Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
5
Yer
Winterfell
M.2 vidası yalama oldu, 31 tane küçük başlık denedim olmuyor. Nasıl açacağım bunu ben? Ayrıca bu vidayı sökmeden takamaz miyim SSD'yi?

IMG_20251218_201825_445.webp

Görseldekinden daha kotu vaziyette.

Çözüm
Vida biraz disarda gibi. Eger oyleyse, anakarta zarar vermeden pense ile tutup cevirmeyi dene.
Dünkü görselin aynısını attığınız icin 31 farklı tornavida ile denedim demeniz yalan. Normalde PH0 ile açılır. Zarar verdiğiniz için PH1 ile daha rahat olabilir.

Daha önce de dedigim gibi kurtarilamayacak durumda değil. Pense dahil çeşitli öneriler söylenmişti. Torx plus gibi uçuk sayılabilecek şeyler değillerdi.

Artı -2 Eksi
Dünkü görselin aynısını attığınız icin 31 farklı tornavida ile denedim demeniz yalan. Normalde PH0 ile açılır. Zarar verdiğiniz için PH1 ile daha rahat olabilir.

Daha önce de dedigim gibi kurtarilamayacak durumda değil. Pense dahil çeşitli öneriler söylenmişti. Torx Plus gibi uçuk sayılabilecek şeyler değillerdi.

İşim gücüm yok bu konuda yalan mı söyleyeceğim? Sizi bilmem ama bu konularda yalan söyleyecek birisi değilim, birisine bir şey itham ederken biraz düşünüp haddinizi bilmeniz gerektiğini benim söylememe gerek yok sanırım.

Bu kadar net "yalancı" demeniz de ayrı patavatsizlik.
IMG_20251220_183222_169.webp

Görselin altındaki yazıyı bile okumamışsınız, şaka gibi insanlarsiniz vallahi.

Ekranı kaplayan görselin altındaki iki lafı göremediğim için kusura bakmayın. Koca görseller atıp altına iki kelime yazildiginda insanların gözden kacirmasiyla şimdiye kadar karşılaşmamaniz sasirtici. Açıklamayı once yaparak veya görselleri sürprizbozan içine alarak bunun önüne geçebilirsiniz. Tabii birkaç MB'lık görsellerin birkac is gününde gelmesini beklemenin de etkisi var.

Yine de 31 farklı şey denemenizi doğru kılmıyor. Elinizdeki sette alakasız şeyler var. Hepsini denemediginizi biliyoruz. O kadar saçmalamış olamazsınız. Muhtemelen söylenmesine rağmen anakarta zarar vereceğinizi düşünüp bastirmadiginiz icin PH0/PH1 ile acamadiniz.

Size önerilen şeyleri denemediniz. Başta ulasabilecekken PH0 kullanmamissiniz. Pense ile acabileceginiz kadar sıkı degil ise tornavida ile de açabilirdiniz. Philips vidalarin başının siyrilmasinin sebepleri basinda doğru olmayan torvanida kullanımı, Philips tornavidayi sadece dondurulerek kullanılan bir şey sanmak ve tornavidayi vida ile aynı doğrultuda kullanmamak var. Pense ile olmayıp ayarlı pense gerekseydi tornavida konusunda haklı olurdunuz. Ama o da daha önce önerildi.

Ayarlı kargaburun gibi bulması zor şeyleri pense kullanacak kadar geniş gibi göründüğü için onermemistim. O da gerekebilirdi.

Farkındaysanız hep aynı sürüleri tekrar ediyorum. Belki binlerce mesajı olan biri olarak sizin beyaninizla çözümü sağlayan yöntem halihazirda onerilmesine ragmen aynı konuyu tekrar açtığınız içindir.

Son olarak aynı boyutta bir SSD takacaginizi varsayarsak vidayı sökmeden oraya SSD takabilirsiniz. Ama güvenli bir montaj olması için vidaya olabildiğince yakın durmasını saglamalisiniz. İmkansız bir şey degil. Hatta bazı markalar vida yerine o tarz çözümlere yoneliyordu bir ara.

Artı -1 Eksi