Makaleler
30
Yer
Montpellier
Yanlış okumadınız, Xiaomi'nin yeni çipi 3nm üretimle başarıyla bantlandı. Yani üretim süreçlerinden başarıyla geçti.

Kuai Teknoloji, Pekin Belediye Ekonomi ve Bilgi Teknolojileri Bürosu baş ekonomisti Tang Jianguo'nun Xiaomi'nin Çin'in ilk 3nm cep telefonu sistem düzeyinde çipini başarıyla bantladığını söylediğini bildirdi. Xiaomi çip tasarlama konusunda yeni bir firma değil. Mi 5C'deki Surge S1 gibi yongaları tasarlamıştı. Ayrıca 4nm bandından geçen başka bir yonganın da daha erken tanıtılacağını biliyoruz. SMIC henüz 3 ve 4nm bant ve node'larına erişemediği için yüksek ihtimalle TSMC üretimi olacaklar. Henüz SoC'nin ne zaman çıkacağı ve diğer detaylar hakkında bilgi yok.

Bağımsızlaşma çabası mı dersiniz, Qualcomm'un çiplerinin fahiş fiyatlarından kurtulma çabası mı dersiniz size kalmış. Ne kadar muhtemel TSMC üretimi olsa bile Çin'in bağımsızlaşmasına katkıda bulunacağı kesin. Bu sebepten Pekin hükümeti de heyecanlı görünüyor.

Kaynak

3 nm'yi Apple'dan sonra çıkaran ilk firma oldu Xiaomi değil mi?
Önümüze sunulmadığı sürece çıktı diyemeyiz ama Samsung'dan önce davranabilirler :hehehe: Samsung Foundry hala yerinde sayıyor. Şaka maka sanmıyorum ancak bu kadar hızlı gelişmesini beklemiyordum. Çıkması en erken 2025 sonu olur. Bu bile optimistik bir yorum olabilir. Kısacası hayır, ilklere giremezler.