Yalnız ve hiç kız arkadaşı olmayan birine ne önerirdiniz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan dark_1234
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 263
  • Etiketler Etiketler
    kız

dark_1234

Deneyimli
Merhaba bayağı bir dostum var onlardan çoğu sanırsam beni yakın arkadaşı olarak görmüyor sanırım bir tek bir dostum var oda beni dostu olarak görüyor ama bu gerçek dostumla çok az görüşebiliyoruz çok işi oluyor diğer dostlarımda boş adamlar ve ben yalnızlıktan sıkılıyorum ne bir kız arkadaşım var bazı arkadaşlarım benden kaçıyor benden kaçmayanın da işi oluyor harbi sıkıldım ne öneriyorsunuz bu arada çok utangaç biriyim insanlarla iletişimim çok iyi ama mesela bir kıza gidip merhaba diyemem. Utangacım yani.

Aslında içten içe bir kız arkadaşımın olmasını istiyorum ama imkansız gibi: )

İfadeler: 199
Sen kendine inanmazsan hiç kimse sana inanmaz be dostum. Önce içeride, sonra dışarıda öz güvenli olacaksın. Sen kendini küçümsersen ve konuya "benim için imkansız" dersen harbiden imkansız olur.

Kişisel gelişim kursuna gitmiştim. Bir keresinde kafeye gitmiştik sınıfça. Görev belliydi. Tanımadığımız insanları masamıza davet etmek. Böylece çekingenliğimizi atmak. Bende hocama yeni insanlarla konuşmayı tercih etmediğimi söylemiştim. Sonrasında hoca beni zorlamaya başladı. Çekingen olduğumu düşünmüştü. Gittim masaya 20 kişi getirdim. Çoğunluğuda karşı cinsdi. Hoca bana 1 kişi yeterliydi demişti. Bende istemediğim bir şeyi bana zorla yaptırırsanız bu olur demiştim. Yalnızlık benim tercihim ama tercihi olmayan bu durumda olan insanlara tavsiyem şudur. Yeni insanlarla tanışmaktan çekinmeyin. Yolda yürürken karşı cinse "Merhaba, kıyafetiniz sizi güzel göstermiş." diyebilirsiniz. Bu kadının hoşuna gidecektir, teşekkür edecektir. Bunu kadınlara yürüme yolu olarak söylemiyorum. Çekingenliğinizi yıkmanız için yapmanız gerekenleri söylüyorum. Fakat bunu söyleyiş biçimine dikkat etmen gerek. Sapık gibi ağzından su akar şekilde söylersen çantayı kafana yemekle kalmaz, toplum tarafından da kafana tekme yersin. Özgüvensizliğini yıkmanın yolu yeni insanlarla tanışmak, konuşmak. Bu kadar basit. İlk başlarda rezil olma ihtimalin yüksek. Ama rezil olmayı tattığında artık çekingen, utanman olmayacak.

Son düzenleme:

Hocam ben karşı cinsle iletişime bile geçemiyorum geçmeye çalışsam kalbim küt küt oluyor kekelemeye başlıyorum yüzüm kızarıyor. Ama yine de dediklerinizi bir deneyeceğim.

Önce rezil olmayı öğrenmelisin. Rezil oldukça bir süre sonra artık rezil olmaktan korkmamaya başlıyorsun. İnsan doğru nefes alamadığında yani beynine oksijen gitmediğinde heyecanı artar ve konuşurken nefesi yetmediği içinde kekelemeye başlar. Biz bunu direkt heyecana bağlarız. Heyecan değil aslında nefes kontrolünü sağlayamadığın için bunlar yaşanıyor. Nefes egzersizleri yap diyaframdan nefes almayı öğren. Bunlar zamanla düzelecek şeyler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…