MetinCakir

Uzman
Merhabalar. MSI Gaming X RX 480 8 GB ekran kartını 2. elde 2.000 TL'ye satın aldım. Bugün geldi, taktım fakat FurMark testinde anında 90'lara çıktı ve termal darboğaz yapmaya başladı. Macun değişimi için içini açmaya çalıştım, bir tane vidasını anca söktüm, diğer 3 vida tamamen taş gibi olmuş ve yalama olmuş. Pense ile de denedim ama karta zarar vermekten korktuğum için çok zorlamadım, kapattım, sisteme taktım, undervolt yaptım. Oyunlarda şimdi çok sorun yaşamıyorum ama bu kartı nasıl açarım? Daha önce yaşayan birisi varsa yardımcı olabilir mi acaba?

Tavsiyem, birkaç boyut büyük tornavida / uç ile bastırabildiğin kadar bastırarak çevirmen; olmadı başka bir reçete bulman gerek.

Bir demiri vidaya kaynak yapıp çıkaran görmüştüm ama sizin durumda kaynak yapmak olmaz. İnce bir demir parçası bulun o demir parçasını vidanın üstüne lehimleyin. Sonra demir parçasını fazla zorlamadan hareket ettirin.

Merhaba. MSI Gaming X RX 480 8 GB ekran kartını 2. elde 2.000 TL'ye satın aldım. Bugün geldi, taktım fakat FurMark testinde anında 90'lara çıktı ve termal darboğaz yapmaya başladı. Macun değişimi için içini açmaya çalıştım, bir tane vidasını anca söktüm, diğer 3 vida tamamen taş gibi olmuş ve yalama olmuş. Pense ile de denedim ama karta zarar vermekten korktuğum için çok zorlamadım, kapattım, sisteme taktım, undervolt yaptım. Oyunlarda şimdi çok sorun yaşamıyorum ama bu kartı nasıl açarım? Daha önce yaşayan birisi varsa yardımcı olabilir mi acaba?

Eğe varsa ucunu aç tek tarafla kes yani bastırarak sökersin düz tornavida ile ben öyle yaptım laptopta.

Eğe varsa ucunu aç tek tarafla kes yani bastırarak sökersin düz tornavida ile ben öyle yaptım laptopta.
Bir şekilde eğe bulup onunla vidayı düz şekilde delerek düz tornavidaya uygun hale mi getireyim? Evde eğe yok. Bunun için 300 TL verip eğe seti almaya değer mi sence? Yoksa bilgisayarcıya vs. mi götüreyim lehim için?

Merhaba. MSI Gaming X RX 480 8 GB ekran kartını 2. elde 2.000 TL'ye satın aldım. Bugün geldi, taktım fakat FurMark testinde anında 90'lara çıktı ve termal darboğaz yapmaya başladı. Macun değişimi için içini açmaya çalıştım, bir tane vidasını anca söktüm, diğer 3 vida tamamen taş gibi olmuş ve yalama olmuş. Pense ile de denedim ama karta zarar vermekten korktuğum için çok zorlamadım, kapattım, sisteme taktım, undervolt yaptım. Oyunlarda şimdi çok sorun yaşamıyorum ama bu kartı nasıl açarım? Daha önce yaşayan birisi varsa yardımcı olabilir mi acaba?

Bir kağıt peçeteyi al, 2'ye katla tornavidanın ağzına koy vidaya yavaşça sıkıştır ve çevirmeye başla ama nazik ol.