Yer
Kocaeli
Merhaba,

Xiaomi Redmi Watch 5 ve Huawei Watch Fit 4 Pro modelleri dikkatimi çekti. Özellikle Huawei'nin yeşil renkli modelinin tasarımını oldukça beğendim. Ancak aralarında yaklaşık 6.000 TL gibi ciddi bir fiyat farkı var ve bu farkın gerçekten değip değmeyeceğini bilemiyorum. Akıllı saatler hakkında çok bilgim olmadığı için bu konuda fikirlerinizi almak istiyorum.

Özellik karşılaştırması şu şekilde:

Xiaomi Redmi Watch 5
  • Ekran boyutu: 2.07 inç.
  • Batarya kapasitesi: 550 mAh.
  • Bluetooth sürümü: 5.3
  • Az kullanımda batarya ömrü: 24 gün.
Huawei Watch fit 4 Pro
  • Ekran boyutu: 1.82 inç.
  • Batarya kapasitesi: 400 mAh.
  • Bluetooth sürümü: 5.X
  • Az kullanımda batarya ömrü: 10 gün.
Eğer bu iki model sizin gözünüzde çok da anlamlı değilse ve “bu ikisi beş para etmez, sen şu modeli araştır” diyeceğiniz daha iyi bir alternatif varsa, tavsiyelerinizi duymayı çok isterim.

Teşekkürler!

Merhaba,

Xiaomi Redmi Watch 5 ve Huawei Watch Fit 4 Pro modelleri dikkatimi çekti. Özellikle Huawei'nin yeşil renkli modelinin tasarımını oldukça beğendim. Ancak aralarında yaklaşık 6.000 TL gibi ciddi bir fiyat farkı var ve bu farkın gerçekten değip değmeyeceğini bilemiyorum. Akıllı saatler hakkında çok bilgim olmadığı için bu konuda fikirlerinizi almak istiyorum.

Özellik karşılaştırması şu şekilde:

Xiaomi Redmi Watch 5
  • Ekran boyutu: 2.07 inç.
  • Batarya kapasitesi: 550 mAh.
  • Bluetooth sürümü: 5.3
  • Az kullanımda batarya ömrü: 24 gün.
Huawei Watch fit 4 Pro
  • Ekran boyutu: 1.82 inç.
  • Batarya kapasitesi: 400 mAh.
  • Bluetooth sürümü: 5.X
  • Az kullanımda batarya ömrü: 10 gün.
Eğer bu iki model sizin gözünüzde çok da anlamlı değilse ve “bu ikisi beş para etmez, sen şu modeli araştır” diyeceğiniz daha iyi bir alternatif varsa, tavsiyelerinizi duymayı çok isterim.

Teşekkürler!
- Ekran Boyutu:
- Xiaomi Redmi Watch 5: 2.07 inç, daha büyük ve muhtemelen daha okunabilir bir ekran.
- Huawei Watch Fit 4 Pro: 1.82 inç, küçük ama yeterli.

- Batarya Kapasitesi:
- Xiaomi Redmi Watch 5: 550 mAh, daha uzun süre kullanım sağlar (24 gün).
- Huawei Watch Fit 4 Pro: 400 mAh, daha kısa batarya ömrü (10 gün).

- Bluetooth Sürümü:
- Xiaomi Redmi Watch 5: 5.3, daha güncel ve hızlı.
- Huawei Watch Fit 4 Pro: 5.X, güncel ama biraz daha eski.

- Fiyat Farkı: Aralarında 6.000 TL gibi ciddi bir fark var, bu da önemli.

Değerlendirme:​

• Eğer uzun batarya ömrü ve daha büyük bir ekran istiyorsanız Xiaomi Redmi Watch 5 daha uygun bir seçenek.
  • Daha estetik bir tasarım veya belirli özellikler (sağlık takibi, spor modları vb.) arıyorsanız Huawei Watch Fit 4 Pro tercih edilebilir.

Alternatif Öneriler:​

• Amazfit GTS 2: Fiyat/performans açısından iyi bir alternatif.
  • Samsung Galaxy Watch Active 2: Daha fazla özellik arıyorsanız, bu model de iyi bir seçenek olabilir.

Sonuç:​

• Eğer beklentileriniz uzun batarya ömrü ve büyük bir ekran ise Xiaomi daha mantıklı.
  • Göz alıcı tasarım ve çeşitli sağlık takip özellikleri istiyorsanız Huawei'yi göz önünde bulundurabilirsiniz.

Kısaca, hangi özelliklerin sizin için daha önemli olduğuna bağlı olarak seçim yapabilirsiniz. Her iki saat de kendi içinde değerlidir.