu şekilde;
%144 sRGB ve %106 DCI-P3 - Kontrast 1000:1
Test sonuçlarında 162.2% sRGB, 111.7% Adobe RGB, 94.8% DCI-P3 - Kontrast 1552:1 değerlerini görüyoruz.
KTC yine kendi sayfasında 450 cd/㎡ değerini vermiş. Testte ise 480 değeri çıkıyor.
Her ne kadar yüksek değerler olsa da panelin renk kalitesini beğenemedim. Ben maalesef aynı sorunu @Hamza Ensar Sağlam hocam ile yaşadık, Hamza hocamın eski LG monitörü bile daha iyi renk sunuyor. Renk kalitesi yanında ayrıca akıcılık sorunu da yaşamaktayız. 300Hz gibi kesinlikle hissettirmiyor, daha çok <240Hz gibi hissettiriyor. Monitörü aldığım zaman bilgisayarım olmadığı için sağlıklı test edemedim, daha sonra da iade süresi geçti.
Laptop ile kullandığımda bağlantı sorunları yaşadığımı da belirtmeliyim. Sinyal gidip geliyordu artık monitör HDMI portunda mı sorun var, laptop portunda mı bilemiyorum. Sorunun kaynağını anlayamadım.
Malzeme kalitesi
Aşırı derecede bir gıcırdama ve esneme var. 4.000 liraya aldığım KTC monitörde böyle bir durum H27E6 kadar yok. Kendi standıyla kullanılacaksa çok kafaya takılacak bir durum değil ama ben monitör koluyla kullanıyorum ve pozisyon değiştirirken epey rahatsız etmekte. Pivot özelliğinde bir sorun yok, beğendim diyebilirim.İşte video;
Tasarım
Tasarımını gerçekten beğendim. Arka kısım beyaz, gayet hoş. Ayrıca RGB aydınlatması da var, setup'ım beyaz olduğu için keşke ön panel de beyaz renkte olsaymış. Monitör kendi ayağıyla pek sallanmıyor diyebilirim.VESA Desteği
VESA desteği mevcut 100 x 100 mm olacak şekilde, monitör kolunu taktığımızda herhangi bir boşluk kalmıyor.Sonuç
Sonuç olarak renk konusuna önem vermeyenler, hıza önem verenler tercih edebilir diyeceğim ancak yenileme hızı olarakta 300 Hz hissettirmiyor, ben alınmaması taraftarıyım. Bize sıkıntılı olan üniteler gelmiş olabilir, yapabileceğim bir şey yok. Benim için kötü bir deneyim oldu. Ayrıca servis durumlarıda var İndex adlı firmaymış servisi ben duymamıştım yeni öğrendim nasıl servistir bilemiyorum artık. Bu fiyat bandında birçok rakibi mevcut, onları tercih etmenizi öneririm.Okuduğunuz için teşekkürler.