Hayatımda gördüğüm en braindead hesaplardan biri bu. Salt İslam düşmanlığı yapılarak "Akıl ve Bilim" odaklı olunmaz. Lakin ne yazık ki "Türkiye’de bilim" denince, "ilericilik" denince akıllara ilk gelen şeylerden biri de mensup olduğu dine eleştiri getirmek. Bunlar hoştur, eleştir, gerekirse dinden de çık ama bütün bir hayatını bunun üzerinde şekillendirip din düşmanlığını kimliğin haline getirirsen toksik bir yaratığa dönüşüyorsun. Bu hesap da o kişilerden biri. İslam ile ilişkilenen her şeyin yanlış olduğu ezberiyle hareket eden, aldığı nefes dahi faydasız insanlar bunlar.
Zırvalamadığın için teşekkürler. Şu "özgürlük, saygı" cart curt şeylerinden gına geldi valla. (Burada ne demek istediğimi anlamışsındır diye tahmin ediyorum)
Evet, iyi bir ilerleme. Mısır, o kadar da kısıtlayıcı sayılmaz yine. Eleştiren insanlar genellikle dinin kendisinden hoşlanmıyorlar. İnsanları hedef alanlar zaten ayrımcılık yapıyordur.
Anlamıyorsunuz. Mesele "eleştirmek" değil, ben de eleştiriyorum, problem yok. Mesele; bunu bir kimlik hâline getirmek, bütün siyasi, tarihi vb. okumasını da bu kimliğiyle yapmak. "Tek sebebi din" demek insanların kolayına gidiyor, anlıyorum ama dediğim gibi yanlış.
Düzgün bir tarihçiyle, siyasetçiyle vs. de oturup konuşsanız benden farklı şeyler söylemeyecektir.
Anlamıyorsunuz. Mesele "eleştirmek" değil, ben de eleştiriyorum, problem yok. Mesele; bunu bir kimlik hâline getirmek, bütün siyasi, tarihi vb. okumasını da bu kimliğiyle yapmak. "Tek sebebi din" demek insanların kolayına gidiyor, anlıyorum ama dediğim gibi yanlış.
Düzgün bir tarihçiyle, siyasetçiyle vs. de oturup konuşsanız benden farklı şeyler söylemeyecektir.
Tüm siyasetini din üzerine kuran zaten net bir şekilde ayrıştırıyordur. Aşırı sağcılarda genellike bu yönde bir eğilim oluyor. Bir taraf dini eleştiriyor, diğer taraf da inançsızlığı. Çoğu ülkenin problem yaşaması da tam bu düşünce yüzünden oluyor. Hem hayat tarzı kısıtlanıyor hem de insanlar arasında bir birliktelik olmuyor.
Sosyal medya üzerinde hayatını eleştirmeye adayan ve bunu nefrete dönüştüren kişi zaten olay çıkarmaya yer arıyordur. Kimse tüm hayat tarzını din üzerine kurmuyor. Tek sorun da inanç olamaz. Eğitim seviyesi yüksek olan yerlerde o beğenilmeyen inanca sahip olanlar neler neler yapıyor…