THE KEROXEA 14

Üstün
Makaleler
22
Yer
Rockport City
Bugün sizlere Xiaomi'nin cihazlarında kullandığı batarya markalarını, özelliklerini sıralayacağım, iyi okumalar.

Sunwoda Electronic Co. Ltd.​

Sunwoda, Xiaomi'nin en yaygın batarya tedarikçilerinden biridir. Xiaomi'nin akıllı telefonlarında ve elektrikli araçlarında batarya tedarikçisi olarak görev almıştır. Aynı zamanda Apple ve Samsung gibi diğer markalar da bazı modellerinde bu üreticiden batarya temin etmiştir.

Desay Battery​

Desay, Çin'in önde gelen lityum-iyon batarya üreticilerinden biridir. Xiaomi'nin bazı üst düzey akıllı telefon modellerinde batarya tedarikçisi olarak görev almıştır.

ATL (Amperex Tech Ltd.)​

ATL, Apple gibi büyük teknoloji şirketlerine de batarya tedarik eden bir firmadır. Xiaomi'nin bazı üst düzey akıllı telefon modellerinde ATL bataryaları kullanılmıştır.

SCUD​

SCUD, Çin merkezli bir batarya üreticisidir. Xiaomi'nin bazı giriş ve orta seviye akıllı telefon modellerinde SCUD bataryaları kullanılmıştır.

Coslight​

Coslight, özellikle 2018 öncesi Xiaomi modellerinde batarya tedarikçisi olarak görev almıştır. Xiaomi Mi A1 ve 2018 öncesi Redmi modellerinde Coslight bataryaları kullanılmıştır.

Kendi Xiaomi'nizdeki Batarya Üreticisini Öğrenme​

Telefonu açıp ##6485## tuşlayın, açılan pencerede MU_07 yazan kısımda cihazınızda kullanılan bataryanın üreticisini görebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Piyasa olan piller Orijinal mi acaba? Şu sıralar iPhone için bile sertifikalı pil değiştiriyoruz diyorlar...
İnternetteki bataryaların çoğu orijinal ancak çoğu farklı model numaralarına sahip. Her Xiaomi telefon için piyasada 3-5 farklı üreticinin ürettiği orijinal batarya var. Hepsinin ömrü, performansı, ısınma sorunu vs. farklı sonuçlar veriyor ona göre dikkat etmek lazım.

Zaten Xiaomi cihazlarda batarya üreticisine ve imzasına falan bakılıyor, oradan kontrol edilebilir.

Benim batarya pert oldu 10t Pro var. Woyax batarya aldım harika gidiyor.
Woyax Deji bataryalar en iyisidir hocam.

Xiaomi 13 Çin versiyonunu kullanıyorum. Acaba hangisini kullanıyor benim cihazım herhangi bir bilgi bulamadım.
Muhtemelen ATL veya BYD batarya vardır ama bende tam bilmiyorum. Orijinal olduktan sonra pek problem değil açıkçası.

Eklemeyi unutmuşum, BYD'de Xiaomi'ye batarya üretiyor.

Xiaomi 13 Çin versiyonunu kullanıyorum. Acaba hangisini kullanıyor benim cihazım herhangi bir bilgi bulamadım.
Telefon kısmında *#*#6485#*#* yazın, açılan yerde MU_07 kısmında batarya üreticisi yazar.

Son düzenleme: