Bütçe
20.000-60.000 TL
Biraz daha kamera odaklı bakıyorum yazılımdan bir yana. Lakin yazılımı da elbette tamamen boşlamak istemem. Lakin 60.000TL'ye Vivo x300'de mi önermezsiniz? Honor 600 ondan da daha mı iyi? Yani kamera olarak zira Vivo tarafında Xiaomi kadar yazılım şikayeti okumadım ama varsa da bilmek isterim.
Hocam Xiaomi birazda şans işi gercekten bir telefon 2 ayda da 10 yılda da bozulabiliyor. Ancak genel olarak çokta kaliteli olduğunu söyleyemem Xiaomi'nin ucuz ve sağlam telefonlar üretiyorlar. Annemin de abiminde 7 yıllık Xiaomileri halen çalışıyor ama toplama sistem gibi birinin açma kapama tuşu yok birinin arka cephesi yok benimde öyle açma kapama tuşu yok (tabi onları kullanmıyorlar da artık yine de çalışıyor) şimdi bende yeni telefon alacağım ama Xiaomi devam sanırım, alıştım zira fakat Samsung veya iPhone alabilsem direkt bunlara yönelirdim.

Biraz daha kamera odaklı bakıyorum yazılımdan bir yana. Lakin yazılımı da elbette tamamen boşlamak istemem. Lakin 60.000TL'ye Vivo x300'de mi önermezsiniz? Honor 600 ondan da daha mı iyi? Yani kamera olarak zira Vivo tarafında Xiaomi kadar yazılım şikayeti okumadım ama varsa da bilmek isterim.
Vivo X300 kamera tarafında Honor 600 Pro'dan daha iyi.

S26 ve S26+'da 3x optik zoom, S26 Ultra'daysa 3x ve 5x optik zoom var. Bu yeni ProVisual Engine özelliğiyle 6x'de yüksek kaliteli kırpma yapabiliyor.

Ama 3x optik zoom S21'den beri varolan bir şey, bu seviyelerdeki zoom performansını S24'de de alabilirsin.
Anladım lakin 3x biraz az gibi hocam ama pek eminde olamadım. Mesela 6x'e kadar direkt optik olmasa da optik kalitesinde zoom yapamıyorlar mı hiç?

Anladım lakin 3x biraz az gibi hocam ama pek eminde olamadım. Mesela 6x'e kadar direkt optik olmasa da optik kalitesinde zoom yapamıyorlar mı hiç?
Optiğe çok yakın iş çıkartırlar. 3x'den sonra bir 3x de dijital gibi düşünün. Hibrit zoom yapılır. 1x ile 3x arasındaki kalite farkı gibi düşünün.

Redmi değilde Xiaomi'nin kendi adı altında ürettikleri daha başarılı. 15T Pro gibi cihazları alınabilir ama her cihazı da alınmaz. Acilen şu HyperOS'i düzeltmeliler.

Optiğe çok yakın iş çıkartırlar. 3x'den sonra bir 3x de dijital gibi düşünün. Hibrit zoom yapılır. 1x ile 3x arasındaki kalite farkı gibi düşünün.
Anladım hocam. Modeller arasında karşılaştırma yapacağım kendimce. Çok teşekkür ederim.

Redmi değilde Xiaomi'nin kendi adı altında ürettikleri daha başarılı. 15T Pro gibi cihazları alınabilir ama her cihazı da alınmaz. Acilen şu HyperOS'i düzeltmeliler.
Nasıl yani Xiaomi'nin bazı modelleri Redmi adı altında mı üretiliyor? Üretilmeyenler 15T ile birlikte 17T modeli de var mı acaba?

Nasıl yani Xiaomi'nin bazı modelleri Redmi adı altında mı üretiliyor? Üretilmeyenler 15T ile birlikte 17T modeli de var mı acaba?
Xiaomi Redmi adı altında daha alt-orta segment cihazlar üretirken Xiaomi yani kendi adı altında daha üst segment, amiral gemisi cihazlar üretiyor. Onu demek istemiştim.

Anladım hocam teşekkür ederim. Peki Samsung'un hangi modelleri 6x'e kadar iyi zoom yapabiliyor neredeyse hiç kayıp olmadan?
Bütçeniz el verdiği kadar Ultra serisini almanızı öneririm.

Sizin yerinizde olsaydım S25 Ultra almaya çalışırdım.

S24 Ultra'da keskin köşe yapısı var diyebilirim. Beni rahatsız etmişti, sizi de rahatsız edebilir; bunu göz önünde bulundurarak karar verebilirsiniz.

Xiaomi'yi çok kullandım, bazı yazılımsal hatalarla karşılaştım; çok da ıvır zıvır şeyler vardı. Sonrasında Samsung S23 FE aldım, o kadar memnunum ki, pil sorunu hariç bu cihaz bile çok iyi.

Bütçe belli olduğuna göre konuşacak çok bir şey yok. Eğer yurt dışı işine girmeyecekseniz zaten Xiaomi 17 Ultra ya bütçe yetmiyor ve 17t Pro gibi modellere kaymak gerekiyor, ki bu durumda X300 çok daha iyi tercih olur. HyperOS konusunda denilenler doğru fakat yeni gelecek HyperOS güncellemesinde eski kodların çoğu silinip yeniden yazılacak, bu durumda HyperOS'in avantaj kazanacağını düşünüyorum. Sonuç olarak sizin aklınızdaki X300 gerçekten fiyat/performans olarak nokta atışı tercih olur.