Makaleler
14
Yer
İstanbul
Herkese selam,

Bugün, Furycube markasının çok rekabetçi fiyata sattığı, karbonfiber yapıya sahip olan F1 modelinin incelemesini yapacağım. Herkese iyi okumalar.

Ürün linki ve Satıcı Hakkında​

Ürün, MecMonkey üzerinde satılıyor. Aşağı kısma linkini ekliyorum. MecMonkey ile de uzun süredir tanışıyoruz, kendilerine teşekkür ediyorum ürünü incelemem adına gönderdikleri için.

Mouse tasarımı​

Mouse tasarımı mükemmel. Fiyatı uygun olmasına rağmen 'Ben buradayım' diyor resmen. Çok iyi bir kaplama kullanılmış. Işıkta parlıyor gibi ama tasarım genel olarak mat. Benim şahsen çok hoşuma gitti. Aşağı kısma ürün ve kutunun fotoğraflarını ekliyorum.

1789817481250.webp

1789817503243.webp

Malzeme ve Kaplama Kalitesi​

Malzeme kalitesi beni en çok şaşırtan kısım oldu. En ufak bir esneme ya da gıcırdama kesinlikle yok. Bu fiyata böyle bir malzeme kalitesi şahsen beklemezdim. Yanlardan, alttan veya üstten. Nereden ne kadar güç uygularsanız uygulayın hiçbir ses yok kesinlkle.

Kaplama kalitesi de premium hissettiriyor. Kaplama gayet kaliteli, toz veya ter izi asla belli etmiyor. Işık geldiğinde de parlıyor. Normal mouse'lardan biraz daha farklı bir kaplamaya sahip ama herkesin beğeneceği bir kaplamaya sahip olduğunu düşünüyorum.

Teknik özellikler ve Donanım​

Mouse, fiyatına göre yeterli donanımlar sunuyor. Donanımlar da şu şekilde:

• PixArt PAW 3315 Sensör
  • Beken BK3633 MCU
  • 300 mAh 2X Dual Swap batarya (Bu kısıma değineceğim)
  • Huano Mekanik Switch
  • 49 gr ağırlık
  • 1000 Hz raporlama
Gelin bu donanımları tek tek yorumlayalım.

Sensör​

PixArt'ın fiyat performans ve verimli bir sensörü. Güç tüketimi epey düşük. Sensörün özellikleri:
  • 300 IPS
  • 16.000 DPI
  • 35G
Şeklinde. Gayet yeterli. Hızlı akan FPS oyunlarında bile kesinlikle hiçbir sorun yaşamazsınız.

MCU​

BK3633, çoğumuzun yakından tanıdığı ve bu bütçelerdeki farelerde epey gördüğümüz bir model. Bir Nordic değildir, olamaz da; ama F/P konusunda asla üzmeyecek iyi bir MCU'dur. Verimlilik konusunda da gayet iyidir, özellikle bu sensör ile birleşince de çok iyi süreler alıyorsunuz.

300 mAh dual swap batarya​

Mouse'un en öne çıkan özelliği bence bu. 2 adet 300 mAh batarya ile geliyor. Bataryaları mouse'un alt kısmından hızlı şekilde değiştirebiliyorsunuz. Bataryayı şarj etmek için de bir adet şarj standı geliyor. Bu şekilde şarj bitme derdiniz olmuyor asla.

Bu Fiyata tercih edilir mi?,

Bence kesinlikle evet. Karbonfiber yapıya ve iyi bir kaplamaya sahip. Bunun yanında da dual swap batarya özelliği ile geliyor. Benim şahsen çok sevdiğim bir özellik. Şarj derdiniz asla olmuyor. Ki mouse zaten tek batarya ile 600 saat süreleri görebiliyor. İki batarya ile 1200 saat gibi çok çılgın süreler elde edebiliyorsunuz.

Benim verebileceğim tek eksi 3315 sensör olurdu. Bu sensör iyi, sorunsuz ve de yeterli. Fakat şöyle bir şey de var; bu fiyata >Fevell Z1 aldığınızda 3395 sensöre sahip bir mouse almış oluyorsunuz. Ama bu sefer de karbonfiber bir mouse'dan plastik bir mouse'a, daha kötü bir kaplamaya ve de dual swap bataryadan mahrum kalmış oluyorsunuz. Bu kadar özelliği düşününce de aslında sensörün eksi olmadığını anlıyorsunuz. Benim bu fiyata önereceğim bir mouse kesinlikle.

Sonuç​

Genel olarak bir toparlayalım.
  • İyi ve verimli bir sensör.
  • Fiyatına göre yaygın ve iyi bir MCU
  • Karbonfiber gövde
  • İyi bir kaplama
  • Dual Swap batarya
Şeklinde. Yaklaşık 2-3 gündür de kullanıyorum ve hiçbir sorun ile karşılaşmadım. İncelemede kesinlikle hiçbir reklam ve övme gibi bir amaç yoktur. Tamamen kendi yorumlarım.
Bu fiyata gönül rahatlığı ile alınabileceğini düşünüyorum. Özellikle kaplaması ve malzeme kalitesi beni epey şaşırttı. Böyle bir ürün beklemezdim açıkçası. Kesinlikle yedek mouse olarak tutacağım bir model. Sorularınız var ise cevaplayabilirim.

İnceleme bu kadardı. Kısa ve öz tutmaya çalıştıım. Okuduğunuz için teşekkür eder, iyi Sosyaller dilerim.