- Makaleler
- 62
Konu Başlıkları Gizle
Bu incelemeyle birlikte nadiren yaptığım bir şeyi tekrar yapıyorum. Kutu içeriğine de yer veriyorum! 
Ufak bir not düşeyim: Odadaki ampulü yeni değiştirdiğim için görsellerde biraz kalite kaybı olabilir, şimdiden kusura bakmayın.
Yaklaşık 2-3 gündür aktif olarak kullandığım SteelSeries Rival 5, hem tasarımıyla hem de performansıyla dikkatimi çekti. Ürünü bana ulaştıran ve sağlam paketlemesi sayesinde bir günde elime geçmesini sağlayan @Recep Baltaş teşekkür ederim.
Eğer ergonomik, hafif ve yazılım desteği güçlü bir mouse arıyorsanız Rival 5'e göz atabilirsiniz. Bir de şu ufak notu ekleyeyim; eğer mouse USB ile bilgisayarınıza bağlıysa, fakat USB bağlantısında bir sorun varsa mouseun üzerindeki RGB duruyor. Bu da işime yarayan bir özelliği. İncelemem bu kadardı. Umarım işinize yarar. İyi Sosyaller dilerim.
Ufak bir not düşeyim: Odadaki ampulü yeni değiştirdiğim için görsellerde biraz kalite kaybı olabilir, şimdiden kusura bakmayın.
Yaklaşık 2-3 gündür aktif olarak kullandığım SteelSeries Rival 5, hem tasarımıyla hem de performansıyla dikkatimi çekti. Ürünü bana ulaştıran ve sağlam paketlemesi sayesinde bir günde elime geçmesini sağlayan @Recep Baltaş teşekkür ederim.
Tasarım ve Kutu İçeriği
Rival 5’in kutusu oldukça büyük ve sağlam. Daha önce kullandığım Claw’s Crossfire V1’in kutusuna göre büyük diyebilirim. Kutu içeriği oldukça sade. Sadece farenin kendisi yer alıyor. Minimalist bir yaklaşım tercih edilmiş.Kablo Kalitesi ve Uzunluğu
İlk dikkatimi çeken detay, kablosunun uzunluğu oldu. Piyasadaki pek çok mousea kıyasla fazlasıyla uzun ve sağlam bir örgü kabloya sahip. Hem masa düzeni açısından avantaj sağlıyor hem de uzun kullanımda karışma veya yıpranma gibi problemler yaşatmıyor.RGB Aydınlatma
SteelSeries RGB konusunu gerçekten iyi çözmüş. Mouse üzerindeki aydınlatmalar çok şık görünüyor. Özellikle bir tuşa bastığınızda yukarıdan aşağıya doğru inen beyaz ışık efekti oldukça etkileyici. RGB seven kullanıcılar için gayet tatmin edici bir detay olmuş.Ağırlık ve Tutuş Konforu
Rival 5, oldukça hafif bir mouse. Kutusunda ve çeşitli kaynaklarda ağırlığı 85 gram olarak belirtilmiş. Gerçekten elinizde ağırlık hissi yaratmadan, uzun süreli kullanımlarda bile yormuyor. Palm ve claw tutuş şekillerine de oldukça uygun. Her iki tutuş şeklinde de test ettim ve rahatlıkla kullanılabildiğini söyleyebilirim.Performans ve Sensör Kalitesi
Mouse’un altındaki optik sensör, klasik kırmızı ışıklı sensörlerden farklı olarak görünürde bir ışık yaymıyor. Bu da cihaza hem modern bir hava katıyor hem de göz yormayan bir kullanım sunuyor. Tepki süresi gayet başarılı, oyun performansında herhangi bir gecikme veya hassasiyet sorunu yaşamadım.SteelSeries GG Yazılımı
SteelSeries’in kendi yazılımı olan GG üzerinden mouse’u detaylı şekilde özelleştirmek mümkün. RGB aydınlatmayı, tuş atamalarını ve DPI ayarlarını kolayca yapabiliyorsunuz. Arayüz kullanıcı dostu, anlaşılır ve stabil çalışıyor. Yazılım üzerinden sadece mouse ayarları değil; 3D aim trainer, oyun hediyeleri ve SteelSeries haberlerine de bakabiliyorsunuz. Gerçekten kullanıcı dostu bir yazılım olduğunu ve çok işime yaradığını söyleyebilirim.Sonuç
SteelSeries Rival 5, hafif yapısı, kaliteli kablosu, şık RGB tasarımı ve başarılı performansıyla fiyat/performans açısından oldukça tatmin edici bir mouse. Hem günlük kullanımda hem de rekabetçi oyunlarda sizi üzmeyecek, uzun süre kullanabileceğiniz sağlam bir ürün olmuş.Eğer ergonomik, hafif ve yazılım desteği güçlü bir mouse arıyorsanız Rival 5'e göz atabilirsiniz. Bir de şu ufak notu ekleyeyim; eğer mouse USB ile bilgisayarınıza bağlıysa, fakat USB bağlantısında bir sorun varsa mouseun üzerindeki RGB duruyor. Bu da işime yarayan bir özelliği. İncelemem bu kadardı. Umarım işinize yarar. İyi Sosyaller dilerim.