Makaleler
13
Yer
Bolu Dağı Tüneli
Selamlar,

Yaklasık 1.5 sene önce satin aldigim RN11P+ cihazi garantinin bitimine 5 ay kala dokunmatigi bozulmaya baslamis, bu neticede vakit kaybetmeden cihazi servise götürmüstüm. Cihazi alirken herhangi bir sivi temasi veya fiziksel hasardan dolayı problem olduysa cihazi garanti yoluyla tamir etmeyeceklerini belirtmişlerdi. Ben de fiziksel bir hasar veya sivi temasi olmadigindan emin oldugum icin herhalde sorun yapmazlar dedim.

Aradan 1.5 hafta gecti ve bir telefon geldi, cihazin onarimi yerine ''Redmi Note 15 Pro 5G ile degisimini kabul ediyor musunuz?'' şeklinde. Ben de kabul ettim. Cihazi gönderirken yaninda sarj aleti ve kutusunu da istediler, aksi takdirde olmayan malzemeleri yeni cihazdan alacagini belirttiler.

Uzun lafin kisasina ve Redmi Note 15 Pro 5G hakkinda yorum yapacaksam çok memnunum, işlemcide bir artis oldu. Kamerada gozle fark edilir bir artis oldu ki fotograflarda OIS'in etkisi büyük. Bataryanin 6850 mAh oldugu cok iyi oldu zira RN11P+ 120W olmasıyla birlikte 4500 mAh bataryaya sahip oldugu icin haliyle sarj eriyip gidiyordu.

Size önerim, cihaziniz orta bütçe de olsa garantisi varken asla cihazi tamir etmeye girişmemeniz yönünde olacaktir. Zira servis temin edemediği malzemeden veya arızayı çözemediğinden ötürü size daha iyi cihazlar teklif edebiliyor.

Ayrica yüzümün garanti işlerinde ilk defa gülmesi konusunda da saskinligimi gizleyemiyorum. Lakin su davranislari icin, bende 1 Xiaomi cihaz daha kredileri var.

Son düzenleme:
Beklenmeyecek hareketler gerçekten.
Şaşırdım Xiaomi'nin telefon değiştirmesine. 5G vermişler bir de tebrik ederim onları. Yani para vermeyeceğim bir cihaz olurdu ama bedavaya güzel olmuş güle güle kullan.

İlk defa şaşırttı vallahi beklemezdim.
Beni de sasirttilar, muhtemelen Pro+ diye 5G verdiler diye düşünüyorum. Yoksa 15 Pro gerçekten rezalet bir cihaz, işlemcide falan baya bir düşüş olacaktı. Yani dürüst olmak gerekirse evet, 26 bin liraya çok daha dişli rakipleri var. Ancak dediğin gibi bedavadan gelen bir cihaz oldugu icin. Tesekkür ediyorum bu arada.

Ne kadar etkilensem de hala TR cihazı almayacağım. Üzgünüm Xiaomi.
Bu fiyatlandirmalarla isleri cok zor zaten. Ayni cihazi Poco adiyla daha ucuza, hatta bazen cok daha ucuza aliyorsaniz bunda bir sorun vardir. Dolayisiyla da YD cihazlar bu neticede tercih olmaya devam edecektir.

Ben bu tarz olayları Amazon'dan beklerdim genelde, Xiaomi de yapmış. Hayırlı olsun su flanşım, güzel upgrade olmuş.
Sağ olasın triger gergiciğim, hakikaten güzel geçiş oldu.

Bu fiyatlandirmalarla isleri cok zor zaten. Ayni cihazi POCO adiyla daha ucuza, hatta bazen cok daha ucuza aliyorsaniz bunda bir sorun vardir. Dolayisiyla da yurt dışı cihazlar bu neticede tercih olmaya devam edecektir.

15t Pro'nun tr fiyatı aslında iyide 1 kere yurt dışı kullandıktan sonra vergi veresim gelmiyor. Gerçi 15t Pro alacak olsam TR alırdım panel yanmaya çok müsait gibi duruyor.

Neden yanabilir duruyor hocam? Bilmediğimden soruyorum.

3 saniye bile yüksek parlaklıkta kalsa hemen görüntü tutuluyor. QR kod normal sayılabilir tam parlaklıkta açılıyor ama 5-10 dakika durması normal değil. Genelde %15-25 arası parlaklıkta kullanmama rağmen sürekli yaşadım bu durumu. Navigasyon ve durum çubuğu ise yanık. Cihazın 3. ayında başladı bu sorunlar. 2 arkadaşımdan birisinde ve bende bu sorun var genel olarak 15t Pro'nun tam olarak amiral olmamasıyla alakalı. Muhtemelen kalite kontrol düz mi serisi gibi değil.

coppanel127.33.webp

15tproçöppanel.33.webp