Kişisel gelişim kursuna gitmiştim. Bir keresinde kafeye gitmiştik sınıfça. Görev belliydi. Tanımadığımız insanları masamıza davet etmek. Böylece çekingenliğimizi atmak. Bende hocama yeni insanlarla konuşmayı tercih etmediğimi söylemiştim. Sonrasında hoca beni zorlamaya başladı. Çekingen olduğumu düşünmüştü. Gittim masaya 20 kişi getirdim. Çoğunluğuda karşı cinsdi. Hoca bana 1 kişi yeterliydi demişti. Bende istemediğim bir şeyi bana zorla yaptırırsanız bu olur demiştim. Yalnızlık benim tercihim ama tercihi olmayan bu durumda olan insanlara tavsiyem şudur. Yeni insanlarla tanışmaktan çekinmeyin. Yolda yürürken karşı cinse "merhaba, kıyafetiniz sizi güzel göstermiş." diyebilirsiniz. Bu kadının hoşuna gidecektir, teşekkür edecektir. Bunu kadınlara yürüme yolu olarak söylemiyorum. Çekingenliğinizi yıkmanız için yapmanız gerekenleri söylüyorum. Fakat bunu söyleyiş biçimine dikkat etmen gerek. Sapık gibi ağzından su akar şekilde söylersen çantayı kafana yemekle kalmaz, toplum tarafından da kafana tekme yersin. Özgüvensizliğini yıkmanın yolu yeni insanlarla tanışmak, konuşmak. Bu kadar basit. İlk başlarda rezil olma ihtimalin yüksek. Ama rezil olmayı tattığında artık çekingen, utanman olmayacak.