Makaleler
15
Yer
Rockport City
Selam. Bugün size neden Xiaomi'yi sadece teknolojiden anlayanlar kullanmalı onu anlatacağım.

Bu dediklerim telefonları için geçerli, giyilebilir cihazları cillop gibi mükemmel cihazlardır bana göre.

Teknolojiden anlıyorsanız, özellikle ROM'a müdahale edebiliyorsanız Xiaomi'ler cidden mükemmel cihazlardır, ancak anlamıyorsanız ve Stock ROM'a müdahale edemiyorsanız cidden kötü cihazlardır.

Hadi gelin sebeplerine bakalım.

Stock ROM Müdahalesi​

Ben Xiaomi telefona garantisi olsa bile her zaman Xiaomi. EU ROM kurarım. Bu ROM bildiğimiz Xiaomi HyperOS, ancak içindeki tüm bloatware içerikleri, gereksiz veri toplayan arka plan hizmetleri siliniyor, Global için hazırlanmış sistem uygulamaları yerine Çin anakarası için hazırlanmış çok daha iyi görsel kalite ve performansa sahip olan sistem uygulamaları yerleştiriliyor böylece sistem hem akıcı, hem verimli hem de performanslı çalışıyor. Bu Xiaomi. EU ROM'unu kurabilmek için önce Bootloader kilidini açmak gerekiyor ki bu da artık bayağı zor oldu, ileri düzey bilgisi olmayan birinin Bootloader kilidini açması çok zor. Herkesin Xiaomi hesabına tanımlanan Bootloader unlock kotaları var, bir yıl içinde aralarında en az 1 ay olmak şartıyla en fazla 3 deneme yapabilirsiniz. Bir kere de olsa başarısız deneme yaparsanız 1 ay boyunca Bootloader kilidi açmayı deneyemezsiniz. 3 başarısız denemede bu süre 1 yıl oluyor.

Questions to xiaomi.eu users on Xiaomi 15 | Unofficial Xiaomi European ...

Hatalara Müdahale​

Sistemde küçük ama sıklıkla hatalar olabiliyor. Mesela LDAC kodeği bazen devreye girmiyor, bu sorunu, cihazlardan derinlemesine anlamayan birisi asla çözemez, çünkü bu sorunu çözmek için geliştirici seçeneklerinden Bluetooth profillerini değiştirip kulaklık bağlantısını yenileyip profilleri tekrar eski haline getirmek gerekiyor. Bunu normal birisi 2 sene uğraşsa çözemez muhtemelen. Çünkü 4-5 farklı profil seçeneği var ve bu profiller ayarların en derinlerinde duruyor, bilmeyen bulamaz bu ayarı yani.

This way you can enhance the sound of Bluetooth audio on your Xiaomi ...

Bloatware İçeriklerini Temizlemek​

Sistemdeki bloatware içerikleri kapatılabiliyor ancak bunu yapmak bayağı karmaşık. Çoğu kişi daha kablosuz hata ayıklamanın ne olduğunu bile bilmiyor, Canta, Shizuku gibi yöntemler bize kolay gelse de bilgisi olmayanlar bunları uygularken aşırı zorluk çekebilirler. USB hata ayıklama ise PC gerektiriyor, çoğu kişi bu yönteme yanaşmıyor bile. Bloatware içeriklerini kapatmayınca da Xiaomi cidden insanı deli ediyor.

eliminar-aplicaciones-xiaomi-bloatware-sin-rootjpg-e1594552407378-783x540.jpg

Donanım Gücünü Amaçlamamak​

Örnek verirsek Apple, sistemdeki performansı, uzun pil ömrünü, kameradaki kaliteyi ve akıcılığı ağırlıklı olarak yazılım ile yakalar. Samsung ise yazılım ile donanımı eşit düzeyde tutarak yakalar. Xiaomi ise bunları üst düzey üstün donanımı ile yakalar. Xiaomi'de iOS gibi kompakt bir deneyim alamazsınız ancak donanım gücünü ve HyperOS'in işlevselliğini dikkate aldığınızda cidden Xiaomi'nin önde olduğunu hissedebilirsiniz. Özellikle Xiaomi Ultra modellerindeki donanımın ne kadar gelişmiş olduğunu görebilirsiniz.

