Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 15 Aralık 2023
6400 hızında gecikme ayarları ne oluyor?
Emrearas
Başarılı
Anlamadım.
Son düzenleyen: Moderatör:
Olması gereken bu zaten. XMP ile 6400 MHz'te çalışmayan belleklerin elle 6400 MHz'te çalışmasını bekleyemezsiniz. BIOS güncellemesi ile durum düzelene kadar aşağıdan yukarıya doğru çıkacaksınız, hangi frekansta sistem açılıyorsa artık.Deniyorum
DRAM Frequency var 6400 seçiyorum yine turuncu ışık maalesef.
Koneko Toujou
Üstün
RAM'leriniz kaç MHz? XMP açınca RAM'lerin desteklediğinden fazla bir hıza geçme komutu veriliyorsa bu sorunu yaşar. Aynısını 3200 MHz de ben de yaşıyorum bu yüzden 3133 MHz de kullanıyorum.
Tarık Abi
Başarılı
Evet. 4000MHz G-Skill bellekleri bu nedenle sorunsuz ve maksimum frekansta 3600 olarak kullanıyorum ben de aynı şekilde. Biraz da sabırla, deneme ve yanılma. B450 anakartta XMP açtıktan belli bir süre sonra mutlak boot problemleri veriyordu...Olması gereken bu zaten. XMP ile 6400 MHz'te çalışmayan belleklerin elle 6400 MHz'te çalışmasını bekleyemezsiniz. BIOS güncellemesi ile durum düzelene kadar aşağıdan yukarıya doğru çıkacaksınız, hangi frekansta sistem açılıyorsa artık.
Emrearas
Başarılı
Olması gereken bu zaten. XMP ile 6400 MHz'te çalışmayan belleklerin elle 6400 MHz'te çalışmasını bekleyemezsiniz. BIOS güncellemesi ile durum düzelene kadar aşağıdan yukarıya doğru çıkacaksınız, hangi frekansta sistem açılıyorsa artık.
Evet. 4000MHz G-Skill bellekleri bu nedenle sorunsuz ve maksimum frekansta 3600 olarak kullanıyorum ben de aynı şekilde. Biraz da sabırla, deneme ve yanılma. B450 anakartta XMP açtıktan belli bir süre sonra mutlak boot problemleri veriyordu...
teşekkürler sağolun <3.RAM'leriniz kaç MHz? XMP açınca RAM'lerin desteklediğinden fazla bir hıza geçme komutu veriliyorsa bu sorunu yaşar. Aynısını 3200 MHz de ben de yaşıyorum bu yüzden 3133 MHz de kullanıyorum.
Yeni konular
-
-
Elektronik Seçili Lenovo laptoplarda %5 indirim kampanyası
- Fırsat Ekibi
-
-
Batman'da bir çocuğun yaktığı karton, arabayı tutuşturdu
- Michael MYERS
-
-
-