İnsanlarla aram iyi değil. Davranışlarımda ve konuşmalarımda gereksiz konuşuyormuşum. Öyle diyorlar bana. Herkesi aramaktan sıktığımdan dolayı istemiyorlar beni yanında. Ancak ben konuşmak istiyorum; ancak beceremiyorum.

Başlıkta yazdığım gibi yalnızlık içinde yaşamak istiyorum. Etliye sütlüye karışmayan, kendi halinde kimseye ne zarar ne de fayda sağlayan biri olmak istiyorum. Nasıl yapabilirim?

Gerçek insanlarla harcayacağın zamanı oyun oynayarak veya klasik kitap okuyarak geçirebilirsin. Yine insanların ortaya çıkardığı eserlerle vaktini geçirmen gerekecek. İnsanları insanmış gibi değil de birer prototipmiş gibi görmeye başladığında işler değişecek. İnsanlara karşı misantropi beslemiyorsan kimseye zararın olmayacak. Diğer seçeneğin bir ileri evresi İnsanlığını yitirmek olacak.

İnsanların insan değil de, sanki birer kobay faresiymiş gibi günlük işlerini (yeme, içme, barınma, çalışma, sosyalleşme vs.) yerine getiren ve aynı şeyi tekrarlayan birer mekanizma olduklarını fark edeceksin yalnızlığının sonunda., Onların(insanların); içleri organ, kemik ve kan dolu birer canavar olduklarını anlayacaksın. Bu kadar değer verme kısacası insanlara. Seni sevmeyen ve değer vermeyen insanlarla bir olacağına yalnızlığı kabullensen daha iyi. Ne yazık ki insanlığın büyük çoğunluğu kar-çıkar ilişkisine bakıyor. Sevgi ve merhamet geri planda kalıyor.

İnsanların insan değil de, sanki birer kobay faresiymiş gibi günlük işlerini (yeme, içme, barınma, çalışma, sosyalleşme vs.) yerine getiren ve aynı şeyi tekrarlayan birer mekanizma olduklarını fark edeceksin yalnızlığının sonunda., Onların(insanların); içleri organ, kemik ve kan dolu birer canavar olduklarını anlayacaksın. Bu kadar değer verme kısacası insanlara. Seni sevmeyen ve değer vermeyen insanlarla bir olacağına yalnızlığı kabullensen daha iyi. Ne yazık ki insanlığın büyük çoğunluğu kar-çıkar ilişkisine bakıyor. Sevgi ve merhamet geri planda kalıyor.
Hakiki bir dostum olmasını isterdim ama maalesef öyle bir şey olmuyor. Ben çok değer veriyorum. Karşılığını da kötü bir şekilde alıyorum.

Hakiki bir dostum olmasını isterdim ama maalesef öyle bir şey olmuyor. Ben çok değer veriyorum. Karşılığını da kötü bir şekilde alıyorum.
Yaşadığın kötü şeyleri bir daha yaşamaman için fazla bağlanmamalısın. İnsanlar şeytanlaşmış bizim yaşadığımız bu çağda.