Xiaomi 14 Ultra disassembled! Let's check changes - ShiftDelete.Net Global

Segment Açısından Bilinçlilik​

Çoğu kişi 10 bin liralık Redmi alıp Xiaomi kötü diyor, ancak her şey parasına göre. 70 bin liralık Xiaomi 15 Ultra'nın yapamayacağı şey yoktur.
gsmarena_001.jpg

Ekosistem Çeşitliliği​

Sadece Xiaomi markasını kullanarak tüm evinizi akıllı eve çevirebilirsiniz, altınıza araba bile çekebilirsiniz. Dünyanın en fazla çeşitli ürüne sahip markası Xiaomi'dir.
Deretan-Produk-Ekosistem-Xiaomi-Indonesia-1536x1024.png

Xiaomi YU7 SUV Release Date Specs and Features Explained - Navigator ...

Eğer teknolojiden anlıyorsanız, telefonunuzdaki bloatware içerikleri temizlerseniz veya güzel bir ROM kurarsanız Xiaomi cihazlar cidden diğer cihazlardan çok daha iyi oluyor. Çünkü Xiaomi donanımsal olarak çok ileride, tek sorunu yazılım, onu da bloatware temizliği veya ROM yükleme ile halledebiliyoruz.

Bu kadar! Kendinize Xiaomi (Özellikle Redmi) alırken bunları gözden geçirin. Ben Xiaomi'm ile mutluyum çünkü Xiaomi. EU ROM attım, atmasaydım bu kadar memnun olmazdım.

İyi Sosyaller :D

Son düzenleme:
₺70.000 verip evime ÇKP special edition ürünler almayı tercih etmiyorum.
Hocam bunun için Custom ROM kullanmanızı öneriyorum ya sistem Xiaomi'den bağımsız çalışıyor, diğer akıllı ürünlerin de kritik olabilecek görüntü, ses gibi verileri gönderdiğini de düşünmüyorum şahsen.

Hocam bunun için Custom ROM kullanmanızı öneriyorum ya sistem Xiaomi'den bağımsız çalışıyor, diğer ürünlerin de kritik görüntü, ses gibi verileri gönderdiğini de düşünmüyorum.

Yani Custom ROM ile bunları engellediğinizi düşünmeniz sadece yapay "güvenlik" çizginizi bana göre biraz geride çizdiğinizi gösteriyor. Ben her türlü o cihazlar ile bütün bilgilerinize erişilebileceğini düşünüyorum.

Bootloader düzeyinde backdoor var.

Yine de stock ROM'daki kadar kapsamlı veri topluyor mu ki hocam? Yani bu kadar kapsamlı bir şekilde kritik verilerin toplanması büyük bit yankı uyandırmaz mıydı?
Bu arada karşı çıkmak için değil doğrusunu öğrenmek için soruyorum yanlış anlaşılmasın.

Yani Custom ROM ile bunları engellediğinizi düşünmeniz sadece yapay "güvenlik" çizginizi bana göre biraz geride çizdiğinizi gösteriyor. Ben her türlü o cihazlar ile bütün bilgilerinize erişilebileceğini düşünüyorum.

Hocam güvenlik konusunda bazı kişiler Full Google'dan arınıp kapalı kutu olarak bile kullanıyor da ben bu kadar kritik olduğunu düşünmediğimden belki bu çizgiyi dediğiniz gibi geride çizmiş olabilirim.

Bir de Google'ın en küçük açığında mahkemelerde uğraşıyor da neden Xiaomi'de böyle bir durum olmuyor? Yani var veya yok arasındaki ikiemdeyim şu an.

Yine de Stock ROM'daki kadar kapsamlı veri topluyor mu ki hocam? Yani bu kadar kapsamlı bir şekilde kritik verilerin toplanması büyük bit yankı uyandırmaz mıydı?

Bu arada karşı çıkmak için değil doğrusunu öğrenmek için soruyorum yanlış anlaşılmasın.

Hocam güvenlik konusunda bazı kişiler full Google'dan arınıp kapalı kutu olarak bile kullanıyor da ben bu kadar kritik olduğunu düşünmediğimden belki bu çizgiyi dediğiniz gibi geride çizmiş olabilirim.
Custom ROM ile verileri otomatik olarak toplayamazlar, ama bootloader seviyesindeki bir backdoor ile manuel olarak verini alabilirler.

Custom ROM ile verileri otomatik olarak toplayamazlar, ama bootloader seviyesindeki bir backdoor ile manuel olarak verini alabilirler.
Peki aynı olay üstü açık veya kapalı da olsa Samsung, Nothing gibi firmalardan çıkamaz mı? Eskiden Samsung'un A serisinde sisteme veri toplama yazılımları yerleştirdiğini de görmüştük çünkü, sütten çıkmış ak kaşık değiller sonuçta.