tuna.w

Çalışkan
İndirimde yakaladığımda Yakuza 0 ile başlayarak sonunda Yakuza serisine giriş yapmak istiyorum. Oynama sırası araştırmasından sonra Yakuza 3'ün PC'de "Remastered" ve "Kiwami 3 + Dark Ties" olmak üzere iki farklı şekilde satıldığını gördüm. Dark Ties ek içeriğini de hesaba katarak Kiwami 3 mü almalıyım sizce, yoksa Remastered'ın daha stabil olması tarzı bir durum varsa onu mu tavsiye edersiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kiwami 3 ile 88 tane yan gorevi oyundan cikarildi, minigameler cikarildi ve oyunun sonu 3 Remastered'a kiyasla biraz farkli. Grafikler fersah fersah daha iyi tabii.

Yan gorevlerin hepsi super degildi ve Yakuza 3'un biraz ''bloated'' bir oyun oldugu dogru ancak Kiwami 3 de 1:1 bir remake degil. Su anda Yakuza 3 Remastered'i tek basina alamiyorsunuz, bu yuzden yeni baslayan biri icin cok da fark etmez acikcasi. Caniniz cok cekerse sonradan Yakuza 3 Remastered'a donersiniz.

Yakuza 0'dan sonra 3'e gelene kadar cok yolunuz var bu arada, butun seriyi direkt almayin derim sahsen.

Kiwami 3 ile 88 tane yan gorevi oyundan cikarildi, minigameler cikarildi ve oyunun sonu 3 Remastered'a kiyasla biraz farkli. Grafikler fersah fersah daha iyi tabii.

Yan gorevlerin hepsi super degildi ve Yakuza 3'un biraz ''bloated'' bir oyun oldugu dogru ancak Kiwami 3 de 1:1 bir remake degil. Su anda Yakuza 3 Remastered'i tek basina alamiyorsunuz, bu yuzden yeni baslayan biri icin cok da fark etmez acikcasi. Caniniz cok cekerse sonradan Yakuza 3 Remastered'a donersiniz.

Yakuza 0'dan sonra 3'e gelene kadar cok yolunuz var bu arada, butun seriyi direkt almayin derim sahsen.
Tekte alma planım yok ya zaten, 0 ile başlarım ve gerçekten beğenirsem indirimden indirime sonraki oyunları alırım diye düşündüm. 3 Remastered'ın tek alınamadığını bilmiyordum, öyleyse serinin sonuna ulaştığımda Remastered'ı denemek istersem diğer oyunların fiyatını düşeceği için Bundle almam yeterli olur sanırım. Tavsiye için teşekkürler.

Önceklikle karışıklık olmasın diye açıklayayım.
Kiwamilerin hepsi remake.

Yakuza 3 Remastered adından anlaşılacağı gibi Remastered.

Sıfırdan oynayacaksan remake oynaman daha iyi olur.
Yakuza 0 director's cut diye bir şey çıkmış, bu da 0'ın remastared edilmiş hâli ancak Yakuza 0 zaten kiwamilerle benzer zamanda çıktı yani Remakeler ile aynı olan oyuna ufak bir cila çekmişler.

Oynama sırası olarak Yakuza 0 director's cut > Yakuza kiwami 1 > Kiwami 2 > Kiwami 3 > Yakuza 4 diye gidiyor.

Kiwami 1'in ücretsiz ve kaliteli Türkçe yaması var. Yakuza kiwami 2'nin Türkçe yaması var ancak paralı.
Yakuza 0'ın (director's cut olmayan versiyonunun) elle çevrilmiş ücretsiz bir yaması var.
Diğer Yakuzaların yaması var mı bilmiyorum. Yapay zekâ ile çevrilmiş yamaları bu listeye dâhil etmedim.